Poveste de naștere. „Am născut în Anglia, după 41 de săptămâni, printr-o cezariană pe care mi-au refuzat-o până în ultimul moment”

TOTUL DESPRE MAME
mama cu nou nascut
O cititoare care trăiește acum în România, dar a născut în Anglia, ne-a trimis povestea nașterii băiețelului ei la aproape 42 de săptămâni. Medicii au refuzat mult timp administrarea epiduralei, iar în final au ajuns să îi facă cezariană de urgență. 
Tocmai am citit articolul cu mămica ce a născut în Anglia. Tot acolo am născut și eu, dar prin cezariană, care a fost una neprogramată.
În ceea ce privește sarcina, lucrurile eu evoluat bine. Grețuri în primele luni, apoi liniște și pace. Pentru mine a fost greu la început, pentru că  aș fi avut mai degrabă încredere într-un medic decât într-o moașă, mai ales că am rămas însărcinată la o lună după ce ne-am mutat în Anglia și nu aveam habar de sistemul lor medical.
Aveam 41 de săptămâni și 3 zile când a început coșmarul. M-am prezentat la spital la 10:00 dimineața, iar pe la 13.00 mi-au administrat vaginal un gel pentru provocarea contracțiilor. Nu are rost să spun cât de dureros a fost procedeul, am țipat cu toate forțele mele.
Nu s-a întâmplat nimic, așa că mi-au mai administrat încă o doză la 6 după amiaza, după care au început încet-încet contracțiile. La 3 noaptea mi s-a rupt apa și au început durerile din ce în ce mai mari. La 8 dimineața nu mai  rezistam, așa că după lungi insistențe mi-au administrat epidurala. Nu mai simțeam contracțiile, în schimb, vomitam de la gazul ilariant, aveam febră, eram deshidratată, pulsul crescuse, glicemia scăzuse și nu mă dilatam.
La 8 seara eram dilatată complet, dar eram extenuată, abia mai vorbeam și nu puteam să împing. Am cerut cezariana, bineînțeles că au refuzat, voiau să-l împing măcar jumătate și apoi să-l tragă cu forcepsul. Am refuzat categoric.
O oră mai târziu se năștea David, cu 4.240 de grame și 55 de cm, eu având 1,60 și 65 kg (15 le-am pus pe durata sarcinii). Trei zile am fost pe antibiotice amândoi, eu făcusem o infecție, iar el a stat prea mult cu apa ruptă. M-am refăcut rapid după operație, David este bine, împlinește 11 luni în curând. De o lună ne-am întors în țară de tot și nu puteam fi mai fericiți.

Cum a fost naşterea ta? Ai născut natural sau prin cezariană? A fost momentul naşterii aşa cum ai visat tu sau ai rămas cu amintiri triste? Povesteşte-ne cum a decurs momentul în care puiul tău a venit pe lume, în aproximativ 1000 de cuvinte, trimite-ne textul tău la adresa [email protected], cu titlul POVESTE DE NAȘTERE şi, dacă este selectat, va apărea la această rubrică. Dacă ai şi câteva fotografii din maternitate sau din primele voastre zile împreună, ne-am bucura tare să le vedem şi să le publicăm odată cu articolul! Mulţumim!

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa