5 lucruri şocante despre perioada de recuperare postpartum

Monica Gaina
Perioada de recuperare postpartum

Pentru început este important de menţionat faptul că această perioadă trece. Deşi internetul abundă de articole care explică ce se întâmplă în perioada postpartum, acestea nu cuprind toate aspectele. Recuperarea postpartum trebuie cunoscută cât mai în detaliu pentru a deveni mai uşor de depăşit, potrivit www.mommyonpurpose.com. Iată câteva aspecte pe care trebuie să le iei în considerare:

Perioada de recuperare postpartum: Sângele

Deşi se menţionează în foarte multe locuri, nicăieri nu se precizează cât de neplăcut este. În prima zi, sau poate în primele două sau trei, vei sta sub duş, asta dacă vei putea sta în picioare, cu sângele curgând. Când te vei aşeza pe toaletă, până să apuci să îţi dai jos sau să îţi ridici lenjeria intimă, sângele poate să-ţi ajungă până în şosete.

Perioada de recuperare postpartum: Durerea

Durerea este un lucru la care te aştepţi după naştere, însă nu şi să apară când stai în picioare un minut, minut în care să simţi că tot ceea ce ai pe dinăuntru va cădea. O senzaţie intensă de presiune, ca şi cum capul copilului ar fi încă acolo, însă fără senzaţia de arsură. Toate acestea durează cam o săptămână. În plus vei simţi că ai o minge de golf între fese zile la rând.

Perioada de recuperare postpartum: Primul scaun, durerea la urinare şi mirosul

Cu toate că nu se întâmplă tuturor femeilor, despre primele scaune de după naştere se ştie că sunt dureroase. În plus, muşchii fesieri pot fi lezaţi. La fel de des se explică pe internet şi despre durerea la urinare. Ce se spune mai rar însă este cât de intensă poate fi această durere. La fel de neplăcut este şi mirosul, mai ales că nu se poate apela la săpun. După primele zile se pot face însă băi de şezut cu apă caldă în care se adaugă sare amară şi ulei esenţial de lavandă. Acestea scad intensitatea durerii şi mâncărimea.

Perioada de recuperare postpartum: Plânsul

Sarcina este o perioadă dificilă, în care se poate să plângi destul de des. Însă perioada postpartum este şi mai şi. Vei plânge şi mai mult, mai ales în prima lună.

Perioada de recuperare postpartum: Să fii părinte nu e chiar ușor

Odată ce copilul nu mai este în corpul tău şi intră în această lume pe care nu o poţi controla, nu sunt multe lucrurile pe care le mai poţi face ca să îl protejezi, iar acest lucru te sperie. Iar epuizarea este ceva normal, indiferent de părerile celor din jur. O cale sigură de pregătire pentru perioada de recuperare postpartum nu există, însă nu uita că în scurt timp va fi doar o amintire.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa