Nașteri la Polizu. „La prima naștere am leșinat de două ori, la a doua a fost nevoie de cezariană. Tot personalul m-a ajutat, sunt minunați”

La a doua sarcină, a fost nevoie de cezariană din cauza diabetului gestațional.

Theodora Fintescu, redactor
fetita nascuta la polizu
Cea de-a doua fetiță a avut probleme mirode de sănătate, care au necesitat monitorizare și după externare.

Cititorea noastră Geanina ne-a scris povestea celor două nașteri la Polizu, București, maternitate unde au venit pe lume fetițele ei. Ea spune că a avut parte de medici implicați și bine pregătiți, care au ajutat-o să mențină cele două sarcini, cu risc, și să nască în condiții de siguranță. Redăm povestea celor două nașteri la Polizu, așa cum a fost scrisă de cititoarea noastră:

”Anul acesta fac 32 de ani și sunt mămica a doua fete minunate, ambele născute la spitalul Polizu din București. Prima naștere a fost în anul 2019, în luna  noiembrie. Am născut cu o doamnă doctor care și-a luat rezidențiatul chiar când am născut și care mi-a urmărit sarcina de la început. Este o doamnă doctor extraordinară. Am avut o sarcină mai grea, deoarece am probleme cu colul uterin și am stat aproape toată sarcina cu Arefam si fără prea mult efort fizic.

După ruperea apei au început durerile groaznice

Nici la serviciu nu am mai avut voie, pentru că la 23 de săptămâni era să pierd sarcina. Doamna doctor mă vedea în fiecare luna și vorbeam cu dânsa mereu la telefon.  Pe data de 23.11.2019, sâmbătă, era de gardă și m-a chemat la control. Eu aveam și bagajul pregătit în mașină, cu toate că termenul era pe 12 decembrie. 

Mă controlează și observă că aveam dilatație 2 cm, dar fără nici pic de durere. Mă internează. Vine aproape din oră în oră să vadă cum sunt și cât sunt dilatată, dacă am dureri. La ora 00:30 mă iau durerile și sunt dusă în sala de nașteri. Sunt monitorizată, mi se pun perfuzii, sunt verificată mereu. Aveam dureri insuportabile, dar apa nu se rupea.

La ora 5:30 doamnă doctor decide să îmi rupă membranele. Atunci încep cele mai îngrozitoare dureri. Într-un final, ajung pe masă, mi se spune să împing, moașa stă la capul meu și încearcă să mă ajute. Nimic. Se urcă moașa cu coatele să mă ajute, și atunci nu știu ce s-a întâmplat, că s-a rupt filmul. Am leșinat. Îmi revin și observ sala plina de doctori. Doamnă doctor îmi spune că am o fetiță superbă de 3,850 kg (menționez că la ecografie a arătat înainte de naștere 3,300kg).

Fetița a fost scoasă cu ventuza

Îmi pune fata la piept, îi observ părul mare și negru și leșin din nou. Când mi-am revenit, doamna doctor mai avea puțin și termina de cusut. Mi-a spus că fata mea a fost scoasă cu ventuza, dar că este bine și că în curând o voi avea lângă mine. Asa a și fost. L-a chemat pe soț în sala de nașteri, ne-a adus fata să o pun la sân și mi s-a arătat cum să fac acest lucru.

Am stat 5 zile în spital, deoarece doamna doctor pediatru a spus că am avut o infecție în timpul sarcinii și că fetei îi trebuie 3 zile de antibiotice. Le mulțumesc tuturor celor din spital, s-au comportat exemplar și cu mine și cu fata. Acum am o fată minunată, de 2 ani și jumătate. 

Îți recomandăm să afli mai multe despre provocările vieții de părinte citind cărți de referință despre îngrijirea bebelușului. În ZYX Books găsești „Ghidul pentru alăptare”, de Dr. Jack Newman, și „Soluții blânde pentru somnul liniștit al bebelușilor și copiilor”.

A doua sarcină nu a fost cu aceeași doamna doctor, deoarece ea plecase din spital.  Am ajuns pe mâna unui domn doctor și a unei doamne doctor la fel de extraordinari, care s-au ocupat de sarcină de la început și pana la sfârșit.  Această sarcină a fost și mai complicată. Am luat Arefam de la început, dar cu colul meu uterin care are pereții moi, a fost nevoie la 18 săptămâni și de cerclaj.

