Naștere la Maternitatea Sibiu. „Condițiile au fost ca la hotel, cadrele medicale au fost minunate. Nu a costat nimic!”

Aceasta este o poveste fericită, scrisă de o mămică recunoscătoare personalului Maternității Sibiu.

Theodora Fintescu, redactor
proaspat mamica in salon
Salonul în care a stat mămica a fost curat, iar personalul de la neonatologie s-a purtat impecabil cu cel mic.

Cititoarea noastră Irina Pogor ne-a trimis o poveste de naștere la Maternitatea Sibiu, experiență pe care și-ar dori-o orice viitoare mămică. Pentru că mare parte dintre poveștile de naștere primite scot în evidență lipsurile și disfuncționalitățile din maternitățile din România, ne bucurăm să primim și să împărtășim cu cititoarele noastre și povești de naștere fericite. Redăm poveste de naștere la Maternitatea Sibiu, așa cum a fost scrisă de cititoarea noastră:

”Să vă povestesc cum a apărut pe lume cea de-a doua minune din viața mea. A fost o experiență cum nu se putea mai bună. Am născut la Sibiu, în maternitatea de stat, și nici nu  s-a pus problema nașterii într-un spital privat. Contracțiile au început pe 19.12.2019, dimineața, dar au fost suportabile, așa că am ajuns la maternitate în jurul orei 15. La internare, eram deja dilatată 7 cm.

Actul medical a fost atât de profesionist, încât nu am nimic de reproșat

Am fost asistată de o echipă minunată, de la moașă, medic ginecolog, neonatolog, asistente. Până și doamna de serviciu a fost minunată. Am avut câteva probleme, pentru că bebe nu voia să coboare, deși era cam timpul, dilatația mea fiind deja destul de mare, dar actul medical a fost atât de profesionist, încât nu am nimic de reproșat.

Îți recomandăm să afli mai multe despre provocările vieții de părinte citind cărți de referință despre îngrijirea bebelușului. În ZYX Books găsești „Ghidul pentru alăptare”, de Dr. Jack Newman, și „Soluții blânde pentru somnul liniștit al bebelușilor și copiilor”.

În decursul celor 3 zile de spitalizare, am avut efectiv senzația că sunt la hotel. Am fost două mămici în salon, am avut baie proprie cu apă caldă la orice oră, iar temperatura în salon era optimă. Bebe era verificat și spălat de două ori pe zi, iar personalul de la neonatologie încuraja alăptarea.

Micuțul a fost bine îngrijit, iar după trei zile de spitalizare a plecat acasă.

Nu m-a costat nimic

Știți cât au costat nașterea și mulțumirea medicilor? NIMIC. Efectiv nu am avut cui mulțumi, pentru că imediat după naștere am rămas doar cu un medic rezident pentru a fi cusută, iar restul celor care m-au ajutat să nasc s-au făcut nevăzuți. Sper și doresc fiecărei mămici naștere ușoară și personal medical dedicat meseriei pe care a ales să o facă”.

Cum a fost naşterea ta? Ai avut parte de experiența la care ai visat sau ai rămas cu amintiri triste? Dacă îți dorești să împărtășești povestea ta cu gravidele și mămicile din comunitatea Totul Despre Mame, trimite-o pe adresa [email protected]. Mulţumim!

Dacă ți s-a părut interesantă această poveste de naștere la Maternitatea Sibiu, îți recomandăm să citești și:

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa