Plante recomandate gravidelor

Alexandra Ion

Iată o lista cu plante recomandate gravidelor. Toate sunt sigure și nu au nici un fel de contraindicații în cursul sarcinii.

Se știe că în perioada de sarcină plantele și ceaiurile din plante, dar și tratamentele naturiste trebuie evitate pentru ca pot avea efecte nefaste asupra sarcinii. Excepție fac aceste plante recomandate gravidelor (conform pregnancy.org), care nu au efecte negative și pot rezolva unele din problemele neplăcute ale sarcinii. Deși efectele nocive ale acestor plante, practic, nu există, pentru maximă siguranță cere sfatul medicului înainte să le folosești, mai ales dacă le utilizezi des.

Rădăcină de ghimbir

Este recomandată gravidelor pentru îndepărtarea stărilor de greață, dar și pentru protejarea fătului. Specialiștii recomandă viitoarelor mămici utilizarea ghimbirului în concentrații și cantități mici. Poți folosi ceaiul rece de ghimbir sau sucul de ghimbir, eventual ușor acidulat, care va atenua oribilele stări de greață din timpul sarcinii.

Este important de spus că senzația de greață accentuată și vărsăturile repetate în timpul sarcinii sunt un semnal de alarmă, iar daca aceste stări nu pot fi controlate opinia și ajutorul medicului sunt absolut necesare.

Semințele de anason

Sunt recomandate gravidelor, pentru îndepărtarea senzațiilor matinale de vomă. Anasonul conține fier, magneziu, fosfor, zinc și potasiu, dar și vitaminele A, C, E și B. O cană de ceai dimineața poate face minuni.

Feniculul

Are aceeași acțiune și se recomanda gravidelor cu o digestie greoaie. Este un antiseptic intestinal și un diuretic slab.

Ceaiul de merișoare

Este util în cursul sarcinii și pentru aportul de vitamine și minerale, dar și pentru capacitatea lui de susține sănătatea tractului urinar și, prin aceasta de a preveni infecțiile urinare, atât de frecvente în cursul sarcinii.

Menta

Eeste recomandată de către toți medicii gravidelor pentru gustul revigorant și eficiența sa în tratarea răcelii, atunci când tratamentul medicamentos nu poate fi urmat. Ceaiul se consumă seară, cald, înainte de culcare. Ceaiul de mentă combate eficient apariția stărilor de vomă, a amețelilor matinale și acționează precum un tonic fără contraindicații.

Ceaiul de mușețel

Este un ceai care relaxează și poate aduce un somn relaxant. Ideal este ceaiul preparat din flori întregi, din culturi bio. Este un ceai care susține și procesele de digestie, dar și tranzitul intestinal.

Ceaiul de păpădie

Poate fi o sursă bună de vitamine, calciu și fier și poate ajuta la ameliorarea edemelor, mai ales în a doua jumătate a sarcinii.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa