Când bebe întârzie să vină. Cum este să naști la 42 de săptămâni

TOTUL DESPRE MAME

Din seria de povești de naștere pe care le primim la [email protected], astăzi vă invităm să citiți povestea unei românce, asistentă în Irlanda, care a născut-o după termen pe micuța Maya. Vă redăm mai jos povestea trimisă de cititoarea noastră.

”Am avut o sarcină destul de grea, iar în trecut am avut o sarcina pierdută, ceea ce m-a dărâmat foarte tare. Îmi doream mult un bebe, am refăcut analizele în Romania pentru a mă asigura că organismul este capabil pentru un bebeluș și încercând să evit o următoare pierdere. Am revenit în Irlanda, eu lucrând ca asistenta aici, și, într-o lună și jumătate, vestea a sosit: 2 liniuțe.

Eu si viitorul sot am fost extraordinar de fericiti, parca pluteam, ca orice cuplu la aflarea vestii, dar, curand, fericirea a disparut. Am inceput sa sangerez la 10 saptamani, iar dupa cateva saptamani diagnosticul a fost placenta joasa si nu am avut voie nici un fel de efort pe durata sarcinii. Totul a trecut cu bine, dar si cu ceva peripetii.

După eliminarea dopului, m-au trimis acasă

Termenul a sosit! 40 de săptămâni, dar bebe nu voia sa vina. Grijile au început din nou. Simțeam ca ceva nu va fi în regula, mă duceam la spital foarte des pentru a mă asigura că bebe este bine, timpul trecea, iar eu eram deja într-o stare de nedescris, știind riscurile unei sarcini peste termen. Într-un final, am ajuns la spital cu ceva contracții rare, iar după eliminarea dopului m-au trimis acasă, pentru că dispăruseră contracțiile.

După multe plânsete, reușisem să conving un doctor să mă programeze pentru inducere, dar minunea s-a întâmplat cu 12 ore înainte de programare. Contracțiile au început a fi foarte dese, din 5 în 5 minute în noaptea aceea, iar eu am rămas în spital după consultație. Când aveam dilatație 3, soțul meu s-a dus la aeroport, să își aducă părinții. Am refuzat să mi se rupă apa până ce el nu a ajuns, să îmi poate fi alături. Am refuzat epidurala, am mers foarte mult în timpul travaliului, ceea  ce m-a ajutat enorm.

Dar nu avea să fie totul bine, pentru că după o analiză s-a descoperit că am streptococ B, mi s-au administrat antibiotice în timpul travaliului, iar după ce moașa mi-a rupt apa a observat culoarea ciudata. Bebe avusese meconiu în burtică, gândul meu negru se adeverise, am început să plâng, dar tot împingeam pentru a naște mai repede. De frică, uterul nu se mai contracta, mi-au administrat o perfuzie pentru a-mi contracta uterul, iar bebe s-a născut cu bine. A avut nota 9 în primul minut și 10 după primele 5 minute. Fetița a fost consultată din oră în oră de medici pentru a se asigura ca nu a inhalat meconiul sau nu a luat  streptococul. Mulțumim lui Dumnezeu, Maya este bine, are 5 luni acum”.

Cum a fost naşterea ta? Ai născut natural sau prin cezariană? A fost momentul naşterii aşa cum ai visat tu sau ai rămas cu amintiri triste? Povestește-ne cum a decurs momentul în care puiul tău a venit pe lume, în aproximativ 1000 de cuvinte, trimite-ne textul tău la adresa [email protected], şi, dacă este selectat, va apărea la această rubrică, Poveşti de naştere. Dacă ai şi câteva fotografii din maternitate sau din primele voastre zile împreună, ne-am bucura tare să le vedem şi să le publicăm odată cu articolul! Mulțumim!

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa