Tahicardie în sarcină. ”Am născut la 30 de săptămâni, iar medicul mi-a spus că fiul meu are găuri la inimă”

Tahicardia în sarcină a impus nașterea prematură, iar copilul a avut nevoie de 7 săptămâni de spitalizare.

Theodora Fintescu, redactor
nou nascut la terapie intensivă
Deși a fost suspectat de afecțiuni ale inimii și hidrocefalie, micuțul este acum sănătos tun. FOTO: Shutterstock

Cititoarea noastră Ana Constantin ne-a trimis o poveste de naștere înainte de termen, cauzată de tahicardie în sarcină. Copilul ei a avut nevoie de șapte săptămâni de spitalizare și a fost suspectat de afecțiuni ale inimii și hidrocefalie. Redăm povestea de naștere după tahicardie în sarcină așa cum a fost scrisă de cititioarea noastră:

”16.01.2020 trebuia să fie una dintre cele mai fericite zile din viața mea. Aveam programare la ecografie la ora 20, urma să îmi văd puiul printr-un monitor, să-i aud bătăile inimii, să îi văd gurița și năsucul. Dar imediat după ce am intrat în cabinet, acea zi a devenit cel mai mare coșmar. Diagnostic: tahicardie.

Am fost trimisă la spitalul din Câmpulung, iar de acolo m-au transferat la București, la Polizu. Am ajuns la ora 00:45 acolo, a urmat o altă ecografie (făcută de o rezidentă), iar apoi am fost monitorizată de doctorul care urma să mă opereze.

Am intrat în sala de operație, nu înainte să aștept pe hol în jur de 30 de minute, timp în care am văzut o naștere naturală care m-a speriat groaznic, ușa fiind deschisă chiar în fața mea.

În sala de operație, totul a decurs foarte ok, la ora 01:40 născându-se fiul meu, care nu avea mai mult de 30 de săptămâni și 1,800 de grame. Am stat 7 săptămâni în spital. Pentru asistentele de pe sectorul salonului meu și asistentele și medicii de la Terapie Intensivă, tot respectul!

Fiul meu a stat 5 săptămâni și 2 zile la Terapie Intensivă și așteptam în fiecare zi ca doamna de la Lactarium să-mi spună: ”Mamico, nu mai intra la ATI, fugi la 4”, cum le spunea celorlalte mame cărora le erau transferați copiii la etajul 4.

A venit și acea zi, eram atât de fericită încât am confundat etajele. Acolo, pentru mine trebuia să fie o minune. Dar acea minune s-a sfârșit repede, când doamna doctor care s-a ocupat de copilul meu timp de 2 săptămâni i-a pus 3 diagnosticuri greșite și am fost plimbată atât eu, cât și fiul meu, de 2 ori între Polizu și Marie Curie degeaba.

Îți recomandăm să afli mai multe despre provocările vieții de părinte citind cărți de referință despre îngrijirea bebelușului. În ZYX Books găsești „Ghidul pentru alăptare”, de Dr. Jack Newman, și „Soluții blânde pentru somnul liniștit al bebelușilor și copiilor”.

Nu știu dacă veți înțelege sentimentele mele când doctorul a spus: ”Îți trimit copilul la Marie Curie pentru că are găuri la inimă”, neexplicându-mi exact ce înseamnă și care sunt procedurile. A doua veste a urmat după doar 3 zile, când mi-a spus: „Copilul tău are capul prea mare, are hidrocefalie!”.

La fel ca prima dată, s-a întors apoi cu spatele pentru a vorbi cu altă mamă, fără ca eu să apuc măcar să îi pun o întrebare.

Așteptam atât de mult să îmi spună că ne va externa, doar pentru că îmi doream să nu o mai văd. Când intra dânsa în salonul unde eram și se uita la mine, mi se înmuiau picioarele de frica a ceea ce urma să îmi zică. Respectul meu este către o asistentă  în vârstă, care l-a scos din incubator și a hotărât că băiatul meu nu are nevoie de gavaj, că trebuie pus la sân și învățat la biberon.

Am ajuns acasă traumatizată. Îmi verificam copilul  non -stop dacă respiră, gândindu-mă doar la acele găuri în inimă. Acum are 11 luni, e sănătos, suntem fericiți, iar astăzi fiul meu a spart gheața și a descoperit mersul de-a bușilea”.

DISCLAIMER: Povestea prezentată este scrisă integral de cititoarea Totul Despre Mame și reprezintă exclusiv punctul de vedere al autoarei. Este o expunere subiectivă a unui moment trăit de cititoarea noastră.

Cum a fost naşterea ta? Ai avut parte de experiența la care ai visat sau ai rămas cu amintiri triste? Dacă îți dorești să împărtășești povestea ta cu gravidele și mămicile din comunitatea Totul Despre Mame, trimite-o pe adresa [email protected]. Mulţumim!

Dacă vrei să citești mai multe povești de naștere, le găsești AICI.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa