Ce te faci cu greata in sarcina?

TOTUL DESPRE MAME

 

Nimic. Rezista! Gandeste-te la altceva! Citeste articolul asta! Fa-ti o limonada si aminteste-ti ca e prima data in viata ta cand greata e un lucru bun. Greata in sarcina inseamna ca in corpul tau se petrece ceva minunat si miraculos: creste copilul tau.

Poate ti-a mai fost greata in viata ta. Poate ti-a fost greata stand pe scaunul din spate intr-o masina care urca Transfagarasanul, sau poate ti-a fost greata dupa o noapte in care ai amestecat prea mult bauturi al caror nume nici nu ti-l mai amintesti, sau poate ti-a fost greata la ultima taiere a porcului la care partenerul tau a insistat sa participi ca sa faci fotografii. Dar acum nu este asa. Acum ti-e greata, dar recunoaste ca undeva in adancul tau esti mandra. Nici nu ai nascut si poti fi deja considerata o mama eroina. Doar ti-e greata pentru copilul tau, nu-i asa?

Imprieteneste-te cu senzatia de greata in sarcina

Exista insa si o veste buna in toata aceasta mare greata in sarcina. Ba chiar doua. Prima este ca greata in primele luni de sarcina e un semn ca totul merge bine, ca sarcina decurge normal. Daca greata dispare brusc, ai putea chiar sa te ingrijorezi. A doua veste buna este ca ea dispare in cele mai multe cazuri dupa saptamana a 14-a. Exista speranta asadar, deci nu te imprieteni prea tare cu senzatia de greata. Ea te va parasi la un moment dat si nu vrea nimeni sa vada o gravida trista pentru ca nu ii mai e greata!

Bucura-te de greturile matinale!

Bucura-te daca greata in sarcina e doar matinala. Pentru multe gravide, senzatia de greata se instaleaza la prima ora a diminetii si nu le paraseste cat e ziua de lunga. Daca nu reusesti totusi nici sa te bucuri, nici sa te imprietenesti cu greata, iata cateca sfaturi care te vor ajuta sa faci fata onorabil primelor luni de sarcina.

  1. Mananca putin si des.
  2. Bea cat mai multe lichide intre mese si nu intimpul mesei.
  3. Odihneste-te cat mai des, dar nu imediat dupa ce ai mancat.
  4. Evita locurile cu aer inchis, miros greu de mancare gatita, caldura excesiva. Aeriseste camera in care stai cat mai des si iesi chiar tu la aer macar o jumatate de ora pe zi.
  5. Incearca remedii naturale impotriva greturilor.

Cauza senzatiei de greata in sarcina nu este inca elucidata complet. Cel mai probabil, hormonul sarcinii (hCG), cel care ti-a dat fluturasi in stomac cand ti-a oferit un test de sarcina pozitiv, este responsabil si pentru greata matinala. Ai putea spune ca vin la pachet, dar exista sansa de a fi printre cele 20% dintre femei care se bucura de un test de sarcina pozitiv fara niciun strop de greata.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa