Naștere la Regina Maria la 32 de săptămâni. „Opt medici au stat alături de noi în noaptea de Revelion”

Mămica a avut probleme cu tensiunea încă de dinainte de sarcină, iar la 32 de săptămâni a făcut preeclampsie.

Theodora Fintescu, redactor
mama dupa cezariana
Copilul s-a născut înainte de termen, din cauza problemelor de sănătate ale mamei. FOTO: Shutterstock

Cititoarea noastră Alina Minea ne-a trimis povestea ei de naștere la Regina Maria, dorind să împărtășească cititoarelor experiența ei și modul în care a fost tratată, având o sarcină cu probleme și născând înainte de termen. Redăm povestea de naștere așa cum a fost scrisă de cititoarea noastră:

„Am ales un doctor să-mi monitorizeze sarcina din Regina Maria, datorita faptului că mi-a căpătat încrederea cu un an înainte, când mi-a depistat o altă sarcină, oprită din evoluție la 8 săptămâni. A fost foarte ok cu mine, aproape mi-a citit pe chip disperarea. Fiindu-mi frică de chiuretaj, mi-a recomandat să elimin sarcina prin tratament (ovule) acasă, dar sub atenția ei (sunându-mă din oră în oră să îi spun care este starea mea și ce fel dureri și sângerări am).

Aveam cinci săptămâni de sarcină, dar nu știam

Menționez faptul că tot cu ajutorul dânsei am ajuns la un doctor cardiolog pentru a verifica/stabili tratamentul adecvat, eu la momentul acela având tensiunea undeva la 19 cu 8, iar aceasta fusese cauza pierderii sarcinii anterioare. Așadar, în mai 2019 m-am prezentat la dânsa pentru a solicita setul de analize necesare înaintea unei sarcinii, dar, culmea, eu eram deja însărcinată în 5 săptămâni.

Fiind deja sub tratament de tensiune, am anunțat și cardiologul și mi-a fost modificată schema de tratament. Toate bune și frumoase, mergeam o săptămână la Cardiologie la Medlife și făceam analizele necesare și săptămâna următoare la Regina Maria pentru ecografie și analizele necesare. Doctorițele colaboraru între ele, astfel știau de starea mea.

Îți recomandăm să afli mai multe despre provocările vieții de părinte citind cărți de referință despre îngrijirea bebelușului. În ZYX Books găsești „Ghidul pentru alăptare”, de Dr. Jack Newman, și „Soluții blânde pentru somnul liniștit al bebelușilor și copiilor”.

M-am internat pentru monitorizare și am născut din cauza preeclampsiei

Menționez că am dat numai de doctori/ oameni foarte buni, care mereu și-au dat interesul față de mine și bebe. Am apreciat faptul că în luna a 5-a de sarcină doctorița care mă monitoriza a avut curajul și a solicitat o a doua opinie de la directorul maternității, ceea ce m-a bucurat. Trebuia să nasc pe 20.02.2020, dar din cauza tensiunii și a rezultatelor analizelor de sânge, medicul a solicitat o internare pentru o monitorizare de două zile la finalul lunii decembrie, urmând ca pe 01.01.2020 să-mi dea drumul acasă.

Însă în noaptea de Revelion bebele meu a dorit să se afirme și în urma controlului medicului de gardă mi s-a pus diagnosticul de preeclampsie, urmând să nasc de urgență la 32 de săptămâni, într-un timp cât mai scurt. M-au ținut în ATI toată noaptea, sub tratament și monitorizare, și de dimineață, când doctorița mea a intrat de gardă, am intrat în operație.

Ceea ce vreau să menționez este faptul că modul în care am fost tratată nu are termen de comparație. Datorită medicilor, bebelușul meu a respirat/ mâncat singurel, nu fost intubat. Am avut suportul unei echipe de 8 medici ce au stat în noaptea de Revelion alături de noi. Am preferat să achit o factură decât să mă milogesc cu bani pentru un calmant, să-mi schimbe cearșaful sau să-mi văd copilul. Cu siguranță, si al doilea bebe se va naște tot la privat, la Regina Maria. Sănătate multă vă doresc!”

Cum a fost naşterea ta? Ai avut parte de experiența la care ai visat sau ai rămas cu amintiri triste? Dacă îți dorești să împărtășești povestea ta cu gravidele și mămicile din comunitatea Totul Despre Mame, trimite-o pe adresa [email protected]. Mulţumim!

Dacă ți sa părut interesantă această poveste de naștere la Regina Maria, îți recomandăm să citești și:

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa