Poveste de naștere în UK. ”Mi-au explicat atât de clar cât și cum să împing, încât nu a fost nevoie apoi de copci”

Theodora Fintescu, redactor
naștere în UK
O naștere naturală ușoară, în care mămica a fost ajutată cu morfină să facă față durerilor.

Cititoarea noastră ne-a scris o poveste de naștere în UK, în care totul a decurs ca la carte, iar singurul ajutor primit la naștere a fost morfina. Prezența celor dragi în salonul de naștere, precum și indicațiile clare ale moașei, au ajutat-o pe mămică să nască ușor și să se recupereze repede, iar la o zi și jumătate după naștere era deja acasă. Redăm povestea de naștere în UK, așa cum a fost scrisă de cititoarea noastră:

”La scurt timp după ce ne-am stabilit în UK, am aflat că sunt însărcinată. Am mers la medicul de familie, unde mi s-au făcut analize, și m-au programat pentru ecografia de confirmare a sarcinii. Totul a fost bine, cu toate că în primele luni am avut stări de rău. Toate controalele erau făcute de moașă la medicul de familie, doar ecografiile le-am făcut în spitalul în care voiam să nasc. Toate testele pentru anomalii au fost făcute, totul a fost perfect.

La aproape 7 luni, am aflat că o să avem o fetiță, deoarece la fiecare control se întorcea în așa fel încât să nu vedem. La mai toate controalele erai rugată să vii cu soțul, că să fie și el implicat în tot. Cu cât se apropia dată stabilită, controalele erau mai dese și cu mult mai multe întrebări, de la cum vrei să naști, adică în apă sau poate acasă, natural sau cu epidurală, până la cine vrei să fie cu tine în timpul nașterii.

Mi-au spus să fac o baie caldă și să monitorizez contracțiile

Aici ai voie să ai două persoane cu tine, la mine a fost mama și, bineînțeles, soțul. La 39 de săptămâni, am fost la un control la spital și mi-au propus să îmi stimuleze membranele, deoarece eram 2 cm dilatată. Am fost de acord. Dacă nu se pornea travaliul, ar fi urmat să îmi inducă nașterea după 2 zile. Am avut contracții puține și slabe, dar eu nu îmi doream prea tare inducerea, așa că am făcut multă mișcare, de la plimbare de două ore la dans și inclusiv urcatul pe scări.

Când au început contracțiile, au fost dese și lungi, la 7-5 minute distanță. Am sunat la maternitate și mi-au recomandat să fac o baie caldă ca să fie siguri că nu sunt false. Timp de 10 min în cadă contracțiile erau la 3 min diatanta și lungi de 40-50 de secunde. Am pornit la maternitate pe jos, deoarece este foarte aproape, la 10 minute de mers pe jos. Când am ajuns, mi-au făcut controlul de verificare și au pregătit sala de nașteri, deoarece eram dilatata 4 cm, asta fiind pe la ora 14.

Îți recomandăm să afli mai multe despre provocările vieții de mămică citind două cărți de referință despre alăptare și îngrijirea bebelușului, scrise de Dr. Jack Newman, respectiv Dr. William Sears. Îți propunem pachetul la preț special ”La început de drum”Detalii AICI.

După morfină, durerile au dispărut

Durerile erau îngrozitoare până am ajuns în sala de nașteri, unde mi-au administrat morfină, deoarece nu am dorit epidurala. A fost un efect magnific, au dispărut durerile. Am avut o moașă doar a mea, care s-a ocupat de mine tot timpul, foarte amabilă și cu zâmbetul pe buze, cu toate că în acea zi era ziua fetiței ei de 4 ani, pe care o sarbătorise de dimineață și apoi a venit la muncă.

Efectul morfinei a durat cam 3 ore și jumătate, timp în care eu am râs, am glumit și m-am dilatat până la 7 cm. Până la a doua morfină s-a rupt apa, după care, la aproximativ o oră, am simțit că vreau să împing. Soțul m-a ajutat foarte mult, atât moral, cât și dându-mi lichide cât mai multe, ca să am forță și energie. Atât de bine mi-au explicat cât și cum să împing, încât fetița mea, Natalia Maria, de 3.485 kg, a venit pe lume la 22:44 fără că eu să necesit copci.

Moașele m-au învățat tot ce trebuie să știu

Am făcut skin to skin pentru minute în șir, iar tatăl a tăiat cordonul din trei încercări, emoțiile erau foarte mari, după care au controlat-o, iar eu am făcut dus. Te învață tot, de la cum să o atașezi la sân, până la cum să îi pui scutecul. Am stat o zi și jumăte în maternitate, deoarece buburuza mea nu prea voia să mănânce, dar, cu mult ajutor din partea moașelor, a început foarte bine.

Când am ajuns acasă, timp de două săptămâni am fost controlate în permanență, bebelina cântărită și verificată. Toate controalele, vizitele la moașă și nașterea au fost total gratuite, fără teama că ceva nu e bine sau că nu îți spun tot ce trebuie să știi sau că se uită urat la ține că nu ai dat bani! Nici vorba, tot ce pot accepta este o cutie de bomboane”.

Cum a fost naşterea ta? Ai născut natural sau prin cezariană? A fost momentul naşterii aşa cum ai visat tu sau ai rămas cu amintiri triste? Povesteşte-ne cum a decurs momentul în care puiul tău a venit pe lume, în aproximativ 1000 de cuvinte, trimite-ne textul tău la adresa [email protected], cu titlul POVESTE DE NAȘTERE şi, dacă este selectat, va apărea la această rubrică. Dacă ai şi câteva fotografii din maternitate sau din primele voastre zile împreună, ne-am bucura tare să le vedem şi să le publicăm odată cu articolul! Mulţumim!

Dacă ți s-a părut interesantă această poveste de naștere în UK, îți recomandăm să citești și:

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa