Povești de naștere. „Am născut acasă, la 25 de minute de la prima contracție”

TOTUL DESPRE MAME
nastere acasa

Din seria de povești de naștere pe care le primim la [email protected], astăzi vă invităm să citiți o poveste care, cu ușurință, se încadrează la categoria nașterilor spectaculoase. Mămica a născut la 25 de minute de la prima contracție, acasă, în timp ce două ambulanțe veneau spre ea. Vă redăm mai jos povestea trimisă de cititoarea noastră.

”Niciodată nu am crezut că voi avea parte de o naștere «așa»!!! Spun «așa», pentru că nici nu am mai apucat să ajung la spital! Mi-am dorit al doilea copil relativ destul de târziu, la o diferență de 6 ani față de primul, dar, din cauza greutății, nu reușeam să mai concepem unul. Așa că m-am supus operației de micșorare de stomac, în urmă căreia am slăbit 42 de kg și, după 9 luni, surpriză!! 2 liniuțe la test!

Toată sarcina a decurs normal, cu toate analizele făcute la timp și, bineînțeles, cu cezariană programată pe 15 decembrie că, de, mă gândeam la prima sarcină, care mă marcase cu durerile ei și cu operația de stomac…numai bine pusesem de o cezariană (prima naștere a fost normală).

„Ia să mă duc la baie să fac un duș, că nu se știe ce urmează. Dacă nu mai apuc?”

Dar…cum socoteala din târg nu se pune cu cea de-acasă, pe data de 13 la ora 4:30 dimineața am avut prima contracție. Bun, zic eu, ia să mă duc la baie să fac un duș, că nu se știe ce urmează. Dacă nu mai apuc?

Fiind contracțiile foarte spațiate între ele, am zis că am timp să ajung la spital. Dar se pare că bebe nu gândea la fel ca mine! Durerile au avansat fulgerător, iar mie îmi era din ce în ce mai greu să mă îmbrac, iar după 2 contracții una după alta…surpriză!!!
Senzația de împingere era inevitabilă și nu eram plecată de acasă! Mai rău era că mă apucase și burtica și nevoia de a defeca era imensă, așa că m-am dus la toaletă, timp în care soțul meu deja chema ambulanța, că îmi era frică să nu nasc în mașină!

„Am realizat că voi naște în baie, pe jos, în decembrie!!!”

Naiva de mine…eu încă credeam că mai am timp să ajung la spital. Dar, la baie, printre durerile nașterii și în timp ce încercam să mă șterg după nevoile fiziologice am simțit cea mai mare usturime, și, bineînțeles că am mai simțit și capul bebelui… și eram pe toaletă!!! Instantaneu m-am pus jos…pe gresia rece de la baie și deja nu mai puteam să mă abțin de la nevoia de a împinge așa că, printre durerile imense, am realizat că voi naște în baie, pe jos, în decembrie!!!
Prima ambulanță sosită la față locului nu era pregătită pentru o naștere propriu-zisă așa că în 2 min a ajuns a 2-a ambulanță cu toate cele necesare și, după câteva împingeri, a venit pe lume fetița mea de 2.9 kg și 49 cm! Și, dacă sunteți curioși cât a durat totul, exact 25 de minute de la cele 2 contracții una după alta și până la expulzia efectivă! Sincer, îmi doream o naștere rapidă, dar nici chiar așa de rapidă!

Nașterea a fost parfum față de ce a urmat la spital

Imediat după expulzie, bebe este înfofolit și grăbit cu prima ambulanță la spital și eu după, în cea de-a 2-a ambulanță, crezând că ceea ce a fost mai rău a trecut. Nici pe departe! Ajungând la spital, după expulzia placentei, „păsărica” mea arăta într-un mare fel. Efectiv s-a rupt peste tot. Labiile inferioare erau rupte, clitorisul…nu știu efectiv cum de s-au rupt așa, dar „repararea” a fost cruntă. Sângerarea masivă nu a mai lăsat loc de efectuarea calmantelor, așa că am fost cusută pe viu și credeți-mă că nașterea și durerile ei au fost parfum pe lângă ce a trebuit să îndur! Dar totul a meritat, bebele era bine!
În schimb, personalul de la spital a fost foarte recalcitrant! Efectiv am fost considerată o femeie cu patru clase care nu a fost în stare să ajungă la spital. Am primit și hăinuțe, scutece și diverse, de asemenea gândindu-se că posibilitățile mele sunt limitate…la fel și mintea! Dar mare le-a fost uimirea când au aflat că, de fapt, sunt de profesie inginer, activez pe postul de Șef de Secție, sunt Inspector Internațional pe vopsitorie și lector autorizat, specialist în activitatea de Șablare-vopsire în industria năvală, iar veniturile mele sunt net superioare față de ceea ce credeau ei.
După ce au aflat, ultimele cuvinte ale lor au fost: „Doamnna Mădălina, chiar a fost o naștere spontană! Nu, doamnelor, dorința mea a fost întotdeauna să nasc pe jos…acasă…în baie…că atât mă duce capul!!”
Cum a fost naşterea ta? Ai născut natural sau prin cezariană? A fost momentul naşterii aşa cum ai visat tu sau ai rămas cu amintiri triste? Povestește-ne cum a decurs momentul în care puiul tău a venit pe lume, în aproximativ 1000 de cuvinte, trimite-ne textul tău la adresa [email protected], şi, dacă este selectat, va apărea la această rubrică, Poveşti de naştere. Dacă ai şi câteva fotografii din maternitate sau din primele voastre zile împreună, ne-am bucura tare să le vedem şi să le publicăm odată cu articolul! Mulțumim!
Dacă ți s-a părut util acest articol, dă LIKE paginii noastre de Facebook, unde găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa