7 alimente ce mențin gravida hidratată vara

Ramona Dinescu

Gravida are nevoie să fie hidratată mai ales pe o vreme caniculară cum este vara. Există câteva alimente ce conțin foarte multă apă, alimente ce răcoresc și mențin hidratarea organismului.

Vara înseamnă zile cu soare fierbinte și temperaturi de peste 35 de grade Celsius. Și dacă în mod normal iubești aceste luni de vară, hormonii de sarcină și kilogramele în plus vor amplifica efectele căldurii. Una dintre prioritățile tale în aceste zile este să te asiguri că te hidratezi corect. Poți lupta cu căldura consumând aceste alimente care au un gust foarte bun și care te răcoresc și te mențin hidratată. Dar nu uita să bei și apă.

1.       Pepene verde

Acest fruct are un conținut de 92% apă, un motiv pentru care a fi primul pe listă. Pepenele verde este o idee excelentă de a mai adăuga o cantitate de lichide dietei tale. Poți mânca pepene verde ca atare, de la frigider, sau poți face suc din el pe care să-l bei cu mentă proaspătă.

2.       Căpșune

Căpșunele au un conținut de 91% apă, sunt extrem de nutritive, dar și foarte gustoase. Sunt excelente consumate ca atare, în salate de fructe, smoothie-uri, cu iaurt sau cereale.

3.       Castraveți

Cauți o gustare sănătoasă și hidratantă. Încearcă castraveții. Conțin 95% apă și sunt excelenți în salate, cu humus sau în sosuri reci precum tzatziki.

4.       Salata verde

Salata verde are și ea un conținut de 95% apă și merge în aproape orice combinație cu alte legume, carne sau brânză.

5.       Pepene galben

Pepenele galben are un conținut de 90% apă.  Vara înseamnă pepeni galbeni bine copți și delicioși. Dacă îți place gustul, poți mânca cât vrei pentru că sunt foarte nutritivi și te hidratează.

6.       Iaurtul

Iaurtul conține 85% apă. În plus este o sursă excelentă de proteine și calciu. Pentru o hidratare și mai bună, mai poți pune câteva fructe de pădure în el.

7.       Înghețată

Înghețata conține 94% apă. Este foarte bună, răcoritoare poate fi făcută din fructe, dar conține și zahăr. O poți face în casă din suc de fructe înghețat sau combinat cu iaurt. Este desertul ideal, gustos, răcoritor și hidratant.

Dacă ți s-a părut util acest articol, dă LIKE paginii noastre de Facebook, unde găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa