Fumează în timpul sarcinii! Ce alte sfaturi mai primeau femeile în urmă cu câteva decenii

Cristina Călin, redactor-șef
Fumează în timpul sarcinii

  Perioada sarcinii este una dintre cele mai frumoase din viața unei femei. Chiar dacă trecem prin momente mai dificile, chiar dacă amețelile, stările de vomă sau kilogramele în plus ne dau bătăi de cap, ne amintim mai degrabă de momentul în care bebeșulul a mișcat pentru prima dată.

  Nu numai viitoarele mame sunt fericite și nerăndătoare, ci și cei din jurul ei. Timp de nouă luni primim sfaturi dorite sau nu de la majoritatea oamenilor cu care intrăm în contact. Dacă te simți agasată, gândește-te că în trecut situația era și mai tristă, pentru că sursele de informare erau puține și nu prea aveai cum să combați binevoitorii. Littelethings.com a făcut o listă cu cele mai ciudate sfaturi pe care le primeau femeile însărcinate în urmă cu câțiva zeci de ani.

  Cum să crești un copil fără prejudecăți. 7 sfaturi utile

  Poartă corset

  Corsetul a avut perioada lui de glorie, fiind purtat de toate femile ca lenjerie de corp obligatorie pe sub rochii. Nici când erau însărcinate nu renunțau la el. Existau mici schimbări de design pentru a fi potrivite noii conformații, însă chiar și-așa trebuie să fi fost extrem de incomod atât pentru viitoarea mamă, cât și pentru făt.

  Fumează în timpul sarcinii

  Acum există avertisemente clare peste tot cu privire la efectele nocive ale fumului de țigară asupra fătului. Totuși, în urmă cu zeci de ani, chiar medicii recomandau femeilor însărcinate să fumeze din rațiuni medicale. Ei își justificau sfatul prin faptul că nicotina le făcea pe gravide să nu mai aibă grețuri și amețeli, iar greutatea copilului era ținută sub control.

  13 lucruri pe care nicio proaspătă mămică nu vrea să le audă

  Bea cloroform

  Cu mult înainte ca anestezia epidurală să fie o variantă, mamele erau sfătuite să ingereze cloroform sau eter pentru a nu mai simți durerile nașterii. Moașele de acum un veac credeau că în felul acesta femeile nu vor fi total inconștiente și vor putea participa la naștere, dar nu le va mai durea. Totuși, au fost cazuri când, din cauza sensibilității la aceste substanțe, sănătatea gravidei a fost pusă în pericol.

  Uită-te la lucruri drăguțe

  Potrivit tradiției populare, dacă în timpul sarcinii gravidele se uită la lucruri drăguțe, copilul va fi frumos. De asemenea, în timpul nașterii femeia trebuia să focalizeze ceva plăcut privirii. Este greu de crezut că în acele momente aceasta era principala ei grijă, mai ales că fiecare mamă își vede copilul ca fiind cel mai frumos.

  Patru sfaturi geniale de nutriție pentru femeile însărcinate

  Bea vin

  Medicii obișnuiau să recomande consumul unui pahar de vin roșu în timpul sarcinii. De-a lungul timpului, studiile au arătat că cel mai bine ca femeile însărcinate să nu consume deloc alcool.

  Stai locului

  Viioarele mame erau sfătuite să evite călătoriile. Mersul cu mașina în timpul sarcinii era privit la fel ca mersul pe un cal sălbatic și de aceea dacă totuși trebuiau să plece undeva le era recomandat să aleagă trenul.

  Ignoră poftele

  Sfatul acesta nu avea nicio legătură cu medicina, ci cu aspectul estetic. Îndeplinirea poftelor le putea face să se îngrașe prea mult.

  Să nu repeți greșelile mamei tale

  Evită soarele

  În mod evident, expunerea prelungită la soare nu este bună nici pentru femeia însărcinată, nici pentru copilul pe care îl poartă în pântece. Totuși, să nu ieși nici măcar o secundă afară când este soare pentru că se coace copilul este exagerat. Cu toate acestea, așa erau sfătuite femeile cu zeci de ani în urmă.

  Fără sex

  Sexul în timpul sarcinii era interzis pentru că se credea că bebelușul va căpăta apucături libidinoase. Astăzi situația s-a schimbat și în anumite circumstanțe este chiar recomandat.

  Dacă ți s-a părut util acest articol, dă LIKE paginii noastre de Facebook, unde găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante.

   

  Îți recomandăm să te uiți și la acest video

  Te-ar mai putea interesa

  Te-ar mai putea interesa