Apa caldă cu lămâie pentru viitoarele mămici. Ce beneficii are

Iulia Mirică
apa caldă cu lămâie beneficii
Apa caldă cu lămâie poate avea numeroase beneficii pentru viitoarele mămici, ca de exemplu ameliorarea răului de dimineață.

Apa caldă cu lămâie – Ce beneficii are pentru femeile gravide?

Apa caldă cu lămâie este o băutură perfectă pentru perioada sarcinii – vă menține hidratate, sănătoase și reduce starea de greață. Află care este lista completă de beneficii pe care le are apa caldă cu lămâie pentru gravide (și nu numai!):

Apa caldă cu lămâie. Beneficii:

1. Stimularea sistemului imunitar
Lămâile au un conținut bogat de vitamina C, fiind indicate în lupta împotriva bolilor, precum răcelile. Lămâile conțin și potasiu, componentă care este benefică pentru controlul tensiunii arteriale și stimularea funcțiilor cerebrale și nervoase. Vitamina C regăsită în lămâi îmbunătățește absorbția fierului în organism, iar fierul este o parte importantă în procesul stimulării sistemului imunitar.

2. Îmbunătățirea digestiei
Apa caldă cu lămâie încurajează ficatul să producă bila, care este un acid necesar digestiei. Calitățile digestive ale sucului de lămâie ajută, de asemenea, la ameliorarea semnelor indigestiei, precum arsurile stomacale și balonarea. Apa caldă cu lămâie este recomandată și pentru a stimula tranzitul intestinal.

3. Un ten mai frumos
Știm că gravidele și proaspetele mămici au din ce în ce mai puțin timp la dispoziție pentru propria persoană, iar apa caldă cu lămâie le va ajuta să își mențină sănătatea și frumusețea tenului. Conținutul ridicat de vitamina C al lămâilor ajută la reducerea ridurilor și petelor.

5. Stimulează energia organismului
Lămâia se numără printre puținele alimente care oferă un plus de energie corpului. Mirosul lămâii are, de asemenea, proprietăți energetice, putând îmbunătăți starea de spirit. Consumul de apă caldă cu lămâie poate ajuta și la reducerea anxietății și depresiei.

Cum să preparați apa caldă cu lămâie

Cumpărați întotdeauna lămâi proaspete din piață sau de la supermarket. Spălați o lămâie și tăiați-o pe jumătate. Starceți sucul de la jumătate de lămâie cu mâinile sau cu ajutorul unui storcător de citrice. Completați cu apă puțin încălzită, până se umple paharul. Puteți folosi și un îndulcitor natural, cum este mierea. Apa caldă cu lămâie se bea imediat după preparare. Cealaltă jumătate de lămâie o puteți păstra în frigider pentru o zi. Sucul de la o jumătate de lămâie oferă 20% din necesarul zilnic de vitamina C.

Sfat:

Cumpărați întotdeauna lămâi proaspete și asigurați-vă că le consumați cu moderație. Asigurați-vă că faceți gargară cu apă după ce beți un pahar de apă caldă cu lămâie. Apa cu lămâie este de natură acidă, slăbind smalțul dinților și crescând susceptibilitatea apariției problemelor dentare.

De asemenea, în cazul în care vă confruntați cu arsuri stomacale, ar trebui să evitați citricele.

Cereți sfatul medicului de ori câte ori este nevoie.

Îți recomandăm și

Te-ar mai putea interesa