Cezariană în Austria. „Am exclus toată sarcina cezariana, iar când am auzit de ea nu mă opream din plâns”

Planurile din timpul sarcinii nu se potrivesc totdeauna cu ceea ce se întâmplă în travaliu.

Theodora Fintescu, redactor
nou născut înfășat
Micuța s-a născut după o cezariană făcută de urgență, în urma unui travaliu epuizant.

Cititoarea noastră Gabriela ne-a trimis povestea ei de naștere prin cezariană în Austria. Deși evenimentele s-au petrecut exact așa cum nu își dorea și a ajuns la cezariană după un travaliu chinuitor, Gabriela spune că nicio suferință nu se compară cu bucuria de a deveni părinte. Redăm povestea de naștere prin cezariană în Austria așa cum a fost scrisă de cititoarea noastră:

„Sunt mămica unei fetițe splendide, care are acum aproape un anișor și suntem cei mai fericiți! Povestea mea legată de cezariană e puțin mai diferită, dar nu cu mult. Noi locuim în Austria. În anul 2019, în luna iunie, am făcut testul și surpriză: 2 liniuțe! Țin sa menționez că sunt împreună cu soțul meu de aproximativ 15 ani și până acum nu am rămas însărcinată.

Am vomat toată sarcina

Luna iunie pentru noi reprezintă mai multe: zilele noastre de naștere, ziua când ne-am cunoscut și luna când am aflat că sunt însărcinată. Pe 27 iunie 2019, am fost la primul control. Totul bine și frumos, confirmare de sarcină bucurie maxima. Mi s-a spus că ar trebui să nasc undeva pe 30 ianuarie. Vă dați seama cum am așteptat.

Timpul trecea, bebelina tot mai activă, iar mămica tot mai voinică. Ziua de 30 ianuarie 2020 a venit, dar, surpriză, bebelina nu voia să iasă. Am făcut programare la spital, am mers la controale, totul decurgea foarte bine. La începutul lui februarie, eu eram terminată, aveam dureri și încă vomam. Țin sa menționez că toată sarcina am vomitat! Am stat așa, mergând la control și de 3 ori pe zi.

Îți recomandăm să afli mai multe despre provocările vieții de părinte citind cărți de referință despre îngrijirea bebelușului. În ZYX Books găsești „Ghidul pentru alăptare”, de Dr. Jack Newman, și „Soluții blânde pentru somnul liniștit al bebelușilor și copiilor”.

A venit ziua de 9 februarie. M-au internat în spital în speranța că poate se declanșează nașterea. Mi-au introdus un cateter, dar fără folos, bebelina era mai puternică decât toți. După 2 zile au încercat cu pastile, dar degeaba. Pe 12 februarie au început niște dureri care erau tot mai intense. În jurul orei 15 am fost condusă într-o cameră specială pentru nașteri.

Copilul era într-o poziție care nu permitea nașterea naturală

Eram terminată. Până undeva la ora 22 seara am tot încercat, inclusiv în apă. Familia a fost alături. În jurul orei 24 mi s-a făcut injecția epidurală. Durerile erau cumplite. Am încercat multe, în speranța că vor avea un rezultat. După atâtea ore de chin, dimineața, pe 13 februarie, a venit la ora 04:30 doctorița care se ocupa de mine și a spus direct că trebuie urgent cezariană, deoarece bebelușul este în pericol. Era într-o poziție nefavorabilă.

Când am auzit, nu știam cum să mă ma opresc din plâns, deoarece toată sarcina am exclus cezariana. Cu greu, plânsete și tot, am fost dusă în sala de operație unde era totul pregătit.

Mi-au făcut anestezie totală, iar la ora 05:29 a venit pe lume bebelina, având 4,122 kg și 51 cm. Cel mai minunat copil. Eu am întâlnit-o în jurul orei 7, când m-am trezit din anestezie. Este un sentiment minunat. Aș repeta oricând experiența, numai să știu că este tot ea și sănătoasă!”

Lucia Maria, la vârsta de 1 an

Cum a fost naşterea ta? Ai avut parte de experiența la care ai visat sau ai rămas cu amintiri triste? Dacă îți dorești să împărtășești povestea ta cu gravidele și mămicile din comunitatea Totul Despre Mame, trimite-o pe adresa contact@totuldespremame.ro. Mulţumim!

Dacă ți s-a părut interesant acest articol, îți recomandăm să citești și:

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa