12 plante recomandate în sarcină

TOTUL DESPRE MAME
Plante care se recomanda in timpul sarcinii Totul despre mame

Plante care se recomanda in timpul sarcinii Totul despre mame12 plante care se recomandă în timpul sarcinii

Sarcina este o perioadă în care ne luptăm cu o serie destul de lungă de neplăceri: grețuri matinale, răceli luate pe fondul unui sistem imunitar un pic slăbit, anemie, consipație și lista ar putea continua.

Din aceste motive, am făcut o listă cu 12 plante care ne pot ajuta să trecem cu fruntea sus de momentele delicate și să fim sănătoase de-a lungul sarcinii.

Așadar, tinere viitoare mamici, fie că vă dă târcoale o viroză, fie că nu vă dă pace senzația de greață, există în natură remedii simple, eficiente și rapide!

Țineți cont, totuși, că toate aceste plante ar trebui să fie consumate cu moderație și cereți de fiecare dată sfatul unui medic înainte de a începe orice cură care implică folosirea sistematică a plantelor medicinale.

12 plante pe care să le aveți la îndemână în timpul sarcinii:

1. Echinaceea

Echinaceea este un redutabil imunostimulant, antiviral și antifungic. Am auzit cu toții că ține virozele la distanță și că face minuni dacă este administrată chiar de la debutul unui episod viral. Aveți grijă cum o pregătiți și folosiți mai degrabă capsulele. Se pare că ceaiurile nu sunt foarte eficiente, pentru că, prin încălzire, mare parte din principiile imunostimulente sunt distruse. Planta era foarte apreciată de triburile native de amerindieni, care o foloseau pentru vindecarea multor afecțiuni ale sistemului respirator. Femeilor le mai poate fi de ajutor sub formă de comprese locale, pentru ameliorarea simptomelor în caz de mastită.

2. Hibiscus

Hibiscusul întărește sistemul imunitar și scade febra. În cazul în care sunteți răcite, căutați-l repede în dulăpior. Vă poate face să vă simțiți mai bine și are si un efect relaxant, înlăturând insomnia și iritabilitatea.

3. Ghimbir

Ghimbirul, consumat sub forma de infuzie sau adăugat în limonadă, are un efect tonic asupra organismului și este imunostimulator. Mai poate fi de ajutor în combaterea grețurilor matinale. Dacă vă chinuie grețurile, puteți ține sub limbă o bucățică mică de rădăcină de ghimbir. Atenție, eu am băut odată o ghimbirată care m-a ținut trează până aproape a doua zi dimineața, așa că folosiți ghimbirul în prima parte a zilei, dacă nu vă pregătiți de Revelion.

4. Rozmarin, mușețel, salvie și flori de piersic

Tot pentru a înlătura senzația de greață care apare de obicei în primul trimestru de sarcină, pregătiți câteva rezerve din următoarele plante: rozmarin, mușețel și salvie. Infuzia din flori de piersic uscate este de asemenea indicată pentru a combate grețurile matinale.

5. Frunze și mlădițe de zmeur

Zmeurul este cu adevărat o plantă prietenoasă cu sarcina. Ajută în cazul stărilor de greață și este ușor sedativ, așa că vă poate deveni cel mai bun prieten la trezire, dar și înainte de culcare. Ajută la tonifierea mușchilor uterini, deci nu prea aveți motive să-l ocoliți. Este folosit de mii de ani pentru a preveni avortul și pentru a pregăti gravida pentru naștere și pentru a stimula secreția lactată. Puteți să-l aveți în dulăpior chiar înainte de a rămâne gravidă, pentru că este cu adevărat un prieten al femeilor, ușurând durerile menstruale și crescând fertilitatea. De asemenea, combate anemia și starea de slăbiciune a organismului, fiind un tonic general excelent.

Atenție, zmeurul poate provoca contracții uterine, așa că nu apelați la el fără să vă consultați în prealabil cu medicul vostru.

6. Alfalfa

Pentru că știm cât de important este pentru o gravidă să primească un aport suficient de fier, calciu sau vitamine, mai există câteva plante care pot preveni carențele de vitamine și minerale.

Alfalfa este bogată nu doar în calciu și fier, dar și în potasiu, astfel acționând în mod benefic asupra sistemului nervos. Poate fi folosită în timpul sarcinii și după naștere, pentru a combate anemia și depresia postpartum, dar și pentru ajutorul său prețios în stimularea lactației. Femeile gravide care folosesc alfalfa se declară norocoase că au descoperit această plantă minunată, care le ajută la combaterea grețurilor matinale, reducerea arsurilor gastrice și a constipației.

7. Schinduf, fenicul și chimen

Vă puteți pregăti în dulăpiorul cu produse naturale și alte plante care vă pot ajuta să creșteți secreția de lapte. Schinduf, fenicul, chimen – acestea sunt cele mai cunoscute plante care stimulează secreția de lapte, un fel de trio de mare succes, iar feniculul este îndeosebi apreciat de mamele care alăptează pentru că ajuta și la ameliorarea colicilor sugarului. Majoritatea femeilor care au alăptat își amintesc sigur gustul acestor plante simpatice. Eu, una, îmi amintesc că am băut litri de ceaiuri cu gust vag de ciorbă.

Aici puteți citi mai multe despre ceaiurile care se recomandă în timpul sarcinii și despre 10 remedii naturale pentru întărirea imunității. 

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa