Nicotina duce la probleme de auz pentru bebeluș

Cristina Călin, redactor-șef

Nu mai este niciun secret pentru nimeni că femeile care fumează în timpul sarcinii se expun, pe ele, dar și pe bebelușii din burtică la probleme de sănătate grave. Totuși, cercetătorii continuă să facă studii pentru a le conștientiza pe mame. Un nou avertisment vine din partea Universității Freie din Berlin care arată că expunerea la nicotină atât în timpul sarcinii, cât și după, duce la probleme de auz ale bebelușului, potrivit medicalnewstoday.com.

Efectele fumatului în sarcină, cu dr. Magda Ciobanu: „Este mai greu să renunțați în timpul sarcinii decât înainte”

Consumul de tutun și nicotină afectează dezvoltarea normală a fătului, duce la nașteri premature și, în cazurile cele mai dramatice, chiar la decesul bebelușului. Nu numai țigările clasice sunt incriminate, ci orice produs care conține nicotină, inclusiv țigările electronice. Cu toate acestea, autoritățile americane spun că mai bine de 10% dintre gravide continuă să fumeze pe toată perioada sarcinii. Cu toate acestea, mai bine de 10% dintre femeile însărcinate din America fumează în primele 3 luni de la depistarea sarcinii.

Probleme de auz de la naștere

Amenzi pentru părinții care fumează în prezența copiilor. Care sunt țările cu o astfel de lege

Țigările electronice sunt percepute de consumatori ca fiind mai sigure pentru că nu conțin tutun și au în compoziție mai puține substanțe toxice decât cele clasice. Cu toate acestea, Centrul pentru Control și Prevenție a Bolilor din SUA a atras atenția că au nicotină care se face vinovată de afecțiuni la nivelul creierului și plămânilor bebelușului.

Studiul cercetătorilor germani a fost realizat pe șoareci gestanți cărora li s-a administrat nicotina în apa pe care au băut-o. Cantitatea a fost echivalentă cu cea ingerata de o persoană fumătoare înrăită. După ce puii de șoareci s-au născut au continuat să fie expuși la nicotină prin laptele matern până la vârsta de 3 luni, echivalentul a 7 ani de viață a unui copil.

Studiu: Fumatul în timpul sarcinii le cauzează bebelușilor boli renale

Oamenii de știință au analizat creierul șoarecilor, mai exact semnalele pe care neuronii și le trimit între ei. Rezultatele au fost comparate cu observații făcute pe pui de șoareci care nu au fost expuși la nicotină. În urma cercetării a reieșit că nicotina a împiedicat transferul undelor sonore de la creier a cohlee, componentă a urechii interne care este receptorul auditiv al organismului. Concluzia este că bebelușii ai căror mame au fumat în timpul sarcinii pot avea probleme de auz la naștere sau mai târziu, în viața adultă. Disfuncțiile de acest tip duc la dificultăți de învățare și de vorbire, traduse prin abilități slabe de comunicare și izolare socială.

Dacă ți s-a părut util acest articol, dă LIKE paginii noastre de Facebook, unde găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante.

Îți recomandăm și

Te-ar mai putea interesa