Poveste de naștere la Cluj. ”Nu mai dau nicio șansă unui spital de stat. Nu pe pielea mea!”

Theodora Fintescu, redactor
poveste de naștere la Cluj
După această experiență, următorul copil al familiei se va naște la un spital privat.

Cititoarea noastră Dalia ne-a trimis o poveste de naștere la Cluj, într-un spital unde, deși nașterea în sine a decurs fără probleme, nu a avut parte de sprijin în alăptare. Redăm povestea de naștere la Cluj, așa cum a fost scrisă de cititoarea noastră:

”Am născut într-o călduroasă zi din august 2018, iar nașterea a decurs frumos. Am născut foarte repede, în 3 ore de când mi s-a rupt apa. Medicul de gardă, cel cu care am și născut, m-a ajutat mult la naștere, iar totul a decurs lin, fără prea multe dureri și fără epidurală.

Excepție a făcut faptul că mi s-a cerut să cumpăr ațele cu care am fost cusută în urma epiziotomiei, fiindcă nu erau ațe în spital. Soțul meu, care aștepta în sală, a fost informat ce trebuie să cumpere și s-a conformat.

8 lăuze și 8 copii în salon

Groaza a început de când am ajuns în salon, într-un salon cu 8 paturi de femei și 8 pătuțuri de copiii! Erau două băi, una avea o ușă care se închidea doar dacă o trânteai, iar cealaltă baie nu avea aerisire. Da, odihnește-te acum, mi-a zis o infirmieră, că dimineață o să primești copilul (născusem seara la 18:25).

Vreau să vă spun că nu am închis un ochi toată noaptea, fiindcă a fost mare agitație în salon. Dimineața, când mi-au adus fetița, mi-a trecut toată oboseala, din entuziasmul și fercirirea pentru ea. După masă bătea soarele fix pe noi, pe paturile noastre și ale copiilor, și era o caldură infernală. Dacă deschideam geamul, intra caldura, dacă îl închideam, se făcea efect de seră, deci oricum era saună în salon.

Îți recomandăm să afli mai multe despre provocările vieții de mămică citind două cărți de referință despre alăptare și îngrijirea bebelușului, scrise de Dr. Jack Newman, respectiv Dr. William Sears. Îți propunem pachetul la preț special ”La început de drum”. Detalii, AICI.

Sânii au început să mi se umfle rapid de la lapte. Am întrebat o doamnă în halat, nu știu ce funcție avea fiindcă niciuna nu avea ecuson, ce să fac să nu îmi mai fie sânii așa tari. Mi-a zis să mă mulg. Am întrebat altă doamnă, și ea fără ecuson, mi-a spus să nu mai beau lichide, ca să nu mai produc atâta lapte! Am rămas șocată, cred că și un om de pe stradă știe că asta e o aberație.

Nu mi-a explicat nimeni cum să mă mulg

Am mai primit un sfat, în legătură cu sfârcurile care au început să mă doară, să stau cu ele la aer, să se usuce. Altă aberație, fiindcă mai târziu am aflat de la un consilier în alăptare, care m-a salvat de la un abces mamar, plin de puroi, că sfârcurile trebuie unse mereu cu lanolină, nu trebuie să se usuce, fiindcă se crapă mai tare.

M-am muls eu cum am știut, fiindcă în spital nimeni nu mi-a explicat, eu nu aveam pompă, în spital sigur nu sunt, sau cel puțin eu nu am beneficiat de una până mi-a cumpărat soțul. El a așteptat orele de vizită să o aducă, a trecut timpul, însă nu a fost suficient și am făcut o pungă cu lăptic adunat, care s-a transformat în puroi și care se numește abces mamar.

Ajutor de la un consilier în alăptare

Plângeam când îmi puneam fetița la sân, era un chin, însă nu voiam să renunț la alăptare. Salvarea mea a venit de la un consilier în alăptare de la Centrul de Pediatrie din Cluj, care m-a primit în vizita la cabinet la ora 21:30 seara. Cu ajutorul ei și al sotului meu care m-a sprijinit non stop, am scăpat de durere și de puroi și acum încă alăptez o fetiță frumoasă și isteață.

Ne gândim să începem lucrul la al doilea copil și deja am hătărât că nașterea lui va fi la un spital privat din Cluj. Sunt convinsă că există și experiențe frumoase la spitale de stat, însă a mea nu a fost una din ele și nu vreau să mai dau nicio șansă unui spital de stat, nu pe pielea mea”.

DISCLAIMER:

Povestea prezentată este scrisă integral de cititoarea Totul Despre Mame și reprezintă exclusiv punctul de vedere al autoarei. Este o expunere subiectivă a unui moment trăit de cititoarea noastră, iar Totul Despre Mame nu își poate asuma veridicitatea relatarii mămicii.

Cum a fost naşterea ta? Ai născut natural sau prin cezariană? A fost momentul naşterii aşa cum ai visat tu sau ai rămas cu amintiri triste? Povesteşte-ne cum a decurs momentul în care puiul tău a venit pe lume, în aproximativ 1000 de cuvinte, trimite-ne textul tău la adresa [email protected], cu titlul POVESTE DE NAȘTERE şi, dacă este selectat, va apărea la această rubrică. Dacă ai şi câteva fotografii din maternitate sau din primele voastre zile împreună, ne-am bucura tare să le vedem şi să le publicăm odată cu articolul! Mulţumim!

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa