Sarcină surpriză. „Am aflat că sunt însărcinată în săptămâna 36. Eram obișnuită cu lipsa menstruației, iar burta nu s-a observat, eu fiind plinuță”

Gravida a ajuns la medic din cauza unor dureri puternice, după o zi cu muncă fizică intensă. Sarcina avea aproape 36 de săptămâni.

Theodora Fintescu, redactor
nou nascut la privat in bistrita
Sofia a venit pe lume când mama ei nici nu mai îndrăznea să viseze că va avea un copil.

Mădălina L. ne-a scris o poveste impresionantă, despre o sarcină surpriză, despre care ea a aflat cu scurt timp înainte de a naște. Pentru că fetița nu era întoarsă, ea a născut prin cezariană, la o clinică din Bistrița, iar recuperarea a fost anevoioasă. Redăm povestea despre această sarcină surpriză așa cum a fost scrisă de cititoarea noastră:

„Am încercat de nenumărate ori să îmi scriu povestea, o poveste mai diferită decât altele. Ne doream de mult timp un copil, timp de 6 ani am tot încercat, dar fără noroc, eu suferind de sindromul ovarelor polichistice. Ulterior, m-am focusat foarte mult pe muncă, atât de mult încât, atunci când am rămas însărcinată nu am realizat schimbările prin care trecea corpul meu.

Suferisem două avorturi spontane în trecut

Am aflat că sunt însărcinată la 35 de săptămâni și 5 zile. În ziua de dinainte de a afla asta, am fost la Mediaș unde urma să se deschidă un magazin de haine. Am descărcat un tir de cutii, iar seara mă durea foarte tare pe sub burtă. Ajunsă înapoi acasă, la Bistrița, am fost la un control, medicul mi-a făcut ecografie și așa am aflat că urma să am ceea mai mare bucurie.

Nu mă gândisem să fac un test de sarcină, pentru că aveam menstruație neregulată, uneori îmi venea chiar la câteva luni distanță, iar timp de trei luni avusesem menstruație peste sarcină. Suferisem în trecut două avorturi spontane, iar după atâția ani de încercări eșuate, îmi luasem gândul de la sarcină.

Îți recomandăm să afli mai multe despre provocările vieții de mămică citind două cărți de referință despre alăptare și îngrijirea bebelușului, scrise de Dr. Jack Newman, respectiv Dr. William Sears. Îți propunem pachetul la preț special ”La început de drum”. Detalii, AICI.

Dureri insuportabile după naștere

Când am aflat, a fost un sentiment de bucurie, amestecat cu frică, pentru că nu știam ce va urma. În data de 17.12.2021 am adus pe lume o fetiță, prin cezariană, la o clinică din Bistrița, ajutată de un medic de excepție. Cu o zi în urmă, când fusesem la control, medicul constatase că fetița nu se întorsese deloc, așa că a decis să îmi facă cezariană. Operația a decurs bine, au apărut și ceva complicații, însă totul s-a rezolvat.

Durerile de după au fost insuportabile. În acel moment, mi-am dat seama că nașterea naturală este una mult mai bună pentru corp, pentru că recuperarea nu durează atât de mult. După aproape 3 luni, încă mai am dureri de spate, zona unde s-a făcut incizia încă îmi este amorțită, iar piciorul drept îmi amorțește continuu. 

La început, am văzut fetița doar în poze

Pe masa de operație, senzația că cineva face ceva prin burta ta nu este deloc una plăcută. Dar când mi-au aratăt fetița, am uitat de orice durere, asistentele mi-au făcut poze cu ea și mi-au pus-o pe piept. Am stat 24 de ore în Terapie Intensivă din cauza complicațiilor, timp în care nu am văzut fetița decât în pozele făcute de asistente.

În prima noapte petrecută în spital îmi doream doar să îmi văd fetița și să înceteze durerile. Plângeam ca un copil, norocul meu a fost că asistenta a fost blândă și înțelegătoare, m-a ajutat să mă ridic puțin și venea mereu să vadă cum mă simt. O rugam să meargă să vadă cum este fetița, iar când o vedeam în poze, mi se rupea sufletul că nu sunt lângă ea, să pot să o ating și să o sărut.

Dar totul s-a încheiat cu bine, când am coborât în salon mă aștepta prințesa mea de 2,7 kg și 51 de cm. O minune micuță, pe nume Sofia, care îmi face zilele mai bune”.

Cum a fost naşterea ta? Ai născut natural sau prin cezariană? A fost momentul naşterii aşa cum ai visat tu sau ai rămas cu amintiri triste? Povesteşte-ne cum a decurs momentul în care puiul tău a venit pe lume, în cel mult 1.000 de cuvinte, trimite-ne textul tău la adresa [email protected], cu titlul POVESTE DE NAȘTERE şi, dacă este selectat, va apărea la această rubrică. Dacă ai şi câteva fotografii din maternitate sau din primele voastre zile împreună, ne-am bucura tare să le vedem şi să le publicăm odată cu articolul! Mulţumim!

Dacă ți s-a părut interesantă această poveste despre o sarcină surpriză, îți recomandăm să citești și:

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa