”Când bebe era pe piept, placenta s-a rupt și a început hemoragia”

TOTUL DESPRE MAME
mama si bebe dupa nastere

  Elena Cristina, o mămică care a născut în Anglia, a ținută să împărtășească cu cititoarele Totul despre Mame, pe adresa [email protected], cum a fost nașterea ei în Marea Britanine, într-un sistem în care moașa este mai importantă decât medicul.

  „Ziua care urmă să fie cea mai frumoasă din viață mea din păcate a fost ca un coșmar. Aveam deja 41 de săptămâni, fiind în Anglia m-am dus la spital pentru că nu îl mai simțeam pe bebe. După multe rugăminți la moașele ce erau în seară aceea m-au pus la verificare ca să vadă cum este. Totul bine, băiețelul meu era bine, doar că eu aveam tensiunea foarte mare. În următorul moment, am auzit moașa spunând că mă oprește peste noapte până dimineață, și la ora 08:00 îmi va provoca nașterea. Eram foarte fericită, mi-am sunat partenerul și pe mama, le-am spus să îmi aducă cele necesare că voi rămâne la spital.

  Bun, a venit dimineața, doctorul m-a consultat, mi-a spus să așteptăm până seară și noaptea îmi va administra prima pilulă pentru provocarea nașterii. Așteptăm cu nerăbdare neștiind că voi trece printr-un coșmar.

  La ora 18:00, mi s-a administrat prima pilula, dar nu se schimbase nimic, la ora 23:00 a două pilula iar la ora 03:25 au început contracțiile destul de dureroase pentru început. Dimineața, a venit doctorul și mi-a spus: ”Îți vom rupe apa și în curând îți vei cunoaște băiețelul”. Eram atât de fericită, visam demult la acest moment, în sfârșit îi simțeam mirosul, îl atingeam.

  Naștere în Anglia: A rămas cu o studentă, pe care medicul a certat-o

  După ce mi-au rupt apa (am avut două moașe, o studentă și o moașă), au început dureri îngrozitoare. Nu mai puteam respira, practic urlam că vreau orice pentru dureri. Ei îmi spuneau că îmi pot da două pastile  de paracetamol… La un moment dat, nu am mai suportat durerea și îi simțeam că nu mă înțeleg, așa că am început să țip de se auzea în tot spitalul. Mi-au adus într-un final un anumit gaz care mă ajuta să mă simt bine. După lungi dispute cu managerul spitalului, am rămas cu studenta, iar timp de 30 de minute bebe a fost destresat. Când doctorul a venit să vadă cum sunt, a avut un șoc și a certat stundenta că nu a fost anunțat. A urmat întrebarea: „Accepți să îi luăm sânge din cap copilului să vedem cât este de stresat”‘? Nu mă gândeam că acest lucru îmi va aduce practic leșinul pe pat, am zis da, și a urmat procedura. Partenerul meu și mama mea plângeau când vedeau că numai puteam suportă durerea. În cele din urmă, am leșinat. Doctorul încerca să mă readucă la normal și reușit la un moment dat. După o oră, a venit să îmi spună că trebuie repetată procedura pentru că nu a funcționat laboratorul. Am acceptat orice pentru binele bebelușului meu. A urmat încă un episod de leșin. Eu țipam după epidurală de două ore și mi s-a administrat când aveam 9 cm dilatație ..

  Naștere în Anglia: „M-au pus să împing din nou și placenta s-a rupt. Erau 3 doctori și 5 moașe lângă patul meu”

  A urmat expulzia. Toate bune și frumoase, mi-am văzut minunea, simțeam că am renăscut odată cu el, până când …m-au pus să împing din nou și trăgând de placentă s-a rupt. Când bebe era pe piept, a început hemoragia, iar ei nu o puteau opri. La un moment dat, erau 3 doctori și 5 moașe lângă patul meu, aveam masca de oxigen pe față iar toată lumea era speriată. Într-un final, mi-am revenit, dar trei zile am stat cu bebe în salon cu fierul la valoarea 6 din 13 normal. În orice moment puteam face septicemie și ei tot ce îmi administrau era apă.

  Am trecut prin cele mai cumplite momente, iar recuperarea a fost extrem de dificilă. Nu regret însă nimic. Băiețelul meu este absolut tot ce mi-am dorit!”

  Cum a fost naşterea ta? Ai născut natural sau prin cezariană? A fost momentul naşterii aşa cum ai visat tu sau ai rămas cu amintiri triste? Povesteşte-ne cum a decurs momentul în care puiul tău a venit pe lume, în aproximativ 1000 de cuvinte, trimite-ne textul tău la adresa [email protected], cu titlul POVESTE DE NAȘTERE şi, dacă este selectat, va apărea la această rubrică. Dacă ai şi câteva fotografii din maternitate sau din primele voastre zile împreună, ne-am bucura tare să le vedem şi să le publicăm odată cu articolul! Mulţumim!

  Dacă ți s-a părut util acest articol, dă LIKE paginii noastre de Facebook, unde găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante.

   

  Îți recomandăm și

  Te-ar mai putea interesa

  Te-ar mai putea interesa