Mănâncă fructe în timpul sarcinii dacă vrei un copil deștept

Alexandra Ion

Femeile care mănâncă fructe în timpul sarcinii au copii deștepți. Cel puțin acestea sunt rezultatele unei analize și ale unui studiu realizat de Universitatea din Alberta SUA. Cert este că un consum mare de fructe în cursul sarcinii stimulează capacitățile cognitive ale viitorului copil.

Studiul a implicat 3500 de copii cu vârste mai mici de un an. S-a dovedit că bebeluși ale căror mame au consumat multe fructe în timpul sarcinii au avut rezultate mai bune la testele de dezvoltare de la vârsta de un an, iar raportul pare să fie direct proporțional. Cu cât viitoarele mame au mâncat mai multe fructe, cu atât bebeluși s-au dovedit a fi mai bine dezvoltați din punct de vedere cognitiv.

Studiul, publicat de EbioMedicine a probat cu certitudine că bebelușii ale căror mame au consumat constant sucuri din fructe și fructe în perioada prenatală au avut o capacitate de memorare mult superioară.

De ce femeile care mănâncă fructe în timpul sarcinii fac copii mai deștepți?

Pentru a vedea care sunt detaliile reale ale acestui fapt cercetătorii au făcut echipă cu specialiști în genetică pentru a vedea care sunt explicațiile profunde ale acestui fapt, constatat la modul practic pe acest grup foarte mare de bebeluși care au participat la studiu. Conform geneticienilor explicația stă în compatibilitatea unor secvențe ale ADN-ului uman și cel al fructelor.

Mai mult, cercetătorii cred că funcțiile cerebrale sunt influențate pozitiv de consumul de fructe la toate speciile, nu doar în cazul oamenilor. Cercetătorii cred că acesta poate să fie un punct esențial din care se poate pleca pentru o cercetare viitoare, care ar putea oferi perspective noi în abordările medicale.

Tot același grup de cercetători susține că acest studiu nu trebuie să inducă viitoarelor mame ideea trebuie să consume cantități mari de fructe. Aceștia spun că aportul de fructe trebuie limitat la cele patru-cinci porții pe zi, cu o anume prudență pentru femeile care prezintă risc de diabet, care au dezvoltat diabet gestațional sau care au acumulat prea multe kilograme în cursul sarcinii.

Un alt sfat este acela de a consuma fructele întregi, ca prima alegere, sucurile de fructe, deși foarte sănătoase fiind foarte bogate în calorii și zaharuri. În plus, un aport variat de fructe este cel puțin la fel de important ca și consumul de fructe în sine.

Dacă ți s-a părut util acest articol, dă LIKE paginii noastre de Facebook, unde găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa