Naștere la Galați. ”M-a cusut ca pe un sac. Am avut 20 de cusături și o infecție pentru care nu au găsit tratament timp de o lună”

Moașa i-a spus gravidei, în timpul travaliului, că ea nu crede în durerile nașterii.

Theodora Fintescu, redactor
dureri în travaliu
Din cauza experienței nefericite, mămica spune că își va naște următorul copil în străinătate.

Cititoarea noastră ne-a trimis o poveste de naștere la Galați și spune că experiența a fost atât de dureroasă încât nu va mai naște niciodată în România. În prima parte a travaliului, ea a avut parte de un personal medical minunat, însă la naștere a fost asistată de o moașă rece și autoritară. Redăm povestea de naștere la Galați așa cum a fost scrisă de cititoarea noastră:

”Citesc zilnic experiențele nașterii în România. Unele sunt atât de frumoase încât îți dau senzația că totuși mai există speranțe. Eu nu am avut la nici una dintre nașteri o astfel experiență.

Am născut acum 7 ani la Spitalul Județean din Galați. Nu am avut sarcina urmărită, deci am născut cu medicii de gardă și moașa. Nu am nimic să le reproșez. M-au verificat din 30 în 30 de minute și au făcut tot ce a fost posibil ca totul să fie bine. Dezamăgirea a apărut când am fost mutată pe salon și nu venea nimeni să vadă ce e cu mine. Să mă învețe de alăptat nici nu mai zic. De aceea, fata a fost hrănită cu lapte praf.

Până la ora 6 au avut mare grijă de mine. Dar s-a schimbat tura și a început coșmarul

Acum 2 ani, mă pregăteam să nasc un băiețel. Sarcina mi-a fost urmărită de un medic, iar după măsurători copilul arăta că are 42 de săptămâni. Doctorița a încercat să provoace nașterea, dar corpul meu nu a reacționat cum se aștepta, așa că a doua zi am fost programată la cezariană. Doar că noaptea au început contracțiile.

În jurul orei 2, am anunțat moașa că au început contracțiile. Mi-a zis că ele sunt acolo, să stau liniștită, că totul va fi bine. Până la ora 6 au avut grijă de mine și veneau foarte des să mă vadă. La 6 s-a făcut schimbul de tură și a început iadul pentru mine. A apărut o moașă pe care nu am să o uit nici dacă mor.

Îți recomandăm să afli mai multe despre provocările vieții de părinte citind cărți de referință despre îngrijirea bebelușului. În ZYX Books găsești „Ghidul pentru alăptare”, de Dr. Jack Newman, și „Soluții blânde pentru somnul liniștit al bebelușilor și copiilor”.

Contracțiile erau din minut în minut și efectiv nu știam de mine. A început să țipe la mine, că eu trebuie să stau cum vrea ea, că voi naște în pat, că așa vrea ea. A zis că nu o interesează durerile mele și să mă chinui să nasc mai repede, că ea nu vrea să își piardă toată tura stând numai cu mine.

Dacă aș mai face un copil, aș naște în străinătate

De la 6 până la 10.35 când am născut, am avut o criză de plâns și tremurat încât nu mai puteam să mă controlez, și totuși ea continua să țipe la mine, spunând că nu crede în durerile nașterii. Am născut într-un final, blestemându-mi zilele și faptul că am ales iar același spital.

M-a tăiat și m-am și rupt, de am avut nevoie de peste 20 de cusături. M-a cusut mai ceva ca pe un sac și, în plus, am făcut și o infecție în acea zonă, de o lună de zile nu mi-a găsit nici un medic tratament. Acum am 2 minunății de copii, dar dacă aș mai face un copil, aș prefera să plec undeva în strainate să nasc!” 

Cum a fost naşterea ta? Ai avut parte de experiența la care ai visat sau ai rămas cu amintiri triste? Dacă îți dorești să împărtășești povestea ta cu gravidele și mămicile din comunitatea Totul Despre Mame, trimite-o pe adresa [email protected]. Mulţumim!

Dacă ți s-a părut interesantă această poveste de naștere la Galați, îți recomandăm să citești și:

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa