Naștere fără durere. „Am ajuns la spital cu dilatație 7, fără să simt vreo durere. Am întrebat dacă pot pleca să revin mai târziu”

Deși avea dilatație 7, Larisa a întrebat medicul dacă poate pleca acasă, pentru a reveni când încep durerile adevărate.

Theodora Fintescu, redactor
mamă și fiică după naștere
Mama și fiica s-au întâlnit la o zi după naștere, când mama a primit rezultatul testului pentru Covid 19.

Cititoarea noastră Larisa D. ne-a trimis o poveste de naștere fără durere, ea ajungând la spital cu câteva ore înainte de naștere, fără contracții și fără vreun disconfort. Cel mai greu i-a fost să stea departe de fiica ei nou născută până la venirea rezultatului testului pentru Covid 19. Redăm povestea de naștere așa cum a fost scrisă de cititoarea noastră:

”Numele meu este Larisa D., am născut, la Timișoara, o minunăție de fetiță, în data de 07.09.2020, în mijlocul pandemiei. De când am aflat că sunt însărcinată, am început să mă pregătesc pentru naștere. Mi-am dorit o naștere naturală, îmi era teamă de nașterea prin cezariană, în special de recuperare.

Voiam o naștere ca în filme. Și așa a fost

Am început să mă documentez, să vizionez filmulețe despre exerciții în travaliu și naștere naturală. Majoritatea filmulețelor erau din străinătate și păreau un vis frumos, dar când discutam cu alte mămici care au născut în Romania toate visele mele se spulberau. Dar nu am fost influențată și, în continuare, doream o naștere ca în filme. Și așa a și fost.

Dorința mea era să merg la spital direct să nasc, am o teama groaznică de spitale. Totul a început duminică noaptea, în jurul orei 2:00, când am început să simt contracții ușoare, inițial la interval de 10 minute, apoi mai rar. Am făcut un duș, m-am îmbrăcat și mi-am trezit soțul, în ideea să mergem la spital.

Cu dilatație 7, am întrebat dacă pot pleca acasă

Dar după o jumătate de oră, contracțiile au trecut, așa că m-am hotărât să mai dorm puțin. M-am schimbat în pijamale și am dormit până dimineața la ora 9:00. Am luat micul dejun împreună cu soțul, care se pregătea să plece la birou, dar când am mers la baie am observat o pată maro pe chilot. La insistențele soțului, am mers la spital pentru o consultație.

Ajunși la spital, în jurul orei 11:00, după toată procedura de triaj, test COVID, etc., am ajuns pe masa de consultații și m-a consultat un medic rezident. Mi-a spus că am dilatație 7, iar eu am întrebat dacă pot să merg acasă și să mă întorc mai târziu.

Îți recomandăm să afli mai multe despre provocările vieții de părinte citind cărți de referință despre îngrijirea bebelușului. În ZYX Books găsești „Ghidul pentru alăptare”, de Dr. Jack Newman, și „Soluții blânde pentru somnul liniștit al bebelușilor și copiilor”.

Doctorița s-a amuzat puțin și mi-a răspuns că trebuie să nasc chiar acum. Am fost dusă direct pe masa de nașteri la ora 12:00, mi-au pus o perfuzie pentru provocarea contracțiilor și mi-au rupt apa. Doctorul care mi-a urmărit sarcina era în spital și a ajuns imediat la mine. La ora 12:50, am născut o fetiță de 2980 g și 50 cm.

Cele mai groaznice ore din viața mea

Din cauza pandemiei, soțul a rămas afara cu bagajul meu, nu știa ce se întâmplă cu mine, nu puteam să îl anunț, pentru că totul a decurs foarte repede, știa doar ca voi naște în cursul zilei. A primit imediat după naștere poze cu micuța noastră de la moașă. El nu se aștepta să nasc, mai ales că nu aveam contracții și dureri.

Fetița mi-am ținut-o în brațe abia a doua zi, pe la ora 19:00, când mi-a ajuns rezultatul COVID. Aceste ore fără micuța mea au fost cele mai groaznice ore din viața mea. Deși sunt o fire pozitivă și știu să îmi gestioneze emoțiile și sentimentele, nu mai aveam mult și intram în depresie. Dar când am văzut-o și am ținut-o în brațe, am simțit cum s-a luminat viața mea.

Gândirea pozitivă a fost esențială

La fel ca nașterea a fost și alăptarea, totul a fost natural. Chiar dacă nu am avut parte de oră magică cu fetița mea și a durat mult până să o pun la piept, când am pus-o la piept a început să sugă imediat, fără să fie ajutată.

Am avut o naștere așa cum mi-am dorit. Totul a ținut de psihicul meu și de gândirea mea pozitivă. Doresc tuturor viitoarelor mămici să aibă o naștere ca a mea și le transmit să fie mereu pozitive în gândire”.

Cum a fost naşterea ta? Ai avut parte de experiența la care ai visat sau ai rămas cu amintiri triste? Dacă îți dorești să împărtășești povestea ta cu gravidele și mămicile din comunitatea Totul Despre Mame, trimite-o pe adresa [email protected]. Mulţumim!

Dacă ți s-a părut interesantă această poveste de naștere fără durere, îți recomandăm să citești și:

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa