Sarcină după pierderea unui copil. „Băiețelul ne-a fost trimit de fetița îngeraș, să ne aline dorul de ea”

Băiețelul s-a născut prematur, dar după două săptămâni de spitalizare a fost externat sănătos.

Theodora Fintescu, redactor
nou născut în uk
După pierderea fetiței, familia s-a mutat în UK, loc în care s-a născut cel de-al doilea copil.

O cititoare Totul Despre Mame ne-a scris ce a însemnat pentru ea o nouă sarcină după pierderea unui copil, cum și-a gestionat anxietatea și cum a decurs cea de-a doua naștere. Redăm povestea, așa cum a fost scrisă de cititoarea noastră:

„Numele meu este Ana și sunt mămica unui băiețel de 1 an și 7 luni și a unei fetițe îngeraș! Fetița mea a murit la două zile după naștere, din cauza unor probleme de sănătate. Ne-am mutat în Marea Britanie și, deși nu am planificat o altă sarcină, s-a întâmplat. Ne-am gândit că, fiind acolo, aceasta este șansa noastră ca sarcina și problema mea cu RH-ul să fie mai bine monitorizate.

În săptămâna 35 de sarcină, mi s-a rupt apa

După pierderea fetiței în România, am rămas foarte anxioasă, iar la cea de-a doua sarcină am fost foarte atentă cu tot ce se întâmplă cu bebe. Sarcina a fost una frumoasă, dar băiețelul a vrut să își facă apariția mai devreme decât termenul estimat de medic. Pentru că prima naștere a fost cezariană, mi-am dorit ca și a doua să fie la fel.

Îți recomandăm să afli mai multe despre provocările vieții de părinte citind cărți de referință despre îngrijirea bebelușului. În ZYX Books găsești „Ghidul pentru alăptare”, de Dr. Jack Newman, și „Soluții blânde pentru somnul liniștit al bebelușilor și copiilor”.

Am stabilit cu medicul data operației, însă într-o dimineață, în data de 12 iulie, am realizat că mi s-a rupt apa. Eram în săptămâna 35 de sarcină. Am plecat grăbită la spital pentru a fi verificată, mai ales că aveam și o infecție urinară, ce putea ajunge la bebe odată cu ruperea apei. Ajunsă la spital, am stat două zile internată pentru a mi se face injecții pentru dezvoltarea plămânilor bebelușului și antibiotic pentru infecția mea!

Două săptămâni de spitalizare

În data de 14.07.2021, la ora 14:07, s-a născut bebelușul nostru perfect sănătos, de 2,660 kg si 45 de cm, un copilaș foarte puternic, în ciuda faptului că era mititel. Am stat în spital timp de două săptămâni, iar apoi am plecat acasă. Sunt convinsă că bebelușul a fost trimis de fetița noastră îngeraș să ne aline dorul de ea. Acum, el este un copilaș foarte energic, ce dansează și cânta cât de ziua de lungă, nici o secundă nu ar sta locului!”

Cum a fost naşterea ta? Ai avut parte de experiența la care ai visat sau ai rămas cu amintiri triste? Dacă îți dorești să împărtășești povestea ta cu gravidele și mămicile din comunitatea Totul Despre Mame, trimite-o pe adresa [email protected]. Mulţumim!

Dacă ți s-a părut interesantă povestea acestei mămici, care a avut o nouă sarcină după pierderea unui copil, îți recomandăm să citești și:

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa