De ce ar trebui să pui gumă de mestecat în bagajul pentru maternitate

Monica Gaina
cezariană

Gumă de mestecat în bagajul pentru maternitate? Când e vorba de bagajele pentru spital, te gândești la lucrurile obșnuite: prosoape, pantaloni largi, scutece și hănuțe pentru nou-născuți. Te-ai gândit vreodată să pui gumă de mestecat în bagaje? Poate după ce citești asta o să o ai în vedere… 

Cercetătorii au descoperit că mestecatul gumei după o cezariană grăbește refacerea țesuturilor intestinale pentru mame. Un studiu apărut în Jurnalul Materno-Fetal și de Medicină Neonatală a urmărit efectele pe care guma de mestecat ar putea să le aibă asupra recuperării după o cezariană. Cercetătorii au făcut teste la peste 3000 de femei pentru a stabili dacă guma de mestecat este de ajutor sau nu. Cele mai multe femei din studii au primit gumă de mestecat imediat după naștere, pentru a mesteca de trei ori pe zi timp de câte 30 de minute.

Gumă de mestecat în bagajul pentru maternitate? Asigură recuperare mai rapidă

Rezultatele au arătat că mestecatul gumei a ajutat sistemul digestiv să se refacă mai repede. Femeile care au mestecat gumă au eliminat gaze mai repede după naștere și au experimentat primele sunete și mișcări intestinale mai rapid decât cele care nu au folosit gumă. Mestecatul gumei nu doar că a grăbit recuperarea, dar a redus și problemele cu greață și vomă. De asemenea, femeile care au mestecat gumă, și-au recăpătat pofta de mâncare mult mai repede.
Gumă de mestecat în bagajul pentru maternitate? După ce au analizat aceste rezultate, cercetătorii au concluzionat că mestecatul gumei imediat după cezariană, de trei ori pe zi pentru câte 30 de minute, până la prima eliminare de gaze, poate fi asociat cu recuperarea precoce a mobilității intestinale. Experții au sugerat de asemenea că spitalele ar putea începe să folosească gumă ca parte a tratamentului post-operator.

Gumă de mestecat în bagajul pentru maternitate? Un tratament simplu și ieftin

Într-o declarație pentru site-ul de știri Courier-Mail, doctorul Gino Pecoraro a spus că „un tratament simplu și ieftin cum ar fi prescrierea a două pastile de Orbit la fiecare șase ore” ar putea să ajute femeile să se refacă mai repede. „Economiile pentru sistemul medical prin scurtarea perioadei de spitalizare, în timp ce se așteaptă ca sistemul digestiv al mămicii să funcționeze din nou, ar putea fi semnificative”, a spus medicul.

Ce crezi despre acest studiu? O să îți pui gumă în bagajele pregătite pentru naștere?

Dacă ți s-a părut util acest articol, dă LIKE paginii noastre de Facebook, unde găsești subiecte cel puțin la fel de interesante.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa