Povești de naștere: ”După ce dilatația a ajuns la 4 cm, au început durerile groaznice!”

TOTUL DESPRE MAME
femeie care naste

Din seria de povești de naștere pe care le primim pe adresa [email protected], astăzi Corina, o mămică din Brăila, povestește cum a decurs nașterea naturală a băiețelului ei, cu ajutor maxim de la medicul care a urmărit-o toată sarcina și o parte dintre moașele din spital. 

„Mă numesc Corina, am să vă povestesc experiența mea minunată, cea în urma căreia a venit pe lume Alexandru.

01.07.2017, ora 22:30, 39 de săptămâni şi 5 zile. Au început contracțiile la fiecare 7 minute, suportabile. Soțul mă întreabă dacă mergem la spital,iar eu îi spun că nu vreau, pentru că voiam să am o naștere cât mai naturală. Contracțiile au ajuns la 5 minute, nu am închis un ochi în noaptea aceea, făceam ture prin casă, dormitor-baie-sufragerie. În jurul orei 9 am adormit, însă contracțiile nu au trecut și mă trezeam mereu cu dureri puternice și aveam nevoie urgentă la baie. Într-un final, am adormit, poate că obosise și Alexandru, iar la ora 12:30 o nevoie acută de mers la toaletă m-a făcut să pierd dopul și s-a rupt și apa în același timp.

Am știut că trebuie să nasc și că trebuie să merg de urgență la spital. Îmi sun soțul, care era în oraș cu treabă, și îi spun că băiețelul nostru vrea să ne cunoască. Până să ajungă el acasă, mi-am sunat medicul, un om și un cadru medical cum rar întâlnești…de la începutul sarcinii am ales să merg la medicul Moisa Robert, toate controalele le-am făcut la clinica privată unde lucra, dar aceasta a fost alegerea mea, nu a medicului meu, (am o neliniște când intru într-un spital și de aceea prefer să merg la privat). Doctorul mă aștepta la maternitatea din Brăila.

02.07.2017. Ajunsă la spital, am fost imediat luată în primire de către asistente care păreau că au fost informate că urmează să vin. Până m-am schimbat în cămașa spitalului, a apărut și dr Moisa, care, mirat, m-a întrebat de ce am stat atât acasă. La ora 13:30 am fost dusă cu căruciorul până în sala de travaliu, acolo o moașă s-a ocupat foarte bine de mine (cu toate că mai era o altă moașă care era destul de plictisită probabil de meseria ei și care m-a întrebat dacă am citit și eu ceva despre cum se naște. I-am răspuns și eu pe același ton cu care mi s-a adresat întrebarea dacă crede că mă ajută cu ceva acum faptul că am citit).

Durerile încă erau suportabile, moașa mea îmi pusese o perfuzie și îmi administrase un antibiotic, mă controla mereu să vadă cât m-am dilatat. Medicul venea la fiecare 30 de minute să mă vadă. (Cu mine în salon mai era o femeie care aștepta să nască de noaptea, de la ora 2). La ora 16:20 medicul mi-a făcut ecograf și control, aveam dilatația 4 cm, iar după au început niște dureri groaznice și nu mai puteam să mă stăpânesc să nu țip. În jurul orei 16:45 am strigat moașa să vină să mă vadă că simt că mă apasă foarte tare copilul, eram dilatata complet. Am început să râd și în timp ce mergeam cu moașa spre salonul de naștere au anunțat medicul, iar în 2 minute era lângă mine și mă încuraja, îmi spunea cum trebuie și când trebuie să împing.

În câteva minute am născut un băiețel sănătos și cuminte, care cântărea 3.500 de gr, cu o înălțime de 51 de cm…într-adevăr, momentul expulziei a fost extrem de dureros, am avut o singură tăietură. Pot spune că am fost o norocoasă, am născut repede, cu dureri acceptabile. Recomand nașterea naturală, iar pentru asta îi mulțumesc medicului meu, dr. Moisa, pentru că a știut de la bun început că o să pot. Tot personalul s-a purtat exemplar cu mine, am stat singură în rezervă, iar medicul ne-a vizitat și pe mine și pe Alexandru, timp de 3 zile cât am fost internați. Cea mai frumoasă experiență…să dau naștere bobului de mazăre pe care l-am așteptat cu nerăbdare”.

Poveste trimisă pe adresa [email protected] de Corina. Mulțumim!

Cum a fost naşterea ta? Ai născut natural sau prin cezariană? A fost momentul naşterii aşa cum ai visat tu sau ai rămas cu amintiri triste? Povestește-ne cum a decurs momentul în care puiul tău a venit pe lume, în aproximativ 1000 de cuvinte, trimite-ne textul tău la adresa [email protected], şi, dacă este selectat, va apărea la această rubrică, Poveşti de naştere. Dacă ai şi câteva fotografii din maternitate sau din primele voastre zile împreună, ne-am bucura tare să le vedem şi să le publicăm odată cu articolul! Mulțumim!

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa