Naștere la Alba-Iulia. „La cât sunt de slăbuță, nu credeam că voi reuși să nasc natural un copil de 3.200 de gr și 52 de cm”

Giulia s-a născut la 40 de săptămâni, natural, așa cum și-a dorit mămica.

Ileana Mirescu

Cititoarea noastră Petronela Vințan ne-a trimis povestea ei de naștere la Alba Iulia, o poveste care s-a desfășurat exact așa cum a visat-o. Petronela și-a dorit să nască natural, iar medicul ei a sprijinit-o în această decizie. Redăm experiența de naștere așa cum a fost scrisă de cititoarea noastră:

„Când am aflat că sunt însărcinată am fost fericită, dar și speriată în același timp, că nu știam cum o să fie, cum o să decurgă sarcina. Primele controale la ginecolog m-au făcut să am încredere că totul va fi bine.

Vestea care mi-a umbrit sarcina: fetița avea o dilatație la rinichi

În luna a 6- a de sarcină, doctorul a observat o dilatațatie la rinichiul drept, dar a zis să nu ne speriem că o sa fie bine. Eram distruși, ne întrebam de ce ni se întâmplă nouă, ne rugam să fie bine. Lunile au trecut, aveam 40 de săptămâni și simțeam că o să nasc. Aveam picioarele umflate, iar în noaptea de 24 spre 25 martie m-au luat durerile.

Era ora 02:00, nu mai puteam sta în pat, iar la ora 05:00 a sunat soțul la ambulanță. Am ajuns repede la spital că era aproape, eram dilatată deja 5 cm. Era de gardă chiar doctorul meu ginecolog și mi-a zis că până la ora 11 o să nasc. M-a încurajat mult și a fost alături de mine, mereu mi-a zis că o să nasc natural și am avut încredere în el.

Îți recomandăm să afli mai multe despre provocările vieții de mămică citind două cărți de referință despre alăptare și îngrijirea bebelușului, scrise de Dr. Jack Newman, respectiv Dr. William Sears. Îți propunem pachetul la preț special ”La început de drum”. Detalii AICI.

Aveam dureri tot mai mari, dar nu putem sta în sala de travaliu, eram tot pe hol. La ora 10:30 am început să simt că trebuie să împing, i-am zis asistentei și m-a dus urgent în sala de naștere. Era plin de oameni în jurul meu. La ora 10:45 venea pe lumea micuța prințesă. Era așa frumoasă, nu mai știam dacă mă mai doare ceva de bucuroasă ce eram.

Giulia Maria, în prima zi de viață

S-a născut cu 3.200 gr și 52 cm și îi mulțumesc doctorului ginecolog că m-a ajutat să nasc natural. La cum eram eu de slăbuță, nici nu mă gândeam că o să aduc pe lume fetița natural, la greutatea aceasta! Problema cu rinichiul o urmărim periodic la Pediatrie 2 în Cluj, sperăm că nu va fi nevoie de operație și că, pe măsură ce crește, se va trata de la sine.

„În poze sunt chiar eu, Giulia, în prima zi de viață, în ziua botezului și când mi-au ieșit dințișorii. Vă arat că port și rochițe când este cald afară, iar când este frig, mami îmi dă vestuță să nu răcesc”. Vă dorim multă sănătate tututor!”

O fetiță fericită
Giulia, bucuria familiei.

Cum a fost naşterea ta? Ai născut natural sau prin cezariană? A fost momentul naşterii aşa cum ai visat tu sau ai rămas cu amintiri triste? Povesteşte-ne cum a decurs momentul în care puiul tău a venit pe lume, în aproximativ 1000 de cuvinte, trimite-ne textul tău la adresa [email protected], cu titlul POVESTE DE NAȘTERE şi, dacă este selectat, va apărea la această rubrică. Dacă ai şi câteva fotografii din maternitate sau din primele voastre zile împreună, ne-am bucura tare să le vedem şi să le publicăm odată cu articolul! Mulţumim!

Dacă ți s-a părut interesantă această poveste de naștere la Alba Iulia, îți recomandăm să citești și:

Îți recomandăm și

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa