Poveste de naștere în Italia. „Când apăsam butonul de alarmă, venea asistenta cu zâmbetul pe buze”

TOTUL DESPRE MAME
oameni in salon poveste de naștere în Italia

Cititoarea noastră ne-a scris propria poveste de naștere în Italia, spunând că a fost profund impresionată de condițiile din spital și de bunătatea cadrelor medicale. După naștere, s-a întors în România și regretă acest lucru, dat fiind faptul că, aici, spune ea, chiar și o simplă vizită la pediatru este stresantă, medicul fiind mereu nervos și grăbit. Redăm mai jos povestea scrisă de mămică.

”Am născut natural, pe 23.02.2019, în Italia, insula Sardegna. De când au început contracțiile am fost mereu supravegheată de o asistentă (moașă). Doctorii, foarte amabili, m-au învățat cum să respir ca să îmi alin durerea. Mă simțeam în siguranță cu un personal atât de profesionist, care dădea dovada de umanitate.

După naștere, am stat două ore cu tatăl și copilul, să ne acomodăm

Nașterea a decurs ok, natural, fără epidurală (ei recomandă nașterea naturală și fac cezariană doar în caz de urgență). Soțul meu a avut ocazia să intre și el în sala de naștere (fără șpagă, ca în România). După naștere, am stat cu bebe și cu sotul meu 2 ore într-o rezervă ca să ne acomodam cu copilul și să îl pun la sân. Eu consider că și tatăl e la fel de important ca mama și trebuie să petreacă timp cu bebelușul din primele clipe.

După, bebe a fost dus la cântărit, a fost spălat și a revenit după două ore în camera mea, unde a rămas cu mine. În cameră eram două fete, aveam două televizoare, baie în cameră, buton de alarmă pentru mine în caz că mă simt rău și buton de alarmă pentru bebe dacă este vreo problemă. Fiind primul copil, am apăsat butonul de multe ori, chiar și pentru motive banale, iar într-un minut intra o asistentă și mă ajuta, îmi explica ce trebuia cu zâmbetul pe buze. Am învățat multe de la ele: cum să alăptez, cum să schimb un scutec, cum să îi ofer afecțiune bebelușului.

Documentează-te ca să știi cum să te descurci când devii mamă. Îți recomandăm ”Ghidul pentru alăptare””Cartea Bebelușului” și ”Soluții blânde pentru somnul liniștit al bebelușului”.

Mâncarea în spital: la alegere, din trei meniuri

Mâncarea a fost foarte bună, nimeni nu mânca de acasă. O firmă de catering se ocupa cu livrarea mâncării care, nu doar că era foarte gustoasă, dar chiar puteai să alegi din trei feluri de meniu cu o zi înainte. Pentru bebe nu se aduce nimic de acasă, este îmbrăcat în costumaș alb de la spital, ca toți bebelușii, iar scutece îți dau tot ei.

Sunt norocoasă că am născut într-un spital de stat într-o țară evoluată și sper ca si la noi să ajungă sistemul medical așa. Măcar umanitatea și zâmbetul personalului medical să le avem, dacă încă nu sunt condiții. Ne-am întors în România și regret, aici și vizita la pediatru este stresantă (medicul e nervos mereu, nu are răbdare, așteaptă șpagă). Păcat! Trăiesc cu speranța că măcar fata mea va naște în România în alte condiții.

Cum a fost naşterea ta? Ai născut natural sau prin cezariană? A fost momentul naşterii aşa cum ai visat tu sau ai rămas cu amintiri triste? Povesteşte-ne cum a decurs momentul în care puiul tău a venit pe lume, în aproximativ 1000 de cuvinte, trimite-ne textul tău la adresa [email protected], cu titlul POVESTE DE NAȘTERE şi, dacă este selectat, va apărea la această rubrică. Dacă ai şi câteva fotografii din maternitate sau din primele voastre zile împreună, ne-am bucura tare să le vedem şi să le publicăm odată cu articolul! Mulţumim!

Dacă ți s-a părut interesantă această poveste de naștere în Italia, te invităm să citești și:

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa