Cum alegi cele mai bune perne pentru gravide

Alexandra Ion

  Orice femeie care a fost însărcinată știe că pernele pentru gravide sunt o binecuvântare.

  Gravidele, mai ales după mijlocul celui de-al doilea trimestru de sarcină, suferă mult din cauza distensiei abdominale, iar cel mai afectat este somnul pentru că, pur și simplu, nu-și pot găsi o  poziție comodă și totul pare chinuitor. Modelele de perne pentru gravide sunt balsam pe rană pentru că ajută la susținerea spatelui și burticii și oferă un confort extraordinar femeii însărcinate.

  Citește și:  Sunt gravidă! În ce poziţie să dorm?

  Pernele pentru gravide sunt ideale pentru orice femeie care suferă de probleme de somn în timpul sarcinii, de la crampe musculare, la dureri de spate și sunt special concepute pentru a susține în mod corect trupul femeii gravide, asigurând o serie de beneficii.

  Cum alegi cele mai bune perne pentru gravide?

  Perna ideală trebuie să fie ușoară, dar să-și păstreze forma și să nu se deformeze. Sunt ideale cele care au o husa detașabilă pentru a fi spălată și cele care sunt confecționate din materiale care permit o bună ventilație. Dimensiunile pernelor pentru gravide sunt de așa natură încât trebuie să permită restabilirea echilibrului fizic în trimestrele II și III de sarcină, să susțină abdomenul, când femeia stă pe o parte și să permită susținerea unui picior. Ideale sunt cele pe care le vei putea folosi și când îți vei alăpta puiul sau după o eventuală cezariană, deci utilitatea lor nu se etermină la naștere.

  Forma sau dimensiunea acestor perne pentru gravide nu este mereu identică: există pernele clasice, în forma de semilună, ideale pentru susținerea abdomenului și foarte bune pentru alăptat, dar care nu permit susținerea piciorului, dar există și alte modele, mai mari care te suțin din cap până în picioare.

  Cert este că aceste perne îți oferă un somn mai mult decât odihnitor. Cu toate acestea, pernele pentru gravide au și ”dezavantaje”: provoacă dependența!

  Acum știi ce te poate ajuta să-ți găsești o poziție confortabilă de somn, dar dacă ai în continuare probleme cu somnul, atunci ar trebui să afli mai multe despre insomniile din sarcină.

  Și dă like paginii noastre de Facebook, unde vei găsi cel mai tari articole publicate de noi!

  Îți recomandăm și

  Te-ar mai putea interesa

  Te-ar mai putea interesa