Poveste de naștere la Giulești. ”Ambii copii au primit nota 0 la naștere, primul a fost resuscitat 25 de minute”

TOTUL DESPRE MAME
nota 0 la naștere
Primul copil s-a născut natural, iar cel de-al doilea prin cezariană de urgență.

Cititoarea noastră Adina Luca ne-a relatat nașterile copiilor ei, două povești care au început foarte trist, copiii primind nota 0 la naștere, dar care s-au încheiat cu bine. Copiii s-au născut la Maternitatea Giulești, la distanță de opt ani unul de celălalt, primul prin naștere naturală, iar al doilea prin cezariană de urgență. Redăm mai jos cele două povești așa cum au fost scrise de cititoarea noastră: 

”Bună, sunt Adina si am 34 de ani. Am trecut prin două nașteri la Giulești, una fix acum 10 ani si una acum 2 ani. Băiețelul are 10 ani si fetița 2 ani. Vreau să vă spun că am trait în ambele cazuri o traumă psihică și fizică.

Băiețelul nu respira

La prima naștere aveam 23 de ani (mică, fără experiență). Am ajuns la spital cu apa ruptă și cu dureri foarte mari. Am optat pentru naștere naturală, am zis că e mai bună. Au trecut 11 ore și eu nu ma dilatam suficient (aveam dilatație 7) și, într-un final, au decis să mă bage să nasc, cu dilatația 7. M-au chinuit groaznic și pe mine și pe copil. Într-un final, a iesit băiețelul meu de 3500 de gr, fără respirație, cu nota 0…

Am stat două săptămâni în spital pentrut toate investigațiile. Am uitat să vă spun că l-au resuscitat 25 de minute. Îi mulțumesc lui Dumnezeu că nu are copilul nimic, nu este cu probleme și e foarte sănătos… Dar nu pot zice și de Ysabella mea la fel.

Mișcările fetiței nu se mai simțeau

Mi s-a rupt apa acasă și m-am dus la spital. Îi spusesem medicului actual de problema din trecut și el mi-a spus, cinic, „erai mai tânără, acum o să te dilați”. Am ajuns la spital, doctorul nu era. L-am sunat și a zis că ajunge a doua zi dimineața, în condițiile care era 6 după amiaza. Am născut cu un medic rezident.

M-am chinuit 8 ore și, din nou, nu mă dilatam. M-am dus la toaletă, că aveam o senzatie ciudată. Când m-am întors și au pus aparatele pe mine copilul nu se ma simțea, nu mai mișca, pulsul era slab. M-au băgat în cezariană de urgență. Ysa mea avea cordonul ombilical înfășurat în jurul gâtului de 7 ori. Nu a respirat, a luat nota 0 la naștere.

La 6 luni mi-am dat seama că e ceva în neregulă, pentru că nu își ținea capul, nu stătea în fund. Am fost la neurolog și diagnosticul a fost de hipotonie musculară, în condițiile în care medicii de la Giulești mi-au spus că copilul s-a recuperat și, în mod miraculos, nu are nimic.

Fata mea are acum un handicap motoriu. Nu merge și nu se știe când o ia în picioare. Facem kinetoterapie și, cu ajutorul lui Dumnezeu, scăpăm de handicap. Deci Nu Giulești!”

Cum a fost naşterea ta? Ai născut natural sau prin cezariană? A fost momentul naşterii aşa cum ai visat tu sau ai rămas cu amintiri triste? Povesteşte-ne cum a decurs momentul în care puiul tău a venit pe lume, în aproximativ 1000 de cuvinte, trimite-ne textul tău la adresa [email protected], cu titlul POVESTE DE NAȘTERE şi, dacă este selectat, va apărea la această rubrică. Dacă ai şi câteva fotografii din maternitate sau din primele voastre zile împreună, ne-am bucura tare să le vedem şi să le publicăm odată cu articolul! Mulţumim!

Dacă ți s-a părut interesantă această poveste de naștere la Giulești, îți recomandăm să citești și:

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa