”Am simțit obrăjorul ei cald și fin și nu mă puteam opri din plâns”

TOTUL DESPRE MAME

  Din seria de povești de naștere care este posibilă datorită cititoarelor care ne scriu pe [email protected], astăzi vă prezentăm o relatare a unei mămici care a născut într-un spital din București. Nașterea copilului ei a decurs ca la carte, iar mămica și-ar dori ca toate gravidele să aibă e experiență ca a ei. Povestea, așa cum a fost ea scrisă de mămică, o redăm mai jos: 

  Cu emoții vă pot scrie despre nașterea fetiței mele, care, în 09.06.2018, a împlinit 1 anișor! În data de 01.06.2017, am fost la ultimul control de rutină al sarcinii, eu eram emoționată, iar cu lacrimi în ochi l-am întrebat pe doctor dacă mai am de așteptat și i-am spus că îmi doresc să nasc prin cezariană. El mi-a răspuns: „Pruncul tău este pregătit să vină pe lume!” Wow…Când am auzit deja eram foarte entuziasmată, iar pe data de 09.06 m-a programat pentru cezariană, fix la 39 de săptămâni.

  Zilele treceau atât de repede încât s-a făcut data de 8, iar eu încă nu aveam bagajele pregătite pentru naștere. Am reușit să îmi termin bagajul cu ajutorul mamei și apoi m-am pregătit de somn! Dar, ce să vezi? Nu am putut închide un ochi toată noaptea! Nu de emoții, ci de curiozitate: cum va arăta bebelușul meu? Va fi sănătos?

  Eram amețită de la perfuzie, dar conștientă

  În dimineața zilei de 09.06, am urcat împreună cu soțul și mama mea în mașină și am plecat către București, deoarece nu eram din oraș, ci din provincie! La ora 06:30 am plecat, iar la ora 08.00 am ajuns la București, la recepția spitalului, unde am completat o tonă de documente. O asistentă m-a condus în cameră, mi-a dat o cămașă să mă schimb și m-a luat în sala de nașteri. Mi-au făcut o perfuzie și mi-au lipit pe burtă niște fire conectate la un ecograf pentru a monitoriza bătăile inimii copilului. La 09:49 am intrat în operație, mi-au făcut anestezie locală și eram ușor amețită, dar conștientă.
       
  La ora 10:10 a venit pe lume prințesa mea, pe nume Katia Anastasia, am auzit-o plângând, iar eu plângeam mai rău ca ea și am întrebat doctorul:
  -Domnule doctor, este fată??? Iar el mi-a răspuns râzând:
  – Daaa!! Este exact ce ți-ai dorit! Ai o fetiță minunată!
  Când am auzit, am început să plâng și mai rău, nu mă puteam abține. Au înfășat-o și am avut parte de primul nostru contact magic, în cazul nostru obraz pe obraz. Am simțit obrăjorul ei cald și fin și nu mă puteam abține din plâns! Au luat-o de lângă mine și pe mine m-au cusut și m-au transferat la terapie intensivă, iar aici au venit soțul meu, împreună cu mama mea, să mă viziteze și să îmi spună cât de frumoasă este fetița noastră! 
  A doua zi, mi-am văzut fetita pentru a doua oară și, cu lacrimi în ochi, am luat-o în brațe și am îmbrățișat-o cu toată dragostea și i-am spus cât de mult o iubesc! La 3 ore mă duceam să o alăptez așa cum puteam eu, deoarece aveam canalele înfundate și m-am chinuit cu pompa de muls și cu mameloane de silicon!
  A treia zi am plecat acasă și am intrat în rolul de mamă, un rol frumos, dar greu în același timp. Doresc ca toate mămicile să aibă o sarcină ușoară și o naștere la fel de ușoară ca și a mea.
  Cum a fost naşterea ta? Ai născut natural sau prin cezariană? A fost momentul naşterii aşa cum ai visat tu sau ai rămas cu amintiri triste? Povesteşte-ne cum a decurs momentul în care puiul tău a venit pe lume, în aproximativ 1000 de cuvinte, trimite-ne textul tău la adresa [email protected], cu titlul POVESTE DE NAȘTERE şi, dacă este selectat, va apărea la această rubrică. Dacă ai şi câteva fotografii din maternitate sau din primele voastre zile împreună, ne-am bucura tare să le vedem şi să le publicăm odată cu articolul! Mulţumim!

  Îți recomandăm și

  Te-ar mai putea interesa

  Te-ar mai putea interesa