La a doua sarcină am făcut diabet gestiațional

La fel ca la prima sarcină, mi-a fost interzis efortul. Am fost la control în fiecare lună, iar la morfologia din trimestrul trei domnul doctor a descoperit că fata este foarte mare pentru săptămânile pe care le are și a decis să îmi facă testul de diabet. Rezultatul: diabet gestional.  Mă trimite la o doamnă doctor diabetolog care se comportă extraordinar. Inclusiv acum, la 3 luni de la naștere mă ajută, pentru că trebuie să fac o analiză să vedem dacă am rămas cu diabet. Doamna dr. diabetolog mi-a dat regim și insulină și mi-a spus să ii dau valorile glicemiei după fiecare oră de la masă. Mi-a răspuns foarte repede, inclusiv în weekend sau seara.

Pe data de 22.02.2022 mă internează domnul doctor pentru cezariană. A fost nevoie de cezariană din cauza diabetului și a faptului că fetița era mare. Până să descoperim diabetul, atât domnul doctor cât și eu am zis că voi naște natural. Îmi face analizele, scoate firul de la cerclaj și îmi spune că mă va opera imediat ce are sala libera, dar că nu știe dacă în ziua aceea sau a doua zi. Mi-a spus și să nu mănânc prea greu și mult.

Medicul a rămas pentru mine, peste program

Seara, la ora 20:00, am primit mesaj că voi fi operată. Nici nu apuc bine să văd mesajul, că apare doamna asistentă să mă ia în sală. Îl anunț pe soț și merg spre sală. Crezusem că domnul doctor nu mai este în spital, urmând să intre de gardă a doua zi. Asistenta mi-a spus însă că el mă aștepta în sală, că nu a mai plecat acasă, a rămas să mă opereze.

Ajunsă în sală, îl văd și mă liniștesc. Mi se face anestezie. Aud tot, dar nu vad și nu simt nimic. Toți cei din sală vorbesc cu mine frumos și mă întreabă tot felul de lucruri, să mă facă să nu mă gândesc la operația în sine. La ora 21:45 se naște fetita mea, de 4,100 kg și 55 de cm. Îmi arată fetița, dar imediat o curăță și o iau.

Sunt dusă la terapie intensivă, unde mi se pun perfuzii mereu, iar a doua zi sunt dusă într-un salon cu mămici fără copii lângă ele. Mirată, întreb ce se întâmplă. Aflu că fata mea este la terapie intensiva. Mă duc acolo pe picioarele mele, o aștept pe doamna doctor neonatolog, care îmi spune că fata a făcut hipoglicemie și că trebuie ținută sub supraveghere, dar să stau liniștită, că totul va fi bine.

Un spital cu oameni minunați

Am avut voie să ma duc să la ea la ore stabilite, pentru a o alăpta, cu toate că nu prea aveam lapte. După două zile de Terapie Intensivă, mă mută cu fata la alt etaj, unde am putut sta împreună. Mi s-a spus că fetița are suflu sistolic (știam de el din timpul sarcinii, de la domnul doctor) și că valva pulmonară este îngroșata și va fi nevoie de control cardiologic amănunțit. Mi s-a recomandat un cardiolog, la care am dus-o după ce am ieșit din spital, și care mi-a spus că este bine, dar că e nevoie din când în când de controale.

Pot spune ca spitalul Polizu este un spital plin de oameni minunați. Toți cei de acolo m-au ajutat cum au putut: fizic sau psihic, cu o vorbă bună. Am avut norocul să dau numai de doctori și asistente care își fac datoria din suflet”.

Cum a fost naşterea ta? Ai avut parte de experiența la care ai visat sau ai rămas cu amintiri triste? Dacă îți dorești să împărtășești povestea ta cu gravidele și mămicile din comunitatea Totul Despre Mame, trimite-o pe adresa contact@totuldespremame.ro. Mulţumim!

Dacă ți s-a părut interesantă povestea celor două nașteri la Polizu, îți recomandăm să citești și:

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa