Travaliu la maternitatea din Târgu Bujor, naștere la Galați. „Dați-i ăsteia o pastilă să îi treacă durerile și să adoarmă!”

Cititoarea noastră spune că a dat și șpagă, în speranța că va beneficia de mai mult sprijin.

Theodora Fintescu, redactor
gravida in timpul unui travaliu dureros
Pentru că nu se dilata colul iar copilul avea dublă circulară de cordon, mama a fost trimisă să nască la un spital superior.

Cititoarea noastră Laura ne-a trimis povestea ei de naștere la Galați, după un travaliu dureros, petrecut la maternitatea din Târgu Bujor, unde, spune ea, durerile i-au fost ignorate, iar medicul care a consultat-o i-a vorbit urât. Pentru că nu se dilata, în cele din urmă a fost trimisă la Galați. Redăm povestea nașterii de la Galați și a travaliului petrecut la maternitatea din Târgu Bujor, așa cum a fost scrisă de cititoarea noastră:

„Bună ziua! Să vă povestesc despre nașterea mea, care a fost prima și ultima! Era joi dimineață, 03.12.2020, când m-a sunat doctorul care îmi urmărea sarcina spunând că mă așteaptă la control pentru a-mi verifica colul! Aveam presimțiri, chiar mi-am întrebat soțul dacă nu ar fi mai bine să îmi iau bagajul la mine, dar el a zis că nu e cazul, că nu am cum să nasc așa repede. Aveam 38 de săptămâni și 2 zile.

Când m-am urcat pe masă și m-a controlat, am simțit o durere puternică. Mi-a zis că asta a fost tot și că voi naște natural. De fapt, fără să știu, îmi provocase nașterea. Fiind la prima sarcină, nu știam ce înseamnă contracțiile și cum se manifestă. În drum spre casă, în timpul în care am parcurs cei 80 de km, simțeam cum mi se întărea burta. Soțul spunea să ne întoarcem la spital, dar eu nu am vrut, credeam că simt așa pentru că este bebe activ.

Noaptea, durerile au devenit insuportabile

Ajunși acasă, ne-am pregătit de somn, ca mai apoi să înceapă calvarul! La ora 1:35 eram toată udă, nu stiam ce mi se întâmplă, așa că am plecat spre spital cu mașina personală. Nu aveam dureri, doar membranele rupte. Am mers la un spital micuț, mai apropiat de noi, la 10 km, la care puteai să naști doar dacă nu erau probleme.

Îți recomandăm să afli mai multe despre provocările vieții de părinte citind cărți de referință despre îngrijirea bebelușului. În ZYX Books găsești „Ghidul pentru alăptare”, de Dr. Jack Newman, și „Soluții blânde pentru somnul liniștit al bebelușilor și copiilor”.

Durerile au început după ora 2:30, erau insuportabile. Într-o oră, m-au controlat cinci moașe, aveam dilatație 2 cm și dureri și jenă de nu mai spun. Plângeam pe holuri, practic urlam de durere, cerând să mi se facă o injecție să mă dilat mai repede, pentru că nu mai suportam. A venit doctorul și a întrebat: Ce ai, măi, de urli așa? I-am spus că nu mai pot de durere, că vreau să nasc mai repede, iar replica lui a fost: „Veniți, măi, și dați-i ăsteia o pastilă să îi treacă durerile și să adoarmă!”

La maternitatea din Târgu Bujor aruncam bani în stânga și în dreapta

În momentul acela, îmi venea să îl sugrum. La ora 6 dimineața au urmat alte controale, dilatația era tot 2 cm, iar mie îmi venea să mă urc pe pereți de durere. Nu au monitorizat deloc bătăile inimii bebelușului, iar la ora 7, când s-a schimbat tura, mi-au verificat din nou colul. Efectiv nu mai suportam, aruncam cu bani în stânga și în dreapta și ele stăteau la cafele afară.

M-am pus în genunchi pe holul spitalului și am zis: Doamne, dacă crezi că nu reușesc, mai bine să mor și gata! În momentul acela, a venit o moașă, a pus aparatul să îi ascult inimioara și mi-a zis că ei nu au ce să îmi facă, pentru că nu mă dilat, așa că o să mă trimită la Galați, la Spitalul Județean, dar fără Salvare, că nu au, ci cu mașina personală.

În 15 minute după ce mi-au pus perfuzia, am născut

Mi s-a părut cel mai lung drum. Soțul era alb ca varul de frică. Odată ajunsă la Galați, mi-au făcut rapid fișa de internare și mi-au spus că în maximum jumătate de oră trebuie să nasc, altfel moare copilul, care avea circulară dublă de cordon. Mi-au pus o perfuzie, în 15 minute eram dilatată complet, m-au urcat pe masă, am împins de două ori din toate puterile și a venit minunea mea, pe data de 04.12.2020, la ora 11:50! Și eu, care credeam că nu mai apuc să fiu mamă!

Personalul de aici a fost de nota 10, nu am avut probleme în privința asta! Mulțumesc lui Dumnezeu că suntem bine, atât eu, cât și bebe! Am stat doar 4 zile în spital dar am rămas cu traume din partea cealaltă, de la Târgu Bujor. Dumnezeu să binecuvânteze toate mamele!”

DISCLAIMER: Povestea prezentată este scrisă integral de cititoarea Totul Despre Mame și reprezintă exclusiv punctul de vedere al autoarei. Este o expunere subiectivă a unui moment trăit de cititoarea noastră.

Cum a fost naşterea ta? Ai avut parte de experiența la care ai visat sau ai rămas cu amintiri triste? Dacă îți dorești să împărtășești povestea ta cu gravidele și mămicile din comunitatea Totul Despre Mame, trimite-o pe adresa [email protected]. Mulţumim!

Dacă ți s-a părut interesantă această poveste de naștere la Galați, după un travaliu petrecut la maternitatea din Târgu Bujor, îți recomandăm să citești și:

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa