Ce super-alimente să consumăm pentru a avea o super-sarcină

TOTUL DESPRE MAME

Deci eşti însărcinată. Fantastic! Acum că trebuie să mănânci pentru doi (este o glumă, nu trebuie să mănânci pentru doi, indiferent de ce ţi-ar zice mătuşile şi vecinele tale), este important să alegi cele mai sănătoase alimente.

Iată care sunt câteva dintre super-alimentele care îţi vor umple de energie şi sănătate corpul şi mintea pe durata sarcinii.

Banane
Bogate în potasiu şi triptofan, bananele sunt una dintre cele mai sănătoase gustări pe care le poţi adăuga la dieta ta de zi cu zi. Potasiul este un mineral destinat echilibrării fluidelor şi tensiunii arteriale, iar triptofanul poate ajuta la relaxare şi somn uşor.

Aşadar, dacă te trezeşti în mijlocul nopţii lihnită de foame, mănâncă o banană cât mai citeşti o pagină din cartea preferată.

Alte alimente bogate în potasiu sunt nucile de cocos, curmalele şi smochinele.

Tot este vară şi suntem asaltaţi de temperaturi foarte ridicate… Răsfaţă-te cu o banană decojită pe care să o laşi în prealabil în congelator. O poţi savura în locul altor dulciuri. Pe lângă vitaminele şi mineralele necesare organismului, este un desert absolut delicios, verişor cu îngheţata. Mmmm!

Broccoli
Aceşti copăcei în miniatură constituie, de fapt, unul dintre cele mai bune alimente verzi pe care le poţi pune în farfurie. De ce? Broccoli conţin o gamă bogată şi variată de vitamine şi minerale.

Iată lista comorilor nutritive din broccoli: acid folic, fibre, calciu, luteină, zeaxantină, carotenoizi (pentru vedere sănătoasă) şi potasiu (pentru echilibrul fluidelor şi a tensiunii arteriale).

Mai mult, 300 grame de broccoli conţin mai multă vitamina C decât un pahar de suc de portocale! De asemenea, în broccoli se găsesc super-minerale ce favorizează producţia de vitamina A în organism.

Încearcă să adaugi o cană de broccoli la dieta ta de zi cu zi. Nu trebuie să te chinui cu reţete complicate: toarnă apă clocotită peste un bol plin de broccoli dimineaţa şi lasă-l aşa zece minute pentru a se „găti”. Scurge castronul, stropeşte cu puţin ulei de măsline şi suc de lămâie pe deasupra şi bucură-te de o gustare înainte de masa de prânz.

Ghimbir
Ghimbirul este una dintre plante medicinale de bază care se pot adăuga la dieta ta zilnică. Anti-bacterian, anti-fungic şi tratament eficient pentru greaţă, ghimbirul este, totodată, foarte răcoritor şi un tonic general pentru sistemul imunitar.

Ghimbirul poate ajuta, de asemenea, în prevenirea şi tratarea durerilor de cap.

Feliază nişte ghimbir proaspăt şi răstoarnă-l fie într-un ceainic pentru a-ţi prepara un ceai, fie într-un bol cu salată. Îl poţi amesteca în blender alături de alte legume şi fructe pentru a-ţi prepara un suc proaspăt şi hrănitor.

Apă
Ştiai că… apa proaspătă din belşug reprezintă unul dintre cele mai bune lucruri pe care le poţi face pentru pielea, nervii şi sistemul tău imunitar?

Când îţi este sete şi simţi nevoia să bei apă eşti deja deshidratată, aşa că cel mai bine ar fi să previi setea.

Ţine o cană sau o sticlă plină cu apă plată în maşină, la birou şi acasă. Propune-ţi să bei 2-3 litri în fiecare zi (poate chiar mai mult dacă e cald afară şi dacă faci sport).

Consumul de apă în timpul sarcinii poate ajuta la prevenirea durerilor de cap, amănunt care trebui să recunoşti că este mult mai pe gustul tău decât ibuprofenul.

Pune-ţi în sticla de apă câteva felii de castravete sau ghimbir pentru prospeţime.

Ouă
Ouăle sunt un aliment de bază deoarece conţin minerale şi microelemente (numite şi oligoelemente) foarte greu de găsit în altă parte.

În afară de un complex de proteine, ouăle includ, de asemenea, numeroase vitamine şi minerale cum ar fi colină, luteină şi zeaxantină, toate esenţiale menţinerii unei musculaturi sănătoase, dezvoltării creierului şi reglării nivelului de zahăr din sânge. Nu uita că cea mai hrănitoare parte din ou este gălbenuşul şi că cel mai sănătos mod de găti ouăle este prin fierbere.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa