„Am avut sângerări puternice după naștere. O bucată de placentă rămăsese lipită de uter”

Copilul a avut aproape 4 kg, iar mama a avut nevoie de multe cusături după naștere.

Theodora Fintescu, redactor
chiuretaj după naștere
Înainte de a ajunge la spital, mămica a leșinat de două ori.

Cititoarea noastră Iulia, care s-a confruntat cu sângerări puternice după naștere, ne-a scris povestea venirii pe lume a fetiței ei și a complicațiilor care au apărut odată ce a ajuns acasă. Iulia a născut natural, după un travaliu petrecut în mare parte acasă. Redăm povestea de naștere, așa cum a fost scrisă de cititoarea noastră:

„Mă numesc Iulia și în urmă cu un an am dat naștere unui pui de om de 3,890 kg și 52 de cm la Matenitatea Giulești din București. Durerile nașterii au început în data de 10 septembrie, noaptea, la 38 s+5 zile. Era un travaliu fals, dar fiind la prima naștere nu am știut despre ce este vorba și am stat acasă cu contracții neregulate, care apăreau ba la 10 minute, ba la 20.

Când am ajuns la spital, contracțiile erau la 2 minute

În data de 11 septembrie am făcut un dus de dimineață și m-am așezat în pat, contracțiile deja erau regulate și din 5 în 5 minute. Am vorbit cu doctorul care îmi monitoriza sarcina și mi-a zis să mai aștept acasă până am contracții din 2 în 2 minute, deoarece dânsa intra într-o operație de cezariană și nu mă putea monitoriza la spital. Maternitatea e la 5 minute de casa noastră, așa că am zis că stau acasă.

La ora 18:00, am plecat la spital cu contracții din 2 în 2 minute, am ajuns la camera de gardă unde, după control, mi-au spus că sunt dilatată 2 cm. Au vrut să mă trimită acasă, însă știind de la ecografie că fetița are cordonul de două ori în jurul gâtului am insistat să rămân, pentru că nu voiam să riscăm.

Îți recomandăm să afli mai multe despre provocările vieții de părinte citind cărți de referință despre îngrijirea bebelușului. În ZYX Books găsești „Ghidul pentru alăptare”, de Dr. Jack Newman, și „Soluții blânde pentru somnul liniștit al bebelușilor și copiilor”.

Am avut ruptură de col și multe cusături

M-au internat, m-am schimbat și m-au dus în camera de travaliu. În jurul orei 20:00, mi-au pus o perfuzie cu oxitocină, iar la ora 21:00, când dilatația era de 5 cm, mi-au făcut anestezie epidurală. După epidurală nu am mai simțit mare lucru, iar la ora 23:20 am născut.

Fiind foarte mare fetița, de 3, 890 kg, am avut ruptură de col și multe cusături. Colac peste pupăză, o bucată de placentă, cât un ou, a rămas lipită de uter, fără ca eu să știu. După ce am ajuns acasă, am avut episoade foarte grave de sângerari, care se opreau în maximum 5 minute. În data de 3 octombrie am avut încă un episod de sângerare care s-a finalizat cu două leșinuri și un chiuretaj post-partum, cu hemoglobină 5, multe antibiotice și perfuzie cu 1 litru de sânge. Astăzi, sunt fericită că îmi pot ține copilul în brațe și că totul s-a terminat bine”.

Cum a fost naşterea ta? Ai avut parte de experiența la care ai visat sau ai rămas cu amintiri triste? Dacă îți dorești să împărtășești povestea ta cu gravidele și mămicile din comunitatea Totul Despre Mame, trimite-o pe adresa [email protected]. Mulţumim!

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa