Cititoarea noastră Paula, care s-a luptat mult timp cu infertilitatea, ne-a scris cum a obținut o sarcină cu tripleți după multe sarcini pierdute. Controalele și tratamentele au fost făcute atât în România, cât și în Germania, iar în cele din urmă a reușit să rămână însărcinată folosind embrioni congelați. Redăm povestea sarcinii cu tripleți așa cum a fost scrisă de cititoarea noastră:
„Am avut o perioadă din viață foarte grea, cu multe încercări de a rămâne însărcinată. Fiecare lună îmi aducea dezamăgirea de a nu fi reușit și simțeam cum, încet, încet, îmi pierd orice speranță de a rămâne însărcinată. Am început investigațiile, am mers la mai mulți doctori atât în România, cât și în Germania, și toți îmi spuneau să stau liniștită, că totul este ok, că sunt tânără și am timp. Aveam atunci 27 de ani.

Pe 15 martie 2025, la Arcub București, Sala Mare, are loc un eveniment esențial pentru toți cei care își doresc să înțeleagă mai bine acest drum dificil și să descopere opțiunile disponibile pentru a deveni părinți. „Conferința pentru cuplurile care se luptă cu infertilitatea”, organizată de Totul despre Mame, aduce împreună specialiști de renume în fertilitate, psihologie și genetică, care vor oferi informații valoroase și răspunsuri la cele mai frecvente întrebări. Poți achiziționa bilete de AICI.
Infecție cu Chlamydia și trompe lipite
După mai multe controale, nu am primit niciun diagnostic, ci doar răspunsul că totul este ok. În 2014 m-am mutat în Germania și am reluat mersul la medic. Am mers la doi ginecologi, ambii mi-au spus același lucru ca în România. În cele din urmă, am întâlnit o doamnă doctor de nota 10, care mi-a schimbat viața. Pentru că ginecologic totul era bine, am făcut analize de sânge care au arătat o infecție cu Chlamydia.
Doamna doctor mi-a spus din start că dacă această infecție este mai veche clar am trompele lipite. După investigații suplimentare, s-a dovedit că doamna doctor a avut dreptate, ambele trompe erau lipite, iar șansa de a rămâne însărcinată era de 0,01%. După operație, am aștept iar un an să rămân însărcinată, la recomandarea medicului. Pentru că nu se întâmpla, simțeam cum șansele se reduc în fiecare zi.
Sarcini pierdute în mod repetat
Am apelat la specialiști în fertilitate, alegând, din păcate, o clinică din Regensburg, unde m-am lovit de nepăsarea celor care s-au ocupat de mine. Am făcut acolo un prim implant cu doi embrioni și foarte multe injecții (58 la o tură). Prima analiză a arătat că unul s-a prins și am fost foarte bucuroasă, însă la cea de-a doua analiză de sânge sarcina nu mai era.
Îți recomandăm să afli mai multe despre provocările vieții de părinte citind cărți de referință despre îngrijirea bebelușului. În ZYX Books găsești „Ghidul pentru alăptare”, de Dr. Jack Newman, și „Soluții blânde pentru somnul liniștit al bebelușilor și copiilor”.
La a doua tură, situația s-a repetat. Eram stresată, intrasem în panică și mă simțeam distrusă, iar doctorița se purta de parcă era normal să tot pierd sarcinile. Pentru nu mă simțeam îngrijită bine, am mers la o altă clinică, în Amberg, unde am dat de un doctor implicat, profesionist și bun cu mine, cum nu mai întâlnisem.
Medicul a ales cei mai buni embrioni din cei cinci congelați
Am început tratamentul, care nu a fost foarte complicat, cu mai puține injecții decât înainte, pentru o nouă fertilizare. Medicul m-a sfătuit să congelez embrioni, și așa am făcut. Apoi, situația s-a repetat: am rămas însărcinată și în scurt timp am pierdut sarcina din nou. Am intrat în depresie și îmi pierdusem orice speranță. Mă gândeam să renunț, nu mai suportam atâta durere, mai ales sufletească. La sfatul doctorului, am început un tratament cu antibiotice timp de o lună, iar după tratament am început pregătirile pentru cel de-al patrulea implant.
Am intrat în cabinet, iar medicul mi-a explicat în ce va consta pregătirea și ce o să facă cu embrionii congelați, cinci la număr. Recomandarea lui a fost să îi dezghețăm pe toți și să îi alegem pe cei mai buni. M-a întrebat dacă prefer să pună doi sau trei și, pentru început, m-am blocat. Apoi i-am spus să pună trei, în ideea că poate măcar unul să fie cu noroc. Simțeam că nu mai rezist la nouă pierdere.
Am început procedura de implant, la finalul căreia medicul mi-a zis că am toate șansele să rămân cu toți trei. Nici nu îndrăzneam să sper la așa ceva. Dar așa a fost, au rămas toți trei, trei fetițe, comorile mele, pentru care îi mulțumesc lui Dumnezeu zi și noapte. Am născut la 35 de săptămâni, după două luni petrecute în spital, însă fetele au fost bine și după patru zile am plecat cu ele acasă. La naștere, au cântărit fiecare peste 2 kg, iar acum au 2 ani și sunt foarte bine. Încurajez toate femeile care își doresc copii și au probleme de fertilitate să nu renunțe până nu își văd visul împlinit”.
Cum a fost naşterea ta? Ai avut parte de experiența la care ai visat sau ai rămas cu amintiri triste? Dacă îți dorești să împărtășești povestea ta cu gravidele și mămicile din comunitatea Totul Despre Mame, trimite-o pe adresa contact@totuldespremame.ro. Mulţumim!
Dacă ți s-a părut interesantă această relatare despre o sarcină cu tripleți, îți recomandăm să citești și:
- Povestea adopției unor tripleți de către o asistentă maternală. ”Nu-mi pot imagina viața fără ei”
- Mamă cu gemeni și tripleți: „Nu cred că există o rețetă a răbdării, ci este o superputere pe care ți-o dau copiii”
- Poveşti de naştere: tripleții care nu au apucat să plângă