Semne ale avortului spontan

Iulia Mirică
semne ale avortului spontan

Dacă observi scurgeri vaginale, crampe sau pierderea bruscă a simptomelor sarcinii, nu intra în panică, dar sună medicul, pentru a te asigura că nu este vorba despre semne ale avortului spontan!

6 semne ale avortului spontan pe care orice viitoare mămică trebuie să le știe

Definirea avortului spontan poate fi făcută ca pierderea unei sarcini, înainte de 20 de săptămâni. Multe dintre semnele avortului spontan pot să nu însemne nimic pentru viitoarea mămică. Însă ți-am enumerat, mai jos, câteva dintre cele mai frecvente semne ale avortului spontan, pentru care poți consulta medicul tău.

Spotting sau sângerări

Unul dintre primele semne ale pierderii sarcinii poate fi sângerarea, variind de la pătarea cu un roșu ușor, la un roșu mai intens. Desigur, multe femei care se confruntă cu sângerări timpurii ajung să aibă o sarcină sănătoasă, dar consultă-ți medicul.

Crampe

Ar putea fi vorba doar de ligamentele abdomenului, care se întind, sau ar putea fi un semn de avertizare că te confrunți cu un avort spontan. Vorbește cu medicul tău pentru a te asigura că nu ai probleme, mai ales dacă este vorba de niște crampe mai puternice decât crampele menstruale, izolate într-o parte sau sunt însoțite de sângerări.

Dureri de spate

Crampele pot lua și forma durerilor de spate scăzute sau moderate. În cazul în care durerile de spate sunt însoțite de sângerări, asigură-te că vorbești cu medicul tău.

Scurgeri vaginale

Dacă observi scurgeri vaginale neobișnuite, inclusiv cheaguri de sânge sau chiar un șuvoi de fluid, ar putea fi un semn că pierzi sarcina. De asemenea, scurgerile vaginale urât mirositoare sau acompaniate de iritații vaginale sunt un motiv de îngrijorare.

Pierderea simptomelor de sarcină

Dacă te simți dintr-o dată bine, după săptămâni întregi în care ți-a fost greață, înseamnă că nivelul hormonilor s-a echilibrat sau că este vorba despre un avort spontan, mai ales dacă este însoțit de alte simptome al pierderii unei sarcini. Dacă observi acest simptom singular, nu îți face griji.

Un test de sarcină negativ după unul pozitiv

Teama de a nu avea un avort spontan le face pe multe dintre femei să repete testul de sarcină, chiar dacă au făcut deja unul și a ieșit pozitiv. Viitoarele mămici vor doar să se liniștească. Dacă observi o schimbare a rezultatului testului de sarcină, este o idee bună să mergi imediat la ginecologul tău.

Dacă ți s-a părut util acest articol, dă LIKE paginii noastre de Facebook, unde găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante.

Îți recomandăm și

Te-ar mai putea interesa