Povești de naștere: O poveste cu happy-end

TOTUL DESPRE MAME
povesti-de-nastere-totul-despre-mame

O nouă mărturisire emoţionantă, de data asta din Madrid, vine la poveşti de naştere!

Mă numesc Mihaela am 23 de ani, locuiesc în Madrid şi m-am hotărât să împărtăşesc cu voi la Poveşti de naştere cum a venit pe lume fetiţa mea!

Acum doi ani am aflat  că sunt însărcinată. Dar totul a fost foarte ciudat, mă tot simțeam rău şi la cine lucrăm în  casă îmi tot zicea să mănânc că nu ştiu când rămân însărcinată şi eu nu mă îngrijesc de mine. Am venit acasă în ziua aia şi sora mea m-a încurajat să fac un test…şi ce credeţi: au ieşit 2 linii. Nu ştiam ce să fac să râd, să plâng.

Am aflat că sunt însărcinată pe 25 februarie şi pe 26 era ziua soţului meu! Imaginați-vă ce surpriză. Primele săptămâni nu am fost foarte bucuroasă, fiind speriată de naştere, eram chiar hotărâtă să plec în România să nasc prin cezariană. Dar totul s-a schimbat după ce am fost la cursuri pentru mame la primul copil.

Totul a decurs normal şi a fost destul de bine în ciuda kilogramelor în plus 🙂 Noi stăteam într-un apartament mic şi cu venirea minunii noastre ne-am gândit să ne mutăm că ne va trebui muuult spaţiu pentru prințesa noastră. Zis şi făcut! Am găsit şi tot am aşteptat să ne mutăm, dar nu a fost posibil.

Când am plecat la spital am plecat din casa veche şi când am ieşit ne-am întors la apartamentul nou! În ziua când am plecat să nasc am făcut atâta treaba şi eram aşa obosită, că seara nici să strâng masa unde am mâncat n-am fost în stare. Îi zic soţului să lăsăm şi să ne punem în pat şi numai bine ne-am pus că am sărit că friptă. Nu exagerez, n-am stat 2 minute în pat că am simţit ceva ciudat, când mă uit eram toată udă :)) am zis că gata mergem la spital gata cu odihna. Ne-am luat bagajul şi am plecat. A rămas în urmă noastră că după război. Am ajuns la spital şi, când aşteptam să mă ia la consult, au ieşit din cabinet 4 bărbaţi! Eu când am văzut am zis gata hai acasă nu mai am nimic! Am fugit toată sarcina că să mă consulte un bărbat! Soţul râdea că nu avem cum şi gata.

Am intrat şi spre norocul meu era doar un asistent :)) tânăr de vreo 25 de ani. M-au consultat şi aveam membranele doar fisurate şi au zis că rămân în spital că o să nasc…m-au pus la monitor şi contracţiile era foarte slabe şi au hotărât să mă coboare în salon că să”dorm”. De aici începe groază…cum m-au pus în scaun să mă ducă în salon am avut contracţii din  2 în 2 minute!!! în salon au venit vreo 5 asistente care mai de care îmi povesteau cum se aprind becurile cum se coboară patul cum nu ştiu ce…eu nu mai putem  şi ele aveau chef de vorba ….Am vrut apă şi a plecat soţul meu să -mi cumpere şi între timp eu am avut nevoie la baie şi m-au luat contracţiile acolo….am zis că mooorrr!!!! când a ajuns soţul i-am zis eu nu mai pot gata…vreau să cheme o asistenţă ceva să mă ia şi să mă ducă să-mi pună epidurală.

M-au luat şi m-au dus în sala de naştere, m-au consultat eram dilatată de 4,5 cm. Numai bine! zice doctoriţa. După a fost foarte, foarte bine! Travaliul a durat 7 ore, la 7:30 s-a născut prinţesa noastră. Râdea doctoriţa că am avut parte de o naștere că-n filme. Am împins de câteva ori şi gata! Şi nu v-am zis, dar asistentul ăla  a fost lângă mine tooot timpul! Chiar râdeam de el dacă nu i se pare oarecum. Săracul s-a uitat la mine şi a zâmbit! Noemi a avut 3,630 kg şi 50 de cm. În octombrie face 2 ani de când ne ţine ocupaţi zi de zi şi ne bucurăm de ea! Ar mai fi multe de povestit, dar asta e cam rezumatul. Vă pup, mămicilor, şi vă doresc multă sănătate!

Poveste trimisă pe adresa [email protected] de Mihaela. Mulțumim!

Cum a fost naşterea ta? Ai născut natural sau prin cezariană? A fost momentul naşterii aşa cum ai visat tu sau ai rămas cu amintiri triste? Povestește-ne cum a decurs momentul în care puiul tău a venit pe lume, în aproximativ 1000 de cuvinte, trimite-ne textul tău la adresa [email protected], şi, dacă este selectat, va apărea la această rubrică, Poveşti de naştere. Dacă ai şi câteva fotografii din maternitate sau din primele voastre zile împreună, ne-am bucura tare să le vedem şi să le publicăm odată cu articolul! Mulțumim!

Foto: Arhiva personală

Citeşte şi:
Poveşti de naştere: Naşterea lui Pişcoţel
Poveşti de naştere: Victor a ales altfel!
Poveşti de naştere: Cucerirea micului meu vârf Mont Blanc
Poveşti de naştere: Povestea naşterii lui David Mihai, cadoul de ziua mea!

Îți recomandăm și

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa