Povestea unei nașteri în Germania. „Moașa s-a purtat cu mine de parcă aș fi fost fiica ei”

TOTUL DESPRE MAME

Din seria de povești de naștere pe care le prezentăm periodic pe totuldespremame.ro, astăzi vă invităm să citiți despre experiența unei mămici care a avut posibilitatea de a-și aduce fetița pe lume în Germania, în baza asigurării de sănătate pe care soțul ei o are. Daniela își spune cu propriile cuvinte momentele care au precedat întâlnirea cu o minune de fetiță – Maria.

„Povestea mea este una fericită. Am avut norocul de a naște în Germania și pot spune că a fost cea mai bună decizie pe care am luat-o. Aveam termenul să nasc pe 20 iulie 2017. Pe la orele 22 a început să mă doara burta și mijlocul. La 12.30 mi s-a rupt apa. Mi-am trezit soțul și am plecat la spital. De cum am ajuns m-au monitorizat continuu. Pe la 6 dimineața m-au dus în sala de nașteri (până atunci am avut o cameră cu pat dublu pentru mine și soțul meu). Moașa, o femeie care s-a purtat cu mine de parca aș fi fost fiica ei, a stat doar lângă mine. A plecat doar să îi aducă soțului meu cafea și micul dejun. Încerca să mă încurajeze și mă învăța cum să respir ca să nu mă mai doară așa tare. Pe la 8 a venit doctorul să mă întrebe dacă vreau epidurală. Am zis imediat ca dă, dar nu mi-a adus hârtiile să le completez înainte de a-mi spune ce riscuri presupune epidurala. Formularele au fost în engleză! (Nu prea știu termenii medicali în germană). Mi-a făcut epidurala și am reusit să mă odihnesc un pic. Contracțiile deveneau tot mai dese și moașa mi-a spus să încerc să împing. Soțul meu a stat tot timpul lângă moașă și mă încuraja, îmi spunea ce se întâmplă. M-a ajutat foarte mult!
La 14:20 am născut. Atunci soțului meu, un tip puternic, i-au dat lacrimile și a zis: „Uite, iubi, fata noastră!” El i-a tăiat buricul😊

Naștere în Germania: „Simteam cum sufletul meu se scurge prin sân în suflețelul ei!”

Apoi mi-au pus-o pe mine și au lăsat-o aproape o oră. A fost ora în care am uitat că m-ar fi durut vreodată. Fetița mea puternică în prima jumătate de ora de viață a ridicat căpușorul și m-a privit în ochi! Apoi mi-au spus să îi dau să mănânce. Atunci am simtit că sunt tot ce are mânuța aceea mică de carne. Simțeam cum sufletul meu se scurge prin sân în suflețelul ei!

Spitalul unde am născut este un spital de stat, Rotkreuzklinik Wertheim. Absolut toate costurile au fost acoperite de asigurarea soțului, inclusiv o moașă care a venit acasă pentru a mă ajuta cu fetița și timp de 6 luni vine de câte ori am nevoie. Când m-au externat mi-au dat chiar și cadou un sac de dormit, o suzetă, niște pastiluțe pentru bebe și un pachet de șervetele, plus o brățară hand made, o poză si amprenta piciorușului fetiței.
Dacă aș mai rămâne însărcinată aș naște tot aici!”

Cum a fost naşterea ta? Ai născut natural sau prin cezariană? A fost momentul naşterii aşa cum ai visat tu sau ai rămas cu amintiri triste? Povesteşte-ne cum a decurs momentul în care puiul tău a venit pe lume, în aproximativ 1000 de cuvinte, trimite-ne textul tău la adresa [email protected], cu titlul POVESTE DE NAȘTERE şi, dacă este selectat, va apărea la această rubrică. Dacă ai şi câteva fotografii din maternitate sau din primele voastre zile împreună, ne-am bucura tare să le vedem şi să le publicăm odată cu articolul! Mulţumim!

Dacă ți s-a părut util acest articol, dă LIKE paginii noastre de Facebook, unde găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante.

 

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa