Naștere prematură în UK. „Dacă plânge, ți-l lăsăm ție! Dacă nu, îl luăm noi!”

La o zi după nașterea prin cezariană, mama și copilul au plecat acasă.

Ileana Mirescu
nou născut dupa cezariana
Micuțul s-a adaptat rapid la viața extrauterină și a fost externat la scurt timp după naștere.

  Cititoarea noastră Nicoleta ne-a trimis o poveste de naștere prematură în Marea Britanie (UK), în plină pandemie. Nicoleta a fost impresionată de modul în care au decurs lucrurile, de profesionalismul și amabilitatea celor care s-au ocupat de ea și de copil. Redăm povestea de naștere așa cum a fost scrisă de cititoarea noastră:

  „Numele meu este Nicoleta și sunt proaspat mamică în UK, trecută prin multe și destul de încercată de noua poziție pe care o dețin de 5 luni minunate. Îngerașul meu a venit pe lume pe 22.09.2020, prematur, cu o întreagă poveste în spate.

  Spitalul, un hotel de 5 stele

  Cu 2 luni înainte de a naște locuiam în Germania, doar că acest COVID-19 ne-a schimbat planurile și am fost nevoiți să venim în Marea Britanie la familia mea. Ajunsă în UK cu o sarcină destul de avansată, am fost uimită că am reușit să găsesc medici, moașe și un personal cu care eu și familia mea încă am rămas o echipă de nota 10. 

  Nașterea în sine? Aveam planul făcut de la sfârșitul lui august, pentru naștere. Cu o zi înainte de ziua mea de naștere, am avut controlul de 35 de săptămâni, care a scos la iveală faptul că de la controlul anterior copilul luase în greutate doar 350 gr. Așa am ajuns la un hotel de 5 stele (așa arată spitalele aici). În 20 de ani trăiți în România și având destul de mult contact cu spitalele și doctorii din Vrancea, nu am întâlnit niciodată asemenea oameni ca aici.

  „Ți-l dăm acasă sănătos”

  Profesionalism și adevărul spus verde în față, procedurile explicate pas cu pas, ceea ce, este adevărat, mi-a oferit câteva zile dureri de cap și o teamă permanentă, de cum venea cineva la mine în salon, cum mă albeam la față.

  De la „posibil să moară copilul la naștere” la „îl ținem internat probabil și 6 luni”- pe toate le-am auzit. O dată nu a zis cineva „lasă, că e bine!” De fapt, singura persoană care a spus acest lucru a fost chirurgul, înainte de operație: „Dacă plânge, îl ții tu, dacă nu plânge, îl luam noi și ți-l dăm acasă sănătos!”

  Îți recomandăm să afli mai multe despre provocările vieții de mămică citind două cărți de referință despre alăptare și îngrijirea bebelușului, scrise de Dr. Jack Newman, respectiv Dr. William Sears. Îți propunem pachetul la preț special ”La început de drum”. Detalii, AICI.

  Cu aceste cuvinte am pornit la drum, de mână cu soțul meu (da, am născut în pandemie, cu asistență și program de vizită). În sală am fost întâmpinată de o echipă de 10 persoane, toți zâmbitori, era un ambient plăcut, muzică, glume pe seama soțului și o întâlnire skin to skin de nota 10.

  Copilul a fost luat de lângă părinți 5 minute, doar cât a fost cântărit și măsurat, asta după ce a stat 30 de minute în brațele mele.

  Am plecat acasă a doua zi

  După o cezariană nedorită, am plecat a doua zi, pe 23.09.2020, acasă, cu un pui de 2.450, negru tăciune și cu 3 indicații post-operatorii: 1) paracetamol și ibrupofen la fiecare 4 h, 2) 6 săptămâni zi de zi injecții pentru evitarea cheagurilor de sânge și 3- recomandarea de a nu sta în pat.

  Sincer vă spun, le multumesc, am un copil sănătos, deși am descoperit o mică gaură în inimă după naștere, dar aici e altă poveste, cu alți oameni minunați.

  Operația mea nici nu se observă. Dar, cel mai important, am plecat acasă cu un cadou de ziua mea de naștere întipărit pe veci în minte și cu o naștere la care nici măcar nu speram. Mă raportam la modelul României, dar nu a fost așa. La capitolul spitale și prevenirea problemelor, România are mult de lucrat.”

  Cum a fost naşterea ta? Ai născut natural sau prin cezariană? A fost momentul naşterii aşa cum ai visat tu sau ai rămas cu amintiri triste? Povesteşte-ne cum a decurs momentul în care puiul tău a venit pe lume, în aproximativ 1000 de cuvinte, trimite-ne textul tău la adresa [email protected], cu titlul POVESTE DE NAȘTERE şi, dacă este selectat, va apărea la această rubrică. Dacă ai şi câteva fotografii din maternitate sau din primele voastre zile împreună, ne-am bucura tare să le vedem şi să le publicăm odată cu articolul! Mulţumim!

  Dacă ți s-a părut interesantă această poveste de naștere prematură în UK, îți recomandăm să citești și:

  Îți recomandăm și

  Te-ar mai putea interesa

  Te-ar mai putea interesa