Cezariană la 16 ani. „Am stat două luni în spital din cauza unui cheag de sânge. Eram copilul secției”

Timp de 3 săptămâni, Ana nu a avut voie să coboare din pat.

Theodora Fintescu, redactor
nou născut la maternitatea din Botosani
Tânăra a avut tromboflebită profundă și a trebuit să stea în pat până la naștere.

Cititoarea nostră Ana ne-a trimis o poveste de naștere prin cezariană la 16 ani. Ea a fost nevoită să nască în acest fel din cauza unui tromb, care a și ținut-o la pat în ultimele două luni de sarcină. Redăm povestea de naștere prin cezariană la 16 ani așa cum a fost scrisă de cititoarea noastră:

”Numele meu este Ana și am născut la 16 ani. Aveam 6 luni de sarcină când, în a doua zi de Crăciun, piciorul meu stâng a început să se umfle foarte tare, iar durerile erau îngrozitoare. Pe data de 27 am fost la doctorul de familie, iar acesta mi-a spus că poate fi tromboflebită profundă, mi-a dat trimitere la Ginecologie și la Interne. Fiind mai aproape de Sighișoara, m-am dus acolo.

La Maternitate mi-au făcut un control și mi-au spus că nu este din cauza sarcinii, așa că mi-au dat o rețetă cu vitamine. Când m-am dus la spitalul mare pentru Interne, au spus că nu ține de ei, că de ce eram însărcinată și minoră, așa că m-au trimis la Pediatrie. Acolo mi-au spus la fel, că nu ține de ei…

„Mă mir că mai trăiești!”

Piciorul meu era tot mai umflat, nu mai puteam de durere și am decis să mă duc acasă. Pe la 22:00, am decis să sun la 112 să mă ducă cu Salvarea la spital, poate așa mă băgau în seamă doctorii. M-a adus cu Salvarea în Rupea, iar când m-a văzut doctorul de gardă a spus că el nu se bagă, că piciorul meu era deja foarte grav.

Îți recomandăm să afli mai multe despre provocările vieții de părinte citind cărți de referință despre îngrijirea bebelușului. În ZYX Books găsești „Ghidul pentru alăptare”, de Dr. Jack Newman, și „Soluții blânde pentru somnul liniștit al bebelușilor și copiilor”.

A sunat în Brașov la mai multe spitale (Județean, Spitalul de Copii, Maternitate), abia m-au primit la Maternitate. Când am ajuns în Brașov la Maternitate am primit imediat 2 injecții (una de durere, una pentru coagularea sângelui). A doua zi, când a venit doctorul la vizită, mi-a spus în față: „Mă mir că mai trăiești!”

3 săptămâni am stat doar întinsă

Au chemat și o doctoriță cardiolog, mi-a făcut ecografie la picior și a văzut că mi se formase un cheag de sânge. M-au ținut internată la Maternitate din 28 decembrie până în 28 februarie. Aproape 3 săptămâni nu mi-au dat voie nici la baie să mă duc, trebuia să stau doar întinsă, le era frică să nu îmi ajungă cheagul de sânge la inimă.

Doamnele infirmiere, foarte drăguțe, veneau cu plosca de fiecare dată când le chemam. Deja mă simțeam ca acasă, îi cunoșteam pe toți doctorii și pe toate asistentele de pe secție, îmi spuneau că sunt copilul secției.

În data de 23 februarie a venit pe lume fetița mea, prin cezariană, pentru că medicul cardiolog a decis așa, nu aveam voie să mă forțez din cauza cheagului. Fetița a avut 3,040 gr, chiar dacă aveam doar 37 de săptămâni de sarcină. După fix 2 luni de la internarea mea, am plecat și eu acasă”.

Cum a fost naşterea ta? Ai avut parte de experiența la care ai visat sau ai rămas cu amintiri triste? Dacă îți dorești să împărtășești povestea ta cu gravidele și mămicile din comunitatea Totul Despre Mame, trimite-o pe adresa [email protected]. Mulţumim!

Dacă ți s-a părut interesantă această poveste de naștere prin cezariană la 16 ani, îți recomandăm să citești și:

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa