„Trei medici mi-au spus «Căutați altă maternitate, noi nu vrem să muriți pe masa noastră». M-a salvat o doctoriță din Craiova”

La spitalul din Râmnicu Vâlcea, medicii i-au spus că nu îi pot asigura o eventuală transfuzie de sânge.

Theodora Fintescu, redactor
gravidă la ecograf
Placenta jos inserată este o problemă medicală ce poate determina nașterea prin cezariană.

Cititoarea noastră Beatrice R. ne-a trimis experiența ei la maternitatea din Craiova, unde a ajuns după ce medicii de la Râmnicu- Vâlcea, orașul în care locuiește, i-au spus că este un caz dificil, având sarcină cu placenta praevia și tensiune mare, ceea ce ar putea presupune necesitatea unei transfuzii de sânge. Redăm povestea de naștere așa cum a fost scrisă de cititoarea noastră:

„Eram în săptămâna 33 de sarcină, mergem lunar la medic și îmi spunea că fetița e bine, sănătoasă, doar că am placenta din ce în ce mai jos. În săptămâna 35, am ajuns la maternitatea din Râmnicu-Vâlcea cu dureri groaznice. Medicul care îmi urmărea sarcina nu era acolo, iar jos, la camera de gardă era o doctoriță tare amară, care te privea cu dispreț. 

Am plecat țipând și plângând

M-a controlat și a hotărât că trebuie să fiu internată. Când am ajuns în salon, mi-au făcut o perfuzie și după ea am adormit. Dimineața, a venit doctorul meu la mine, m-a controlat și l-a chemat apoi și pe șeful de secție, care a venit însoțit și de alt medic. Erau trei medici în total și se uitau la mine ca la un monstru. Vorbeau între ei și i-am auzit spunând că nu am cum să nasc. M-am uitat la ei și i-am întrebat dacă e totul ok, iar răspunsul lor m-a uimit și m-a făcut să plec țipând și plângând.

Mi-au spus așa: „Ne pare rău, dar trebuie să căutați altă maternitate unde să nașteți, deoarece noi nu vrem să muriți pe masa noastră”. Am întrebat ce se întâmplă, de ce să mor și au zis: „Nu puteți naște natural din cauza tensiunii prea mari, iar dacă vă facem cezariană, trebuie tăiat exact prin placentă și o să aveți nevoie de transfuzie de sânge. Este foarte complicat!” Apoi s-au ridicat de lângă mine fără să mai zică ceva și au plecat să discute.

Îți recomandăm să afli mai multe despre provocările vieții de părinte citind cărți de referință despre îngrijirea bebelușului. În ZYX Books găsești „Ghidul pentru alăptare”, de Dr. Jack Newman, și „Soluții blânde pentru somnul liniștit al bebelușilor și copiilor”.

Doctorița care m-a salvat

M-am dus în salon plângând și l-am sunat pe soțul meu să îi spun ce s-a întâmplat. A venit, m-a luat și am început să căutam medici și maternitate, pentru că nu mai eram primită la cei din orașul meu. Brusc, mi-am adus aminte că nașa noastră a născut la Craiova și i-am cerut numărul doctoriței ei.

Am discutat cu doctorița și m-a chemat la control pe 16.03.2021, când intram în săptămâna 38 de sarcină. Am ajuns la cabinetul ei, am discutat, m-a consulat, apoi m-a întrebat ce s-a întâmplat de am ajuns la ea. I-am povestit totul cu lacrimi în ochi. Este o doamnă extraordinară, m-a luat de mână și mi-a zis: „Stai liniștită, draga mea, nu o să mori, o să fii o mămică fericită, care o să își țină copilul în brațe!”. 

Apoi, mi-a zis să mă internez peste 2 zile, atunci fiind ea de gardă, ca să mă poată monitoriza. Pe data de 18.03.2021 m-am internat, la ora 8.30 mi s-au făcut analizele, m-a consultat doamna doctor, iar la ora 13:40 s-a născut fetița mea, perfect sănătoasă. Mă uitam la micuță și îi mulțumeam doamnei doctor, iar ea, cu fața așa senină, s-a apropiat de mine și mi-a zis că nici măcar nu a fost nevoie să se atingă de placentă”.  

Cum a fost naşterea ta? Ai avut parte de experiența la care ai visat sau ai rămas cu amintiri triste? Dacă îți dorești să împărtășești povestea ta cu gravidele și mămicile din comunitatea Totul Despre Mame, trimite-o pe adresa contact@totuldespremame.ro. Mulţumim!

Dacă ți s-a părut interesantă această poveste de naștere, după o sarcină cu placenta praevia, îți recomandăm să citești și:

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa