De ce e bine să fii însărcinată vara

Raluca Dumitrică
insarcinata-vara-totul-despre-mame

Dacă urmează să naşti la finalul verii sau în toamnă şi te sperie gândul că anotimpul călduros în care ne aflăm e lung şi nemilos cu gravidele, te încurajăm şi îţi spunem că nu e chiar aşa! Dacă punem pe hârtie toate avantajele faptului că eşti însărcinată acum, în acest sezon estival, vei vedea că ele depăşesc cu mult dezavantajele găsite la o primă vedere. Haideţi să vedem de ce e bine să fii însărcinată vara!

1.Apa e prietena ta numărul 1

Să fii însărcinată vara înseamnă că eşti o norocoasă, din pricină că poţi înota fără teamă, în apa marii şi a piscinei, apă care îţi face foarte bine în această perioadă. Nu uita că trebuie să fii dată bine de tot cu crema de protecţie solară! Aceasta este indispensabilă vara, ţinând la distanţă nu doar arsurile solare, ci şi afecţiuni mai grave ale pielii. Iar pentru că ştii prea bine cât de importantă e hidratarea pe timpul sarcinii, îţi va fi mai uşor ca oricând pe perioada verii să stai bine şi la capitolul băut apă.

2. Poţi mânca toate fructele şi legumele la care tânjesc gravidele toamna şi iarna

Practic, nu prea poţi spune că nu-ţi sunt poftele îndeplinite vara. Acum ai la dispoziţie o gamă ultra variată de fructe apetisante de sezon. Pe lângă asta, partenerul tău va fi bucuros acum că nu va mai trebui să facă cine ştie ce scamatorii ca să îţi procure ceea ce ar fi intrat la categoria trufandale în alt sezon. Deci despre alimentaţie, numai de bine.

3. Nu mai ai motive de stres că nu arăţi bine în costum de baie

Ştii vremea aceea în care mai contractai burta ca să ieşi bine în poze sau ca să se aşeze şi mai bine costumul de baie? A pierit acum! 🙂 Nu mai ai niciun motiv să nu îţi etalezi burtica cea frumoasă. Şi nici să mai fii îngrijorată de cum se aşază costumul de baie pe corp. E cea mai frumoasă perioadă, una în care vei înflori, aşa că merită din plin să te expui.

4. Nu trebuie să te apleci ca să te încalţi

Asta pentru că poţi să stai toată ziua bună ziua în papuci confortabili tip Birkenstock şi flip flops. Pentru aceştia nu e nevoie să legi şireturi, să tragi fermoare sau să te apleci prea mult ca să fii sigură că ţi-au intrat picioarele în ele.

5. Să fii însărcinată vara înseamnă că ai ocazia să porţi un singur rând de haine

La ce căldură e afară, nu e nevoie să pui pe tine mai mult decât o rochie vaporoasă care să-ţi adăpostească noile forme. Aşadar, clar un avantaj faţă de anotimpul rece, când stai ca o ceapă cu straturi peste straturi de haine pe tine. Ele te incomodează şi te fac să te simţi deloc bine. Deci un mare avantaj să fii însărcinată vara!

6. Până la vara viitoare îţi reintri în formă

Ştiu că ţi-a rămas gândul la costumul de baie de care îţi spuneam mai sus, dar vestea bună e că vei intra în el până vara viitoare, când va avea loc următoarea vacanţă la mare. Ai timp până la concediul cu familia să dai jos cât mai mult din kilogramele acumulate pe parcursul sarcinii. Ba chiar să reintri cu brio în hainele purtate înainte de a rămâne însărcinată.

7. Ai parte de vitamina D din plin

De faptul că trebuie să nu fi deloc zgârcită cu aplicarea cremelor de protecţie solară am mai spus. Dar, chiar şi cremuită fiind, vei beneficia de o cantitate mai mare de vitamina D decât în anotimpul mai rece. Soarele este mai puternic vara, iar razele lui UV cu care intri în contact favorizează producerea acestei vitamine.

8. Iar dacă naşti când e vreme caldă, îţi vei îmbrăca bebeluşul cu cele mai adorabile haine

Nu spune nimeni că hainele pentru bebeluşii născuţi toamna sau iarnă nu sunt simpatice. Dar cele pentru copilaşii născuţi în anotimpul călduros sunt de-a dreptul adorabile. Cele mai diafane materiale, culori şi croieli, toate gata de a fi îmbrăcate de micuţi sunt la un pas distanţă în magazine. Aşa că ai încă un motiv să te bucuri!

Dacă ți s-a părut util acest articol, dă LIKE paginii noastre de Facebook, unde găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante.

Foto: Guliver

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa