Cezariană în Madrid. „Copilul era invers poziționat și am refuzat procedura de întoarcere în burtă”

Epidurala și sonda au fost marile temeri ale Karinnei, dar s-au dovedit nefondate.

Ileana Mirescu
naștere prin cezariană
Mămica s-a ridicat din pat în ziua în care i s-a făcut cezariana.

Cititoarea noastră Karinna ne-a trimis o poveste de naștere prin cezariană în Madrid, dorindu-și să le încurajeze pe gravidele care se tem de naștere. Deși a avut o serie de temeri legate de cezariană, până la urmă, experiența ei a fost frumoasă.  

„Vă citesc poveștile de naștere de câțiva ani, mă bucur la fiecare final fericit și mi se face pielea de găină la experiențele traumatizante! Povestea mea e una plăcută. Am născut în Madrid.

Încă de la 7 luni copilul meu era așezat invers față de poziția de naștere și pentru că am refuzat procedeul de a-l întoarce (citisem că e dureros și că se poate termina cu o cezariană de urgență), am fost programată pentru cezariană la 39 de săptămâni plus 5 zile. 

Asistenta mi-a șters oja de pe unghii

Dimineața  la 8 m-am internat, fără să am vreo durere, mi-a fost dat un salon și mi-au zis să aștept. Între timp, a venit asistenta, care mi-a observat unghiile de la picioare date cu ojă și, cu multa simpatie, mi le-a șters și mi-a explicat cât de important este pentru anestezist să vadă culoarea naturală a unghiilor.

Am fost dusă în sala de operatii, mi s-a facut anestezie în coloană, s-au prezentat toți medicii și apoi a fost invitat și soțul lângă mine. Înainte de a începe, m-au intrebat ce muzică să îmi pună pe fundal (am cerut Pablo Alboran).

La 9:45 deja aveam puiul de om pe pieptul meu. Deodată, am avut senzația de vomă și am anunțat anestezistul. Imediat mi-a fost luat bebele și l-au scos afară și pe sot. Am aflat după că într-o altă cameră sotul a stat cu bebe, piele pe piele.

Mi-a fost teamă de sondă și de epidurală

Mi-au pus ceva în perfuzie și starea de greață mi-a trecut.  Înainte de a naște, aveam în minte câteva frici din cauză că citisem și ascultasem alte mărturii despre naștere. Prima frica eră epidurala, pe care, sincer, am simțit-o, dar nu a durut, pentru că mi s-au făcut ceva injecții de jur împrejurul locului unde a băgat acul cel mare care mă speria.

Îți recomandăm să afli mai multe despre provocările vieții de mămică citind două cărți de referință despre alăptare și îngrijirea bebelușului, scrise de Dr. Jack Newman, respectiv Dr. William Sears. Îți propunem pachetul la preț special ”La început de drum”. Detalii AICI.

Altă frică era cea de a-mi pune sonda. Citisem că ustură/doare etc, dar a fost montată după ce și-a făcut efectul anestezia, așa că nu am simțit. Și cea de-a  treia teama era că voi muri de rușine știind că sunt dezbrăcată în fața atâtor ochi! Dar în afară de medicii care s-au prezentat, anestezistul, chirurgul și ginecologul, habar nu am câți oameni mai erau în jurul meu, deși si auzeau foarte multe voci.

M-am ridicat din pat în ziua în care am născut

Am stat sub observație până la ora 15, când m-au mutat în salon. Odată ieșită din sala de operație, am avut bebele lângă mine. La ora 20 au venit două asistente și un medic să mă ajute să mă ridic. Simțeam că nu sunt în stare, dar ușor- ușor am stat câteva secunde în picioare. Apoi am primit cina.

A doua zi a fost zi de vizite, doctor, anestezist, consultant în alăptare, neonatolog, iar spre seară am putut primi în vizită prieteni! A treia zi am plecat acasă și a început marea mea aventură de Mamică care împlinește 7 ani cu o zi înainte de Sfântul Valentin!”

Cum a fost naşterea ta? Ai născut natural sau prin cezariană? A fost momentul naşterii aşa cum ai visat tu sau ai rămas cu amintiri triste? Povesteşte-ne cum a decurs momentul în care puiul tău a venit pe lume, în aproximativ 1000 de cuvinte, trimite-ne textul tău la adresa [email protected], cu titlul POVESTE DE NAȘTERE şi, dacă este selectat, va apărea la această rubrică. Dacă ai şi câteva fotografii din maternitate sau din primele voastre zile împreună, ne-am bucura tare să le vedem şi să le publicăm odată cu articolul! Mulţumim!

Dacă ți s-a părut interesantă această poveste de naștere prin cezariană în Madrid, îți recomandăm să citești și:

Îți recomandăm și

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa