Poveste de naștere la Londra. „Au fost 26 de ore de chin. Mi-au pleznit venele, eram plină de sânge”

Theodora Fintescu, redactor
femeie gravida poveste de nastere la londra

Cititoarea noastră Denisa ne-a scris o poveste de naștere la Londra, încheiată cu cezariană de urgență. La patru luni după naștere, ea a rămas din nou însărcinată, iar de această dată a născut prin cezariană programată. Redăm povestea nașterilor așa cum a fost scrisă de cititoarea noastră:

”Prima naștere a fost una foarte grea. Eram însărcinată în 42 de săptămâni, voiam să nasc natural, dar am ales totuși să îmi inducă nașterea, pentru că la 42 de săptămâni bebele era în pericol.

Trei pastile pentru dilatare

Am fost internată, mi-au dat pastila și după cateva ore au venit să mă verifice, dar, nimic, puiului meu îi plăcea la mami în buritică. A doua pastilă la fel, la a treia pastilă mi-a căzut dopul și, după părerea medicului, nu mai puteam să aștept, deja eram de trei zile în spital. Mi-au rupt apa și mi-au pus perfuzie de dilatare să mă dilat mai repede. După părerea lor, până seara ar fi trebuit să nasc. Îmi controlau din 4 în 4 ore dilatația, dar era doar de 4 cm, la 17 ore de travaliu.

Bebelușului îi scăzuseră bătăile inimii, iar eu am început să fac temperatură. După 26 de ore de chin, medici au venit la mine și mi-au zis că nu mai pot să aștept, trebuie să fac cezariană de urgență, dacă nu, eu și bebele putem muri că avem deja infectie. Am acceptat. Când m-au pregătit de operație, o asistentă care nu își făcea treaba bine mi-a pus aparatul de luat pulsul pe mâna în care aveam perfuzie și m-a strâns atât de tare încât mi-au pleznit venele.

O nouă sarcină după patru luni

Eram plină de sânge, abia au reușit să ma stabilizese și m-au băgat în operație. Eu eram conștientă de tot ce se întâmplă, pentru că nu aveam anestezie totală. În cele din urmă, după atâtea întâmplări mi-am auzit și mi-am văzut puiul. Acum suntem bine și sănătoși.

Am rămas însărcinată a doua oară la doar 4 luni după naștere. Am fost panicată, dar în niciun caz nu m-am gândit să fac avort. Am zis, eu și soțul, că dacă nu pot să duc sarcina și sunt în pericol o să trebuiască să fac și asta, dar am avut noroc. Am făcut control la medic și, surpriză, eram vindecată, puteam să duc sacina la sfârșit și nu eram în pericol.

Sarcina a fost foarte ușoară, tot ca prima, și am făcut cezariană programată și a ieșit totul bine. Acum am doi băieței, este greu cu ei, că sunt amândoi mici, dar suntem fericiți”.

Cum a fost nașterea ta? Ai născut natural sau prin cezariană? A fost momentul naşterii aşa cum ai visat tu sau ai rămas cu amintiri triste? Povesteşte-ne cum a decurs momentul în care puiul tău a venit pe lume, în aproximativ 1000 de cuvinte, trimite-ne textul tău la adresa [email protected], cu titlul POVESTE DE NAȘTERE şi, dacă este selectat, va apărea la această rubrică. Dacă ai şi câteva fotografii din maternitate sau din primele voastre zile împreună, ne-am bucura tare să le vedem şi să le publicăm odată cu articolul! Mulţumim!

Dacă ți s-a părut interesantă această poveste de naștere la Londra, te invităm să citești și:

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa