Nașteri similare. „Copiii mei s-au născut în aceeași zi, în același mod, la patru ani distanță”

Ioanei i-a fost frică de travaliu și de nașterea naturală, preferând să nască prin cezariană, însă planurile copiilor ei au fost altele.

Theodora Fintescu, redactor
nașteri asemanatoare
Cea de-a doua naștere a fost una foarte ușoară, cu un travaliu scurt, de 2-3 ore, și dureri rezonabile.

Cititoarea noastră Ioana ne-a scris poveștile celor două nașteri similare ale ei, la interval de patru ani. Deși a născut de fiecare dată în spital necunoscut și cu personal întâlnit pentru prima dată, mămica a avut parte de două experiențe frumoase. Redăm poveștile de naștere, așa cum au fost scrise de cititoarea noastră:

„Povestea mea de naștere este bazată pe principiul ,,de ce ți-e frică, de aia nu scapi”. De când am aflat de sarcină, am mers pe ideea de cezariană, că deh, îmi era frică de travaliu, pur și simplu nu îmi puteam închipui că aș rezista ore în șir cu dureri, cum auzisem pe la cunoștințe. Nu mă puteai convinge sub nici o formă. Degeaba îmi spuneau mama și soacră-mea, eu o țineam pe a mea.

Speram că se vor opri contracțiile

Așa că am programat ziua cu pricina: 22.03.2015. Cu o săptămână înainte, am mers în vizită la nași, cu mai mulți prieteni. La plecare, una dintre prietene m-a întrebat dacă am făcut ședința foto, i-am zis că nu ne grăbim, că mai avem o săptămână. Nopțile erau într-adevăr dificile, căci mergeam într-una la baie, ceea ce a făcut să nu îmi dau seama că în noaptea de 15-16 eu îmi duceam travaliul acasă.

Ceea ce m-a pus pe gânduri au fost crampele, dar nu într-atât încât să nu-mi fac un duș călduț, doar-doar or trece. În duș, altă belea: o pată, despre care am aflat că era dopul gelatinos. Soțul a început imediat investigația pe google și m-a întrebat dacă nu cumva sunt contracțiile de dinaintea nașterii. La 5 și ceva dimineața, l-am sunat pe medicul care mi-a monitorizat sarcina, dar spitalul la care mergeam nu avea gardă.

Îți recomandăm să afli mai multe despre provocările vieții de mămică citind două cărți de referință despre alăptare și îngrijirea bebelușului, scrise de Dr. Jack Newman, respectiv Dr. William Sears. Îți propunem pachetul la preț special ”La început de drum”. Detalii, AICI.

Personalul spitalului m-a tratat frumos, m-au lăsat chiar să cânt în timpul nașterii

Am sunat o cunoștință asistentă și sub îndrumarea ei și a doctorului am ajuns la spitalul de gardă cu mașina personală, cu contracții din ce în ce mai dese. Am intrat la triaj la ora 6.30, a venit medicul de gardă, mi-a făcut ecografie, iar după control eram pregătită să plec spre casă. Medicul mi-a zis că nu trebuie să merg spre casă, ci spre sala de nașteri. Încercam să îi spun că sunt programată pentru cezariană peste o săptămână, că nu am bagaj pentru bebe. Moașa mi-a spus să stau liniștită că îmi poate aduce soțul bagajul când vine în vizită. Nu am avut prea mult timp de povești, că la 7.05, în data de 16.03.2015, s-a născut fetița.

Ironia sorții a fost că la a doua sarcina nu am mai vrut cezariană, am așteptat cuminte și mă gândeam, pe 15.02.2019 dimineața, ce frumos ar fi să fie amândoi născuți în aceeași zi, să aibă acest lucru în comun. Și cred că Dumnezeu ține cu mine, pentru că băiețelul a venit pe lume exact în 16.02.2019, la 2 dimineața, după un travaliu pe care nici nu știu dacă îl pot numi așa, pentru că au fost niște contracții suportabile de 2-3 ore. Poveștile mele de naștere sunt trase la indigo: au fost urmărite de același doctor, însă de fiecare dată am născut la un alt spital.

De acest lucru mi-a fost teamă și a doua oară, însă teama a fost nefondată: am născut cu necunoscuți care, spre surprinderea mea, m-au tratat frumos, ba chiar m-au lăsat să și cânt în timpul nașterii. A fost un moment frumos, dar nu l-aș mai repeta”. 

Cum a fost naşterea ta? Ai născut natural sau prin cezariană? A fost momentul naşterii aşa cum ai visat tu sau ai rămas cu amintiri triste? Povesteşte-ne cum a decurs momentul în care puiul tău a venit pe lume, în cel mult 1.000 de cuvinte, trimite-ne textul tău la adresa [email protected], cu titlul POVESTE DE NAȘTERE şi, dacă este selectat, va apărea la această rubrică. Dacă ai şi câteva fotografii din maternitate sau din primele voastre zile împreună, ne-am bucura tare să le vedem şi să le publicăm odată cu articolul! Mulţumim!

Dacă ți s-a părut interesantă povestea celor două nașteri similare, îți recomandăm să citești și:

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa