Poveste de naștere fără epidurală în Germania. „Durerea e pe moment, dar fericirea e o viață întreagă”

Aceasta este povestea unei nașteri ușoare, într-un mediu cald și prietenos, așa cum și-ar dori orice viitoare mămică.

Theodora Fintescu, redactor
familie și nou născut
Mămica spune că în momentul expulziei nu a simțit niciun fel de durere.

O cititoare Totul Despre Mame ne-a relatat venirea pe lume a fețiței ei, o poveste de naștere fără epidurală, în Germania. Deși sarcina a fost una plină de probleme, nașterea a decurs foarte frumos, cu soțul alături și o moașă foarte empatică. Redăm povestea de naștere fără epidurală în Germania, așa cum a fost scrisă de cititoarea noastră:

„Mi-am dorit dintotdeauna o fetiță, iar această dorință mi s-a îndeplinit în septembrie 2021, când a venit pe lume micuța mea Diana. În ciuda sarcinii grele pe care am avut-o, cu greață, vomă până la sânge, perfuzii, kilograme pierdute, diabet gestational și, în final, îmbătrânirea prematură a placentei, nașterea a decurs ca la carte. Am născut natural, într-un spital de stat din Germania, la 41 s. +1 zi, fără epidurală.

Aveam contracții, dar nu intense, așa că am refuzat internarea

Am avut aceeași rutină zilnică până în momentul nașterii. Chiar dacă aveam puțină teamă că mi se putea rupe apa în orice moment și în orice loc, nu m-am oprit din a mă plimba, a face cumpărături. Termenul pentru naștere a fost 24 august, iar eu așteptam să se întâmple chiar cu vreo două săptămâni înainte de termen. Aveam același termen cu o colegă de muncă, ea a născut la termen, dar eu nu.

Așteptam nerăbdătoare momentul, pentru că îmi era din ce în ce mai greu să merg sau să stau în picioare. Duminică am fost chiar la un festival (bâlci), și tot nu îmi era frică de o posibilă naștere acolo. Ajunsă acasă, noaptea au început ceva contracții slabe, știam că o să urmeze, dar nu aveam idee când. Dimineața, m-am dus la doctorul ginecolog, deoarece aveam monitorizare la două zile, și mi-a zis că se apropie nașterea. Luni seara am fost la spital, cu contracții ceva mai mari, dar nu de naștere, și nu am vrut să rămân internată.

Am făcut o baie pentru a ajuta procesul de dilatare

Am venit acasă, iar marți, pe la 6.00, am plecat cu Salvarea, aveam contracții din ce în ce mai mari și mai dese. În noaptea aceea nu dormisem deloc și am vomat încontinuu. M-au monitorizat, dar medicul a zis că durează până o să nasc, așa că m-au programat pentru a-mi induce nașterea, având deja o săptămână peste termen. Am plecat din spital fără să anunț și am venit acasă să mă odihnesc un pic, iar la 11.00 am plecat înapoi pentru inducere.

Am așteptat în sală, pentru că nu erau camere libere, iar când m-am dus la baie și am văzut că am pierdut dopul gelatinos am știut că urmează să nasc cât de curând. După monitorizare, moașa m-a trimis să mă plimb, eu având deja contracții la 7 min, dar nu eram dilatată și nici apa nu era ruptă. La ceva timp, m-a trimis să fac baie, că ajută la dilatare, apoi am așteptat în camera de naștere.

Îți recomandăm să afli mai multe despre provocările vieții de părinte citind cărți de referință despre îngrijirea bebelușului. În ZYX Books găsești „Ghidul pentru alăptare”, de Dr. Jack Newman, și „Soluții blânde pentru somnul liniștit al bebelușilor și copiilor”.

Nu am simțit nicio durere în momentul expulziei

Ruptă de somn și flămânda, vomam încontinuu, noroc că a stat soțul meu mereu cu mine. Când a venit moașa să vadă cum mă simt, i-am zis că mi-e somn și că am dureri mari, erau cam insuportabile. Mi-a pus o perfuzie, deoarece nu am dorit epidulara, și începusem să mă dilat încet, încet. După perfuzie am dormit între reprizele de contracții, și nici durerile nu le simțeam foarte tare. La ora 23.00 mi s-a rupt apa si aveam deja dilatația 7, iar o oră mai târziu aveam dilatația 9.

Am simțit că vrea să iasă, iar în momentul expulziei nu am simțit absolut nicio durere și tot întrebam moașa dacă este gata, eram nerăbdătoare. Pe 1 septembrie, la ora 00:22, a venit pe lume mica mea prințesă. Când am simțit că e gata, am dat să mă ridic să o văd, eram foarte fericită, iar soțul, moașa și asistenta erau cu zâmbetul pe buze. Un moment unic! Abia aștept să repet această experiență superbă. Să dea Domnul să aibă fiecare mămică o naștere ușoară, ca a mea. Durerea e pe moment, dar fericirea e o viață întreagă!”

Cum a fost naşterea ta? Ai avut parte de experiența la care ai visat sau ai rămas cu amintiri triste? Dacă îți dorești să împărtășești povestea ta cu gravidele și mămicile din comunitatea Totul Despre Mame, trimite-o pe adresa [email protected]. Mulţumim!

Dacă ți s-a părut interesantă această poveste de naștere fără epidurală în Germania, îți recomandăm să citești și:

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa