Naștere la Arad. „M-am trezit fără copil în salon. L-au pus în incubator, iar a doua zi mi-au zis că e foarte grav. Nu era”

Băiețelul a avut o infecție și a stat câteva zile în incubator. Medicii au avut replici care au destabilizat-o pe mămică.

Theodora Fintescu, redactor
nou nascut si mama
Micuțul s-a născut la 37 de săptămâni, la maternitatea din Arad.

O cititoare Totul Despre Mame ne-a trimis povestea ei de naștere la Arad, o poveste cu multe emoții pentru mamă, dat fiind faptul că cel mic a avut probleme de sănătate care i-au fost comunicate târziu și care au alarmat-o. Doctorița neonatolog i-a spus că cel mic a fost la un pas de moarte, însă după câteva zile petrecute în incubator, și-a revenit. Redăm povestea de naștere la Arad așa cum a fost scrisă de cititoarea noastră:

„Tocmai am citit rubrica dumneavoastră și am zis să vă împărtășesc și eu din experiența mea. Am născut acum aproape 1 an, pe vreme de pandemie, mai exact pe 28.10.2020, la un spital de stat din Arad. De la început mi-am dorit din tot sufletul să nasc natural, însă, sincer vă spun, credeam că doar gura e de mine, că nu voi avea curaj. Dar am reușit, îi mulțumesc lui Dumnezeu că m-a ajutat și, bineînțeles, doamnei doctor. Am născut la 37 de săptămâni și 1 zi.

Durerile au fost mari, dar nu atât de mari cum auzisem că ar fi

Aveam contracții false dureroase de aproape o săptămâna, de 3 zile dilatație și dop gelatinos pierdut, așa că, până la urmă, m-au internat și mi-au provocat nașterea. Am stat în travaliu 7 ore, însă doar ultimele 2 ore au fost mai grele. Nu pot să zic că am avut contracții așa dureroase cum mă așteptam și cum am tot auzit de la mămici că ar fi.

La ora 17.35 am născut un băiețel de 3,200 de gr și 49 de cm, care a obținut nota 9. După câteva ore, mi l-au adus în salon, noaptea a stat cu mine și am reușit un pic să îl alăptez (aceasta a fost a doua dorință în sarcină, am reușit să alăptez, o fac în continuare și sper să continuu cât mai mult). A doua zi dimineața, când a venit o doctoriță de la neonatologie să îl vadă, a zis că îl ia să îi facă niște investigații, că pare să îl doară ceva și să vadă exact ce.

ÎÎți recomandăm să afli mai multe despre provocările vieții de părinte citind cărți de referință despre îngrijirea bebelușului. În ZYX Books găsești „Ghidul pentru alăptare”, de Dr. Jack Newman, și „Soluții blânde pentru somnul liniștit al bebelușilor și copiilor”.

Eu eram slăbită de puteri, noaptea dormisem doar 2 ore, așa că după plecarea doamnei doctor, am adormit. M-am trezit spre seară, fără copil în salon. Am aflat de la asistente că l-au băgat în incubator, dar fără nicio explicație. Seara m-am dus să îl văd, însă asistentele nu aveau voie să îmi dea detalii despre starea lui, așa că a trebuit să aștept până a doua zi să vorbesc cu un doctor. 

Nu am înțeles de ce mi l-au dat în salon dacă era în stare gravă

A doua zi, am reușit să dau de medicul de gardă, am prins-o chiar pe șefa secției, care mi-a dat de înțeles că este foarte grav și care se mira că mi l-au dat în salon, că mai avea puțin și murea. Am avut atunci un șoc. M-am tot întrebat de ce mi l-au dat în salon în seara în care am născut, ca să îmi moară în brațe? Panicată, am sunat medicul cu care am născut și ea mi-a zis că, într-adevăr, are o mică infecție, dar nu e nimic grav.

Eu nu mai știam ce să cred, simțeam că îmi pică cerul în cap. Copilul a stat trei zile la incubator, după mi l-au dat în salon, însă am aflat exact ce avea doar de pe fișa de externare. Oricum, acum am un băiețel perfect sănătos, de aproape 1 anișor, și mă bucur că, până la urmă, a fost totul bine”.

Micuțul i-a dat mamei emoții imediat după naștere, dar acum este totul în regulă.

Cum a fost naşterea ta? Ai avut parte de experiența la care ai visat sau ai rămas cu amintiri triste? Dacă îți dorești să împărtășești povestea ta cu gravidele și mămicile din comunitatea Totul Despre Mame, trimite-o pe adresa [email protected]. Mulţumim!

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa