Poveste de naștere. „Așa vă trebuie! Faceți handicapați dacă nu vă controlați!”

Theodora Fintescu, redactor
suspiciune de făt neconform dezvoltat
După o serie de vești proaste privind sarcina, mămica a născut un copil sănătos.

Cititoarea noastră Ioana Enache ne-a trimis o poveste de naștere plină de suspans. Perioada de sarcină a fost marcată de o serie momente tensionate, în care Ioana s-a temut pentru viața și sănătatea copilului ei. Redăm povestea de naștere așa cum a fost scrisă de cititoarea noastră:

”Povestea nașterii fetiței mele îmi readuce în tot trupul senzațiile trăite când am aflat fără să vrem că este fată, de două ori că are handicap, o dată că este un copil perfect sănătos și frumos ca o zânuță pe un norișor de puf.

Povestea începe cu două liniuțe pline de emoții… bucurie, îngrijorare, spaimă, exaltare, nerăbdare. Am optat din start pentru un spital particular. Nu mi-aș fi dorit să trăiesc vreo tragedie ca cele despre care aflasem. La controlul de 13 săptămâni, doamna doctor pufăia și ofta încontinuu. În primele câteva secunde, înainte să apuc să spun că nu doresc să știu sexul copilului, mi-a spus sec „mda, este fată”.

Primul șoc: suspiciune de făt neconform dezvoltat

Soțul meu, care se afla în procesul de a se așeza pe scaun, a sărit în picioare cu gura căscată. Doamna a continuat să pufăie și să ofteze fără să îmi spună niciun alt cuvânt. Nu am mai rezistat și am întrebat de ce se compotă așa și dacă este totul în regulă. Doamna avea doar o stare proastă. Copilul era bine. Am crezut că am avut ghinion. Nu era doctorul care urma să fie alături de mine mai departe, așa că nu m-a mai interesat situația.

A urmat morfologia la 24 de săptămâni, timp în care am avut alte controale la doctorul de la particular. La același spital. Mi-a spus că fătul este neconform dezvoltat. Că se află cam cu 5-6 săptămâni în urmă. Am crezut că s-a prăbușit cerul pe mine. A continuat vorbindu-mi despre avort din cauze medicale și despre motivele pentru care copilul meu era atât de sever retardat. Nu știu cum am ajuns acasă. Soțul meu mi-a spus că a văzut tot drumul alb în fața ochilor.

Îți recomandăm să afli mai multe despre provocările vieții de mămică citind două cărți de referință despre alăptare și îngrijirea bebelușului, scrise de Dr. Jack Newman, respectiv Dr. William Sears. Îți propunem pachetul la preț special ”La început de drum”. Detalii AICI.

Suspiciunea 2: Un făt fără intestine

Am luat dosarul medical și calendarul și am început să numărăm săptămânile plângând și tremurând. Am privit imaginile ecografiilor. Am citit ce scria. Nu era nici pe departe ce auzisem cu câtea ore mai devreme. Să greșească atât de grav? Am cerut ajutor și am ajuns speriați la un spital de stat. Era perfectă fetița mea.

Eram în 35 de săptămâni când o doctorița, dacă o pot numi așa, pentru că doamna mea doctor era plecată din București, mi-a făcut o ecografie de urgență pentru că aveam contracții. A început să urle la mine „Așa vă trebuie! Faceți handicapați dacă nu vă controlați!”. Am fost atât de șocată că nu am putut scoate un cuvânt. Toată lumea mă privea cu compătimire. O mămică care se afla în cabinet m-a întrebat dacă sunt ok. Doamna doctor a început să spună că copilul nu are abdomenul dezvoltat, că nu are „mațe” că e vai de ea. Am făcut un șoc. Efectiv.

Realitatea: un copil perfect

Am avut puterea să vorbesc cu doamna mea doctor care s-a întors urgent în București. Ecografie iar. Eu doar mă gândeam, orice mi-ar fi spus, „Voi naște un copil cu handicap. Ce să îmi spună în 35 de săptămâni? Trebuie să îl nasc, nu? Așa cum e. Au avut dreptate cei de la particular. Doamne, te implor, nu-mi chinui fetița, atât te rog”.

La 37 de săptămâni și 6 zile am născut prin cezariană. Am văzut un bonț mic și blond urlând înfășat lângă fața mea. Asistenta, draga de ea, îmi spunea: „De ce nu vrei să o pupi? Uite cât e de frumoasă!”. Nu am închis ochii și voiam, dar nu puteam să vorbesc, să le cer să mi-o arate desfășată, să o văd eu, cu totul. Doamna doctor a spus: „Are 10, mamă, descoperă fata să îi vadă burtica”. Și am văzut-o, frumoasă și perfectă.

Ce vreau să vă spun este că nu trebuie să vă descurajați, cereți mai multe păreri, mergeți înainte. Să dai viață este o minune!”

De multe ori, medicii greșesc. O dovedește această minune de fetiță, perfect dezvoltată!
Cum a fost naşterea ta? Ai născut natural sau prin cezariană? A fost momentul naşterii aşa cum ai visat tu sau ai rămas cu amintiri triste? Povesteşte-ne cum a decurs momentul în care puiul tău a venit pe lume, în aproximativ 1000 de cuvinte, trimite-ne textul tău la adresa [email protected], cu titlul POVESTE DE NAȘTERE şi, dacă este selectat, va apărea la această rubrică. Dacă ai şi câteva fotografii din maternitate sau din primele voastre zile împreună, ne-am bucura tare să le vedem şi să le publicăm odată cu articolul! Mulţumim!
Dacă ți s-a părut interesantă această poveste despre o suspiciune de făt neconform dezvoltat, îți recomandăm să citești și:

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa