7 sfaturi pentru o sarcină fericită

Alexandra Ion

Fiecare femeie vrea să aibă o sarcină fericită și sănătoasă. Totul depinde în cea mai mare măsură de tine!

Nu-i ușor, dar nici greu dacă îți acorzi puțină atenție și puțină grijă în fiecare zi. O sarcină fericită înseamnă liniște, perseverență, alimentație sănătoasă, îngrijire, vizite medicale, încredere în forțele tale și în puterea ta de a fi mamă, multă dragoste de primit și de dat și încă ceva…

Ia în calcul pentru o sarcină fericită aceste sfaturi!

Stabilește priorități. Foarte simplu spus… Asta înseamnă că preocuparea principală a unei femei însărcinate este să aducă pe lume un copil sănătos. Deci concentrează-te pe nevoile tale și pe cele ale copilului care crește în tine. Orice altceva este secundar!

Implică-i și pe alții. Dacă vei face în așa fel încât cei dragi ție (partenerul tău, părinții) să fie implicați în desfășurarea sarcinii, nu doar că-i vei ajută să înțeleagă toate momentele minunate prin care treci, dar vor deveni mai înțelegători și te vor sprijini mai mult.

Oferă celorlalți respect și dragoste. Nu există situație și problemă care să nu poate fi depășită cu respect reciproc și dragoste. Arată-le celor din jur dragostea ta o să primești înzecit dragoste de la ei. Profită de faptul că toată lumea vrea să mulțumească o femeie însărcinată.

Adună și păstrează amintiri. Când ești însărcinată pare că această perioadă va dura veșnic. Ba chiar îți vei dori să se termine mai repede. În fapt, durează prea puțin și trece foarte repede. Prea repede! Adună și păstrează amintiri. Un jurnal de sarcină este foarte util și pentru amintirile tale și pentru medicul care te îngrijește și pentru viitoarele sarcini. Scrie gândurile și sentimentele tale și pe cele ale celor din jurul tău. Și fă poze. Multe, cât mai multe! Niciodată nu sunt prea multe, zice kidspot.

Bucură-ta de fiecare zi din viața ta de femeie însărcinată. Fiecare zi este unică, specială, irepetabilă și minunată. Relaxează-te și trăiește din plin minunea care se întâmplă cu tine, în tine. Fii generoasă și împarte toate emoțiile tale cu partenerul tău! Îți vei consolida relația, vei construi o relație între puiul tău și tatăl lui.

Fii pozitivă. Hormonii de sarcină induc femeilor o stare de beatitudine. Și nu întâmplător se produce acest fenomen. Starea de bine înseamnă orientare către pozitiv, crește încrederea în sine și face bine. Îți face bine ție, copilului, celor din jur. Fii pozitivă! Trăiește cele nouă luni de sarcină cu zâmbetul pe buze, adormi zâmbind și trezește-te la fel!

Întreabă, cere explicații, vorbește cu medicul. Nu ezita să ceri lămuriri despre orice problemă care te frământă. Întreabă-ți medicul orice simți că trebuie să întrebi, fără nici o angoasă. Întrebările tale sunt necesare medicului pentru că orice stare prin care treci are o cauză și o explicație, iar a comunica cu medicul este una dintre cele mai bune strategii pentru a aduce pe lume un copil perfect sănătos și pentru a avea o sarcină fericită.

Dacă vrei să vezi ceva frumos, care să-ți miște inima de emoție și să te facă să zâmbești uimită, privește aceste Imagini cu momentul magic în care un bebeluş iese din sacul amniotic.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa