Sport in sarcina si dupa

TOTUL DESPRE MAME

Inainte de sarcina:

– consulta-te cu doctorul tau. Fiecare sarcina e diferita si corpul fiecarei femei raspunde in mod diferit la aceste schimbari, asa ca cel mai bine ar fi sa vorbesti cu medicul si sa asculti recomandrile lui.

 

– in primul trimestru, in general, poti sa continui sa faci exercitiile pe care le faceai si inainte.

– exercitiile facute in mod regulat sunt foarte importante, asa ca incearca sa creezi o rutina cu care sa fii multumita si cu beneficii pentru corpul tau.

– multe femei continua sa lucreze cu greutati, dar cel mai bine ar fi sa faci exercitii cu niste greutati mai mici, dar sa faci mai multe repetari.

– pe masura ce avansezi cu sarcina, poti sa faci cardio la aparatele fixe, cum ar fi bicicleta de exemplu. E mai confortabil asa si nu trebuie nici sa renunti la aceasta parte a antrenamentului.

– tine cont ca e posibil ca echilibrul tau sa fie usor periclitat in aceasta perioada. De aceea, poti sa incerci exercitii de balanta, sa stai intr-un picior timp de 30 de secunde si apoi sa schimbi piciorul.

– desi multe femei continua sa faca exercitii in care sunt nevoite sa stea pe spate, e recomandat sa te ridici si sa te mai misti intre seturile care implica astfel de exercitii. Daca te simti ametita, pune-te pe partea stanga si apoi ridica-te astfel incat sa pui sangele in miscare cat mai repede.

– poti sa aduci modificari genuflexiunilor punand o minge in spate, sprijinita de perete si facand genuflexiunile astfel incat sa ai o pozitie corecta si sa iti protejezi spatele.

Dupa sarcina:

– inainte sa incepi antrenamentele, fii sigura ca ai unda verde de la doctor.

– incearca sa faci exercitiile gradual si sa revii la vechea rutina treptat, dar consistent. Cu cat exercitiile sunt mai consistente, cu atat vei dezvolta mai repede rezistenta si vei creste forta.

– o metoda buna de a arde calorii si de a lupta impotriva plictiselii este de a face seturi de 10 minute in care sa incluzi cardio, genuflexiuni, abdomene, fandari si exercitii cu greutati la piept. Lucreaza la fiecare grupa de muschi si nu uita de abdomene, iar intre seturi integreaza si 2-3 minute de cardio.

– nu uita ca e nevoie de timp ca sa scapi de greutatea pusa in timpul saricnii. Fii rabdatoare in procesul de adaptare la noua conditie de proaspata mamica.

– seteaza-ti obiective pe termen scurt mai degraba decat sa te concentrezi pe un tel inalt si complicat, cum ar fi sa revii la greutatea dinaintea sarcinii.

– a iesi cu cel mic la plimbare intra la categoria „sport” mai ales daca prelungesti sedintele de plimbare cu 10-15 minute.

– daca nu ai timp sa mergi la sala, fa exercitii cat de des poti acasa. Abdomene, genuflexiuni, fandari, flotari si alte asemenea sunt exercitii pe care le poti face si acasa cand gasesti timp.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa